3300 TL Intel i5 6500 RX 470 Monitör Dahil Sistem Toplama

Slmnbrknk

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 3300 TL'ye bi' sistem topladım ama aldığımda sıkıntı çıkmasın diye size de danışmak istiyorum. Topladığım sistem:
  • WD 1 TB HDD (7200 RPM)
  • MSI RX 470 4 GB Grafik Kartı
  • Intel Core i5 6500 İşlemci
  • HyperX 8 GB 2400 MHz Bellek
  • Viewsonic 21.5" FreeSync Monitör
  • Zalman Z3 Plus
  • MSI Z170M Mortar DDR4 Anakart
  • Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze Power Supply
Toplam yaklaşık 3300 TL ediyor. Sizce almalı mıyım? Tavsiyeleriniz nedir? Alırsam darboğaz (sanmıyorum ama) gibi sıkıntılar çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Arkadaşların söylediği gibi anakartını düşürebilirsin. Anakartını H110M PRO VD seçebilir ve ekran kartını RX 480'e yükseltebilirsin.

Ramlerini de 2133Mhz ile değiştirebilirsin ayrıca SSD almanı tavsiye ederim. (Samsung Evo 120GB)

Hayırlı olsun.

Sistem güzel genel olarak. Z serisi Anakart almana gerek yok. Anakartı H ve B serilerinden biri ile değiştir. Anakarttan artacak parayla da 120 GB SSD al.[/QUOT
Aslında başta öyle yapmayı düşünüyordum fakat,forumda gezerken şöyle bir( Pahalı ve Ucuz Anakartlar Arasındaki Performans Farkları - Technopat ) konu okudum. Daha sonrasında karşıma z170A Mortar çıktı. Normalde B150M pro-vdh almayı düşünüyordum. Fakat bu makaleyi okuduktan sonra fikrim değişti.

Son düzenleme:
Z serisi Anakart OC destekleyen işlemciler için daha iyi bir seçim. Sen OC yapmayacağına göre bu Anakarta gerek yok. İ5 6500 işlemcisi de OC etmeye müsahit bir işlemci değil. Bazı Anakartlarla çarpan kilidi kapalı işlemcilere de OC imkanı sunuyordu, fakat ben pek sağlıklı bulmuyorum bu işlemcileri OC etmeyi.

Z serisi Anakart OC destekleyen işlemciler için daha iyi bir seçim. Sen OC yapmayacağına göre bu Anakarta gerek yok. İ5 6500 işlemcisi de OC etmeye müsahit bir işlemci değil. Bazı Anakartlarla çarpan kilidi kapalı işlemcilere de OC imkanı sunuyordu, fakat ben pek sağlıklı bulmuyorum bu işlemcileri OC etmeyi.
Peki.Görüşünüzü bildirdiğiniz için teşekkür ederim.Anakartı tekrardan B150M pro-vdh almaya karar verdim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı