Tekrardan merhaba,
Hocam anakartınızın desteklediği FX serisinden 6300 ve üstü alınabilir; ( FX 8300 güzel duruyor)
AMD AM3+ & AM3 PhenomII/ AthlonII işlemci desteği Tümleşik ATI Radeon HD 3000 Grafik Motoru (DiretX10) Eşsiz grafik performansı için PCI-E 2.0 x16 arayüzü Hybrid EFI technology with 3TB HDD support Eşsiz On/Off Charge özelliği, iPad, iPhone ve iPod Touch cihazları için en iyi şarj yeteneği sağlar
www.gigabyte.com.tr
FX serisinin size şöyle bir katkısı olacak hem performans olarak Phenom X6 serisinden bir tık daha iyi ve en iyi yanı ise 95W TDP değerine sahip olması, kafanızı sıcaklık problemi olacak mı olmayacak mı diye yormaz. Birde hocam ben Athlon II X2 260 işlemciden 1090T işlemciye geçince stok soğutucu yetersiz kalmıştı düşük bütçeli bir de kule tipi soğutucu almak zorunda kaldım. 125W TDP sahip işlemci dert.
FX serisinden önerim bu şekildedir. Phenom serisinde ise X4 965 ya da X6 1055-1090-1100T olacaktır. Youtube'den karşılaştırma videolarına bakarak daha iyi bilgi alabilirsiniz.
O hız düşürme ile ilgili risk ise aynen dediğiniz gibi yapacak bir şey yok. Umarım benim anakartımla ilgilidir de bir sorun yaşamazsınız.
Bu arada şunu da bildirmek istiyorum X4 965 piyasası 150-200 TL civarıdır. GittiGidiyor da aynen Sahibinden gibi satıcılar koyduğundan 300 TL bu işlemciye çok fazla. Ben X6 1090T BE işlemciyi 200 TL gibi bir fiyata aldım. Yani size tavsiyem Letgo ve Sahibinden uygulamalarından kendi şehrinizde ki FX ve Phenom serisi işlemcileri tarayıp elden almanız. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ancak Sahibinden de şuan 175 TL ile açılış yapılmış ve 2-3 tane 200 TL ilan var X4 965 için. Yani 300 TL verilmez paranıza yazık.
Şuan baktım da 1055T için 500-600 TL demişler. Kesinlikle uzak durmalısınız.
Haberlerinizi bekliyorum, İyi forumlar.

Hocam ben size cevap olarak yazmamışım, etiket de atmamışım kusura bakmayın.
@DocPill