3200Mhz RAM OC yapma

UmutCan0

Hectopat
Daha fazla  
Bende aynı marka ve aynı modelin RAM'leri var. Ama çipler farklı. RAM'ler 4x8 XPG Gammix D35, anakart B550-DS3H. Memtest'te sorun çıkarmadılar. RAM'leri 3200 MHz'den 3600 MHz yapmak istiyorum. Ama beceremedim. Yardımcı olur musunuz?

Ekran görüntüsü 2023-12-09 144935.png
Ekran görüntüsü 2023-12-09 145001.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler Max 3200 MHz destekliyor XMP açtığımda.

XMP dediğimiz sistem çoğu OC değerini özel hesaplayarak yaptığı için güvenlidir ancak manual overclock dahilinde bilgisayarınız sağlıklı çalışmayabilir. Size önerim 3200 MHz de kullanmaya devam etmeniz zaten RAM'lerde MHz değeri çok şeyi etkilemez özellikle 400 MHz için zahmete girmeye bile değmez kendim 2666 MHz kullanıyorum 3070 ile beraber bir kere bir arızasını yavaşlığını görmedim.

XMP dediğimiz sistem çoğu OC değerini özel hesaplayarak yaptığı için güvenlidir ancak manual overclock dahilinde bilgisayarınız sağlıklı çalışmayabilir. Size önerim 3200 MHz de kullanmaya devam etmeniz zaten RAM'lerde MHz değeri çok şeyi etkilemez özellikle 400 MHz için zahmete girmeye bile değmez kendim 2666 MHz kullanıyorum 3070 ile beraber bir kere bir arızasını yavaşlığını görmedim.

XMP Tuner değildir, önceden hazırlanmış bir Overclock profilidir. Hesaplama yapıp sisteme özel ayar vermez, profilde ne varsa geçirir. İşlemcinin ekran kartına yetişmekte zorlandığı hemen hemen her yerde faydası oluyor belleklere Overclock yapmanın. Sadece frekansı yükseltmek olarak da bakmamak gerek, zamanlamaları düşürmek de frekansı arttırmak kadar önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı