3200TL Render Ve Oyun Bilgisayarı

Laniakeea

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, hemen sistemin amacına gelecek olursak bu sistemde gerektiğinde oyun videoları kaydedilecek gerektiğinde de grafik tasarım, 3D çalışmalar yada video renderi alınacak. Bütçe: 3200TL

i7-7700 3.6GHz
  • MSI Z170A PRO
  • MSI Nvidia GeFore GTX 1050 2GB OC
  • GSkill 8GB 3000MHz Ram
  • WD 1TB HDD 7200Rpm
  • SanDisk 120GB SSD
  • ve Frisby bir kasa :p (500W dahili PSU)
Fiyat: 3148TL

Önerilerinizi aşağıya yazmayı unutmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem dengesiz olmuş. Ben de işim gereği After Effects ve Premiere Pro gibi programlar kullanıyorum. İşlemci gücünden çok grafik gücünde tıkanıyorum çoğu zaman. Tavsiyem işlemciyi biraz düşürüp, grafik kartına önem vermeniz yönünde olur.

Bana daha detaylı bilgi verebilirseniz kendi kullanım şeklim ve donanımıma kıyasla size uygun bir kıyaslama yapabilirim.

Sistem dengeli olmalı dostum :)
upload_2017-6-4_12-2-43.png

1496575822835.jpg
1496575829794.jpg

Kasayı değiştirebilirsiniz işlemciyi yüksek tutmaya çalıştım. RAM leri de yüksek tuttum islemciden daha iyi performans alabilmek için. NVDIA yerine AMD ekran kartı da olabilir.

AMD Ryzen işlemciler hakkında pek bir bilgim olmadığından ve render alacağım doğrultusunda i7 seçtim, ekran kartının düşük olduğunu söylemişsiniz, evet kısmen yüksek seviye bir ekran kartı değil, fakat ekran kartına bütçe ayırdığımızda topladığım sistemde fiyatı kısacak bir CPU kalıyor, ki lakin en ucuz i7 işlemciyi seçmeye çalıştım.Ekran kartı olarak AMD önermişsiniz ama render alırken vb Nvdia GPUlarda CUDA çekirdekleri gerçekten destek sağlıyor ve shadowplay gibi iyi özellikleri var. Bir de kasa hakkında :D niye bu kadar önemli açıklarsanız mutlu olurum :) çünkü kasaya bütçe ayırınca sistem aç kalıyor, mümkün olan en F/P sistemi toplamaya çalıştığım için pek önem vermedim, önerilerinizi yazmaya devam edin bekliyorum dostlar :)

Son düzenleme:
AMD Ryzen işlemciler çoklu performans yani iş istasyonunda intelden 2 kat performanslı. Ekran kartının da NVDIA olması doğru karar. AMD fan boyları için AMD alınabilir dedim. Kasaya gelicek olursak ben yerinizde olsam en ucuz(performanslı) kasa, 500W en iyi PSU seçerdim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı