3300X işlemci CPU ratio ayarları

strheberga

Hectopat
3300X işlemciye sahibim işlemcide CPB açınca işlemci gereksiz fazla ısınıyor onu kapattım oyunlarda 65 derece falan hiç geçmiyor. Ama işlemciyi 3.8 GHz hızında kullanıyorum CPB kapattığım için bunu 4.2'ye falan çekmem için ne yapmam gerekiyor?

3300X işlemciye sahibim işlemcide CPB açınca işlemci gereksiz fazla ısınıyor onu kapattım oyunlarda 65 derece falan hiç geçmiyor. Ama işlemciyi 3.8 GHz hızında kullanıyorum CPB kapattığım için bunu 4.2'ye falan çekmem için ne yapmam gerekiyor?

Voltaj düşürüp tek tek denemeniz gerekiyor. Bence stok soğutucunuz varsa uğraşmayın hiç sıkıntı olabilir. Yine de yapmak istiyorsanız şu rehbere göz atıp deneyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4.2 GHz'e ayarlamak için doğru voltajı da deneyerek bulmanız gerekiyor. Voltaj, 3.8 GHz'dekinden daha çok olacağı için yine bir tık ısınacaktır. Ama CPB açık iken gereksiz voltaj verdiğinden daha da ısınıyor.

4.2 GHz ile yine ısı sorunu yaşarsanız frekans ve voltaj düşürüp sıcaklıkların kabul edilebilir seviyelere geldiği noktayı bulup orada kullanın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı