3200MHz RAM 3000MHz çalışması

Luciferss

Kilopat
Sistemimde Asus X370-Prime pro adlı bir anakart ve Gskill Trident-z 16GB RGB 3200MHz RAM'lerim var ancak ne zaman 3200MHz'e alsam normal bir şekilde Windows açılıyor ama ne zaman bir oyuna girsem anında mavi erkan alıyorum sorun nedir merak ediyorum yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

2 ram de takılıyken. Bios 'a girdikten sonra "advanced mod(F7)" geçtikten sonra "Main" Sekmesinde görselde belirttiğim yerdeki değer kaç çıkıyor sizde?

376159

Edit: Bir de aşağıdaki görsel de belirttiğim kırmızı ve yeşil renkli slot'lara takılı olmalı ram'leriniz.
Örnek veriyorum ilk ram'inizi kırmızı ile işaretli yere taktıysanız ikinci rami bir slot atlayarak takmanız gerekmektedir. Bu kurala dikkat ettiniz mi?

376161

Bir de diğer önemli husus. Daha önce başka ramleriniz vardıysa ve bu Gskill Trident-z 16GB RGB 3200MHz RAM 'leri yeni satın aldıysanız, ve taktıktan sonra aynı işletim sistemi ile devam etmek istediğinizde bu tarz mavi ekranla karşılaşılması mümkün oluyor. Windows 7 ve üzeri sürümlerde yeni takılan ramler fresh os installation isteyebiliyor.

Son düzenleme:

Memory QVL dosyasından tam RAM kodunuzu yazarak veya aratıp kontrol edin desteklenmeyen bir RAM modülünüz varsa mavi ekran hatası alabilirsiniz.

OC olaylarına girmem konu çok uzadığı için. OC yapmayı doğru şekilde biliyorsanız PSU ve anakart kaynaklı yükseltemiyor olabilirsiniz. Ve RAM belleklere voltaj vermeniz gerekir. Ayrıca BİOS'unuz güncel mi? Ve Anakartınız o değeri destekliyor mu?

Tamamdır sorunu buldum Anakartın QVL listesine bir göz attım benim anakartta bahsettiğim RAM'in desteği yok 3000'de çalıştırmaya devam edeceğim teşekkürler yardımlarınız için.

Tamamdır sorunu buldum Anakartın QVL listesine bir göz attım benim anakartta bahsettiğim RAM'in desteği yok 3000'de çalıştırmaya devam edeceğim teşekkürler yardımlarınız için.

Sorunun o olmadığına %90 eminim. QVL listesi sadece test edilen bellekleri içerir. Seninki yok diye problem çıkaracak anlamına gelmez. El ile mi yoksa DOCP ile mi 3200'e alıyorsun?

Sorunun o olmadığına %90 eminim. QVL listesi sadece test edilen bellekleri içerir. Seninki yok diye problem çıkaracak anlamına gelmez. El ile mi yoksa DOCP ile mi 3200'e alıyorsun?
El ile alıyorum ama DOCP kullanarak almışlığım da var ancak tam hatırlamıyorum hemen DOCP deniyorum ancak denedim diye hatırlıyorum bir umut belki deneyip geleyim hemen.
DOCP ile 3200 çalışıyor şuan hemen kısa bir test yaptım Dark Souls ile ve evet mavi ekran yemedim umarım yememeye devam ederim eğer gerçekten mavi ekran yemezsem size benden güzelinden bir hayır duası benim gibi takıntılı bir insanı ne kadar rahatlattınız bilemezsiniz teşekkürler :D
Maalesef Warband oynarken mavi ekran yedim üzücü sanırım 3000'den yukarıya çıkamayacak bu ramler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı