33-38 bin TL sistem toplama önerisi

Shorpm

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, ben 21 yaşında bir genç olarak çocukluk - ergenlik zamanlarımda kuramadığım sistemi şimdi kendim çalışarak kazandığım parayla kurmak istiyorum. 3 gündür her yerde araştırma yapıyorum ve sistemlere bakıyorum. 1 hafta öncesine kadar aklımda "alacaksan bilindik teknoloji şirketleri tarafından kurulmuş hazır sistemleri alacaksın" düşüncesindeydim fakat Technopat forumunda dolaşmamdan sonra ve değerli arkadaşlarımızın birkaç gün önce paylaşmış olduğu "her bütçede sistem toplama önerisi" konusundan da gördüğüm üzere sanırım parçaları teker teker satın almak maddi açıdan daha mı mantıklı? Bu konu hakkındabilirkişilerden görüşlerini bekliyorum üzerine bir de şu zamana kadar cahilliğime verin fakat hep bir Intel işlemci sevdası, hep bir NVIDIA, GTX, RTX ekran kartı sevdası olmuştur beynimde. Şimdi kurulan güncel sistemlerin çoğunda görüyorum ki AMD Ryzen işlemci, RX 9060 XT gibi ekran kartları var. Markacılık yapmak istemiyorum fakat benim sevdiğim türdense bu güncel olanları tercih edersem şayet artıları ve eksileri neler olacaktır? Günümüzde örneğin NVIDIA ekran kartlarının kontrol panelleri üzerinde bulunan yeni teknolojiler (DLSS ve daha birçok şey) bu bahsettiğim diğer markalarda da var mı? Şu anlık 33-38 bin liralik bir bütçem var kasa için ve "her bütçede sistem toplama önerisi" videosunda gördüğüm 35 bandında olan sistemin parçalarına tıklayıp hesap makinesinde baktığımda 38k çıkıyordu ve o sistem kafama yattı sizce o banda daha iyi sistemler toplanabilir mi? Her şey en iyisi olsun içime sinsin istiyorum buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Bilirkişilerden değerli yorumlarını bekliyorum. İyi günler.

Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba, ben 21 yaşında bir genç olarak çocukluk - ergenlik zamanlarımda kuramadığım sistemi şimdi kendim çalışarak kazandığım parayla kurmak istiyorum. 3 gündür her yerde araştırma yapıyorum ve sistemlere bakıyorum. 1 hafta öncesine kadar aklımda "alacaksan bilindik teknoloji şirketleri tarafından kurulmuş hazır sistemleri alacaksın" düşüncesindeydim fakat Technopat forumunda dolaşmamdan sonra ve değerli arkadaşlarımızın birkaç gün önce paylaşmış olduğu "her bütçede sistem toplama önerisi" konusundan da gördüğüm üzere sanırım parçaları teker teker satın almak maddi açıdan daha mı mantıklı? Bu konu hakkındabilirkişilerden görüşlerini bekliyorum üzerine bir de şu zamana kadar cahilliğime verin fakat hep bir Intel işlemci sevdası, hep bir NVIDIA, GTX, RTX ekran kartı sevdası olmuştur beynimde. Şimdi kurulan güncel sistemlerin çoğunda görüyorum ki AMD Ryzen işlemci, RX 9060 XT gibi ekran kartları var. Markacılık yapmak istemiyorum fakat benim sevdiğim türdense bu güncel olanları tercih edersem şayet artıları ve eksileri neler olacaktır? Günümüzde örneğin NVIDIA ekran kartlarının kontrol panelleri üzerinde bulunan yeni teknolojiler (DLSS ve daha birçok şey) bu bahsettiğim diğer markalarda da var mı? Şu anlık 33-38 bin liralik bir bütçem var kasa için ve "her bütçede sistem toplama önerisi" videosunda gördüğüm 35 bandında olan sistemin parçalarına tıklayıp hesap makinesinde baktığımda 38k çıkıyordu ve o sistem kafama yattı sizce o banda daha iyi sistemler toplanabilir mi? Her şey en iyisi olsun içime sinsin istiyorum buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Bilirkişilerden değerli yorumlarını bekliyorum. İyi günler.

AMD mi İntel sorusunun cevabı kesinlikle AMD. Eski İntel'den eser yok. AMD mi Nvidia mı sorusunun cevabı sizin tercihinize bağlı. Bu konu hakkında makale yazmıştım Rehber: Sistem toplarken NVIDIA mı AMD mi? okuyup fikir edinebilirsiniz. Hangisini neden tercih etmeliyim sorusuna bir nebze cevap olur diye umuyorum. Ben 1080p yani FHD çözünürlükte çok fazla DLSS ve FSR kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Daha çok native görüntü taraftarıyım çünkü 1080p çok yüksek bir çözünürlük olmadığı için DLSS ve FSR bir tık görüntü bozma durumu oluyor. DLSS4 ve FSR4 ile Kalite modunda bu durum bayağı bir azaldı. Ben yine oyun dehşet zorlamıyorsa kalite modunun aşağısına düşmeyin derim. İzlediğiniz videoda ki sistem nedir? Video üzerinden biraz zaman geçtiyse fiyatlar artmıştır. Malum ülke ekonomisi. Bizim makalemizde ki sistemlerin fiyatları bile değişmiştir.

AMD mi Intel sorusunun cevabı kesinlikle AMD. Eski Intel'den eser yok. AMD mi NVIDIA mı sorusunun cevabı sizin tercihinize bağlı. Bu konu hakkında makale yazmıştım Rehber: Sistem toplarken NVIDIA mı AMD mi? okuyup fikir edinebilirsiniz. Hangisini neden tercih etmeliyim sorusuna bir nebze cevap olur diye umuyorum. Ben 1080p yani FHD çözünürlükte çok fazla DLSS ve FSR kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Daha çok native görüntü taraftarıyım çünkü 1080p çok yüksek bir çözünürlük olmadığı için DLSS ve FSR bir tık görüntü bozma durumu oluyor. DLSS4 ve FSR4 ile kalite modunda bu durum bayağı bir azaldı. Ben yine oyun dehşet zorlamıyorsa kalite modunun aşağısına düşmeyin derim. İzlediğiniz videoda ki sistem nedir? Video üzerinden biraz zaman geçtiyse fiyatlar artmıştır. Malum ülke ekonomisi. Bizim makalemizde ki sistemlerin fiyatları bile değişmiştir.

Hocam oradaki "video" kelimesini yanlışlıkla kullanmışım "konusundan" yazacaktım sizin konunuzu referans aldım full. YouTube'da 2 ay önce Donanım Arşivi tarafından çekilmiş RX 9060 XT ve NVIDIA 5060 Ti karşılaştırmalarında neredeyse hiçbir oyunda (özellikle CS2'de büyük fark vardı) RX'in üstünlük kurduğunu göremedim. Sanırım DLSS ile FSR 4 teknolojileri birbiriyle başabaş yarışıyor ama olay Frame Generation teknolojisine açmaya geldiğinde mega farklar doğuyor doğal olarak. Tabii ki saf güç önemli fakat ileride bu olay özellikle bilgisayar parçalarını sık sık yükseltmeyi düşünmeyen birisi için işe yarar diye düşünüyorum. Yani kısaca, Max 38 bandına 5060 Ti'li bir sistem mi yoksa RX 9060 XT'li bir sistem mi dizmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:

https://www.akakce.com/islemci/en-u...-3-7-ghz-kutusuz-fansiz-fiyati,632236878.html 5.799 TL https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,256378121.html 5.039 TLhttps://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-sapphire-rx-9060-xt-pulse-11350-04-20g-128-bit-gddr6-16-gb-fiyati,1070817065.html 17.999 TL https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...l30-pvv532g600c30k-ddr5-fiyati,690675232.html 4.099 TL https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,384023060.html 2.611 TL https://www.akakce.com/bilgisayar-k...ro-iii-600w-gaming-kasa-fiyati,904063017.html 3.079 Tl toplam 38.626 TL oldu belki ufak değişiklikler ve indirim kovalayarak daha ucuzu alabilirsin

emeğinize sağlık hocam rx 9060 xt mi yoksa 5060 ti mi? ve neden?

Hocam peki her bütçeye uygun sistem tavsiyesi konunuzda 40 binlik olan kısımda bir yükseltme yapacak olsanız rami 16'dan 32'ye mi çekersiniz yoksa 9060 xt'yi 8gb'dan 16'ya mı çekersiniz?
yapabiliyosan 2sinide ama 16gb ramle idare edersin sonradan 32yapabilirsin ama ekran kartında öyle değil oyüzden ekrankartını 16gb alırdım

Hocam peki her bütçeye uygun sistem tavsiyesi konunuzda 40 binlik olan kısımda bir yükseltme yapacak olsanız rami 16'dan 32'ye mi çekersiniz yoksa 9060 xt'yi 8gb'dan 16'ya mı çekersiniz?
Ram kolay iş. Aynı Ram'den bir tane daha alır yanına takarsınız ama ekran kartı öyle değil. Kesinlikle 16GB GPU yaparım.

Ram kolay iş. Aynı Ram'den bir tane daha alır yanına takarsınız ama ekran kartı öyle değil. Kesinlikle 16GB GPU yaparım.
İşlemci: Ryzen 7 7700
Anakart: Asus Prime B650M
Ram: Patriot Viper Vanom 1x16GB DDR5 6000MHZ
Depolama: Kioxia Exceria G2 1TB 2100/1700mb/s M2.SSD
Kasa: VENTO VG3400S 650W 80+ TEMPERLİ CAM RGB ATX
Soğutucu: Thermalright Assasin King 120 Se TI-C12C 120mm Soğutucu

Hocam bunun yanına Sapphire RX 9060 XT 16GB mi yoksa ASUS RTX 5090 Ti 16GB GDR7 - 128Bit-OC'mi? nihai kararı vermek için ekran kartı tercihinizi bekliyorum fiyat sıkıntı değil, sisteme ödeyeceğim toplam taksitte 1500 lira oynuyor iki ekran kartı arasında. Nihai kararım konusunda değerli yorumunuzu bekliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı