33 bin TL sistem önerisi

Bütçe
33000
1080p ise kullanıcıya kalmış bir şey, optimizasyonu kötü oyunlarda (örneğin RE4 remake) normalde 4K da bile oynatabilecek bir kart olmasına rağmen VRAM yetersizliğinden 1080p de bile grafik kısması gerekiyor. Hikaye oyunu fazla oynamıyorsa sıkıntı olacağını sanmam.
1080p'de oynayacak.
Grafik kısması derken düşük grafik ayarlarında mı?

1080P'de oynayacak.
Grafik kısması derken düşük grafik ayarlarında mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun tam olarak böyle, izleyince daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum. 8 GB olan 3070 Ti özellikle şu anda eleştiriliyor, 1-2 sene içerisinde 12 GB de bazı oyunlarda yetersiz kalacak diyenler var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sorun tam olarak böyle, izleyince daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum. 8 GB olan 3070 Ti özellikle şu anda eleştiriliyor, 1-2 sene içerisinde 12 GB de bazı oyunlarda yetersiz kalacak diyenler var.

Anladım hocam.
Ne tavsiye edersiniz bu bütçeye?

Anladım hocam.
Ne tavsiye edersiniz bu bütçeye?

Dediğim gibi 2.el 3090 tercih edebilir, veya sıfır 6800XT 4070 ile aynı neredeyse fiyatı fakat Ray Tracing performansı çok düşük olacaktır. Oynadığı oyunların optimizasyonuna baksın bence, eğer sorun olmayacaksa 4070 tercih edebilir. NVIDIA kartları 2.el satmak daha kolay olacaktır. DLSS 3 veya frame generation takıntısı yoksa garantisi olan bir 3090 öneririm. İşlemci olarak 13600KF besler diye düşünüyorum 1080p de, 7600X düşük kalabilir.
Donanım Arşivi ekran kartı hakkında video çekmiş, göz atabilirsiniz.

Son düzenleme:
Dediğim gibi 2.el 3090 tercih edebilir, veya sıfır 6800XT 4070 ile aynı neredeyse fiyatı fakat Ray Tracing performansı çok düşük olacaktır. Oynadığı oyunların optimizasyonuna baksın bence, eğer sorun olmayacaksa 4070 tercih edebilir. NVIDIA kartları 2.el satmak daha kolay olacaktır. DLSS 3 veya frame generation takıntısı yoksa garantisi olan bir 3090 öneririm. İşlemci olarak 13600KF besler diye düşünüyorum 1080p de, 7600X düşük kalabilir.
Donanım Arşivi ekran kartı hakkında video çekmiş, göz atabilirsiniz.

Arkadaşım direkt sıfır hazır bir sistem arıyor.
2.el vs. ile uğraşmak istemiyor.
Bu bütçeye en mantıklı hazır sistem ne bulunabilir?
Hikayeli oyunlardan çok FPS oyunlarını tercih ediyor.

Arkadaşım direkt sıfır hazır bir sistem arıyor.
2.el vs. ile uğraşmak istemiyor.
Bu bütçeye en mantıklı hazır sistem ne bulunabilir?
Hikayeli oyunlardan çok FPS oyunlarını tercih ediyor.

4070'li sistemi alabilir veya işlemci odaklı bir sistem alabilir. Valorant, CS:GO tarzı oyunlar genelde işlemci odaklı olduğu için iyi bir işlemci daha iyi olacaktır.

Peki var mı şu an öyle bir sistem hazır olarak?

Maalesef, sürekli 7600 (DDR5 sistemler 40kdan başlıyor) 5600 5500 gibi işlemciler kullanılıyor. Bir arkadaş konu açmış 25555TL'ye 4070 sistem diye, ona bakabilirsiniz istiyorsanız. 5600 darboğaz yapacaktır ve seçilebilen en yüksek işlemci 5700X ki onda da darboğaz olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı