32GB DDR3 Ram Önerisi

wiibox

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Sistemim için 32GB DDR3 1600mhz bellek arıyorum, öneride bulunursanız çok sevinirim.

Not: Bellekler Dört Kanal olursa çok daha iyi olur.

Anakart: Asrock Z77 Extreme4
İşlemci: Intel i5 3450

Son düzenleyen: Moderatör:
z77 çipsetli anakartlar 4 kanalı yani quad desteklemiyor. İstediğin kadar RAM ekle çift kanal çalışır.

Screenshot_1.png

32GB çok büyük bir kapasite, o kadar büyük kapasiteyi normal bir kullanım için alsan da sana bir artısı olmaz. Günlük kullanım için 8GB RAM yetiyor, hadi 16GB al ama 32GB çok fazla.

Eğer kullanım amacın video düzenleme veya 3 boyutlu çizim gibi işlerde kullanacaksan o zaman gerekli olur fakat o zamanda yüksek frekanslı bellekler daha iyi olur.

32GB'lık (4x8GB) satılan DDR3 bellek ben göremedim. Satılan bellekler standart oluyor, yani genelde birbirinin aynı. Marka olarak Kingston yada Corsair alabilirsin.

Şu anda kullandığım Corsair Vengeance 16GB(4x4GB) CL9 (CMZ16GX3M4A1600C9) Bellekler var, ama yetmiyor Çizim yaparken aynı zamanda sanal makine çalıştığı için sistem biraz boğuluyor o yüzden bellek kapasitesini yükseltmek ihtiyacı hissettim. Peki yüksek frekanslı bellek aldığım taktirde anakart OC desteği olduğundan dolayı çalıştırma şansım var mı?

Eğer ki yeni sistem alınmayacaksa ve mevcutta kullanılan belleklerimi iyi bir fiyata almak isteyen birisi varsa, Bence gerken farkı vererek bellekleri yükseltmek pek mantıksız bir yatırım olmaz diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı