3300 TL'ye Sistem Toplama

Eren Turan

Hectopat
Arkadaşlar öncellikle herkese merhabalar sistem topladım güzel mi ? Arkadaşlar sistemi yarın alacağım ama Asus GTX 760 DirectCU II O.C ekran kartı Türkiye'de yok galiba nereden alabilirim? İyi forumlar

SSD:VATAN COMPUTER - CORSAIR - 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma) - Solid State Disk
İşlemci:VATAN COMPUTER - INTEL - Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm
RAM:VATAN COMPUTER - CORSAIR - 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 Siyah So
Güç Kaynağı:VATAN COMPUTER - CORSAIR - CX SER
Ekran Kartı:VATAN COMPUTER - ASUS - GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kart
Kasa:VATAN COMPUTER - CORSAIR - CARBIDE SER
Anakart:VATAN COMPUTER - ASUS - Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart
Sabit Disk:VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk
Toplam= 3329 TL

*Not: İşlemci fanı almayacağım çünkü 4770K 'nın kutusundan işlemci fanı çıkıyormuş, bu arada overclock falan yapmayacağım.

Türkiye'de GTX760 satışı var tabi. Vatan'da vardı. Sotklarını tüketmişlerdir görünmüyorsa, gelir.

Belleklerin 1866Mhz olması işine yaramaz. İşlemcinin 1600Mhz bellek yolu frekansı var. Dolayısıyla gereksiz Bellekleri 1600Mhz yap.

Madem Overclock yapmayacaksın neden açık çarpan kilitli işlemci alıyorsun? İ7 istiyorsan 4770 al. Ancak i5 de işini rahatlıkla görür. i5 4650 alabilirsin.

Geriye kalan parçalarda bir sıkıntı görmedim ben.

Nasıl bir öneridir bu ya!? Adamın dual channel destekleyen işlemcisi var sen adama tek modül bellek öneriyorsun. Böyle mantıksız tavsiyelerde bulunmayın lütfen.

- - - Güncellendi - - -

Kendisi ileride OC yapmayı düşünmüyorum demiş. Hala açık çarpan kilitli işlemci önermeye gerek yok. Dolayısıyla Sıvı soğutma'ya hiç gerek yok. Buradan artan bütçeyi SSD ve klavye, ses sistemi gibi multimedya ürünlerine vermeni tavsiye ederim.

1.) Ramları 1660 MHz yapmalısın.

2.) GTX 760 yerine GTX 680 DirectCU II almalısın paran varsa.

3.)Carbide Series 400 R 750 W kasa almalısın.

*Haswell toplaman iyi olmuş*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…