3300 TL Sistem Toplama

teknoreis

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar universite için laptop alcaktım bu fiyata şuanda kararsız kaldım. Masaüstü alsam kullanışlı olur mu, laptop için dusundugum ürün dell inspiron 7559'du. Ona verecegım parayla ne gibi bi masaustu sistem kurabılırım? Yardımcı olabılır mısınız ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer sürekli gezinti halindeyseniz dizüstü bilgisayar öneririm. Yok eğer sabit yerde pc kullanırım diyorsanız masaüstü öneririm. Bu size kalmış bir şey.

Eğer sürekli gezinti halindeyseniz dizüstü bilgisayar öneririm. Yok eğer sabit yerde pc kullanırım diyorsanız masaüstü öneririm. Bu size kalmış bir şey.
Aynen katılıyorum ama kasa toplayacaksan, benim tavsiyem şunlar: (Senin verdiğin fiyatı biraz geçiyor maalesef)

Dosya Ekleri

• sinerji.pdf
    140,2 KB · Görüntüleme: 322
Aynen katılıyorum ama kasa toplayacaksan, benim tavsiyem şunlar: (Senin verdiğin fiyatı biraz geçiyor maalesef)
Hocam o bütçeye GTX 1060 lı sistem yapılır. İşlemci soğutucuya gerek yok. Mesela bu.
3500 sinerji.JPG

Intel'in stock soğutucusu beş para etmez hem kafa arıtır, hem de sıcak çalıştırır.
Skylake serisi fazla güç tüketmeyen işlemciler. Eskiler ile kıyaslamayın. Ayrıca işlemciye O.C yapılmıyor. Burada çoğu kişi stok soğutucu kullanıyor yük altında 55 dereceyi geçti diyene rastlamadım. Ses konusuna gelirsek arkadaşım kullanıyor kafa ağrıtan ses hiç yok. Ya benim kulaklarım arızalı ya da seninkiler. :) Millete yanlış bilgi vermeyin. Biraz araştırın.

Skylake serisi fazla güç tüketmeyen işlemciler. Eskiler ile kıyaslamayın. Ayrıca işlemciye O.C yapılmıyor. Burada çoğu kişi stok soğutucu kullanıyor yük altında 55 dereceyi geçti diyene rastlamadım. Ses konusuna gelirsek arkadaşım kullanıyor kafa ağrıtan ses hiç yok. Ya benim kulaklarım arızalı ya da seninkiler. :) Millete yanlış bilgi vermeyin. Biraz araştırın.
Intel'in işlemcileri iyidir soğutucuları değil. Pentium 2, Pentium 3 , Core 2 Duo'yu özellikle 6 yıl kullandım ve hala Intel aynı stock soğutucuyu üretiyor 1 gram dahi değişiklik yapmıyor. İşlemci ne kadar yeni olursa olsun, belirli bir ısı üretir. İyi öğrenin ve tecrübe edin laf atmadan önce.

Intel'in işlemcileri iyidir soğutucuları değil. Pentium 2, Pentium 3 , Core 2 Duo'yu özellikle 6 yıl kullandım ve hala Intel aynı stock soğutucuyu üretiyor 1 gram dahi değişiklik yapmıyor. İşlemci ne kadar yeni olursa olsun, belirli bir ısı üretir. İyi öğrenin ve tecrübe edin laf atmadan önce.
Tecrübe edindiğim için söylüyorum. Bak önceki mesajımda arkadaşım kullanıyor dedim ve eskisi gibi güç tüketmiyor işlemciler dedim ayrıca forumda çoğu kişi kullanıyor deneyimleri var dedim. Ama halen anlamamakta ısrar ediyorsun. Daha nasıl tecrübe edinmeliyim ? Staj yapayım bari yanında olur mu ?

Şu GTX 1060'lı sistem güzele benziyor. Aynı sistemi bende toplamak istiyorum ama bütçe 3000 TL kaliteyi düşürmeden bir yolu yapılabilir mi? Mesela SSD 120GB olsa falan.
birde Msi GTX970 4GB mi, Msi GTX1060 6GB mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tecrübe edindiğim için söylüyorum. Bak önceki mesajımda arkadaşım kullanıyor dedim ve eskisi gibi güç tüketmiyor işlemciler dedim ayrıca forumda çoğu kişi kullanıyor deneyimleri var dedim. Ama halen anlamamakta ısrar ediyorsun. Daha nasıl tecrübe edinmeliyim ? Staj yapayım bari yanında olur mu ?
Sözlerinden anladığım kadarıyla 15-16 yaşlarında falansın. Eğer doğru yazmışsan kendi sisteminde 2000 TL'lik ekran kartını, 1200 TL'lik işlemcini 450 TL'lik bir anakart üzerine toplayarak, i7 sistem topladığını zannetmişsin. Buradan bilgisayar toplama üzerine olan yeteneğin gayet aşikar. Sadece stok fan kullanıp onun verdiği o gürültüde, o sıcaklıkta nasıl bilgisayar kullanıldığını tecrübe etmediğin ortada anlamışsan bu kadarı sana yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı