3400G sisteme Linux için Dual boot rehberi önerisi

ArdaAnces

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, 10 yıldır Windows kullanıyorum. Bilgisayarıma Dual boot yapacağım. Windows'a sadece LoL ve PUBG için geçeceğim. Windows'tan geçiş için kolay bir Linux, Linux rehberi ve Dual boot rehberi önerir misiniz? İyi sosyaller.

• Ryzen 5 3400G.
  • 16 GB RAM.
  • B450M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 10 yıldır Windows kullanıyorum. Bilgisayarıma Dual boot yapacağım. Windows'a sadece LoL ve PUBG için geçeceğim. Windows'tan geçiş için kolay bir Linux, Linux rehberi ve Dual boot rehberi önerir misiniz? İyi sosyaller.

• Ryzen 5 3400G.
  • 16 GB RAM.
  • B450M-K
Rehber'e gerek yok. Onerdigim distro'lar:
Linux Mint, Manjaro, ZorinOs, Pop!_Os.
Sectiginiz dagitimin sitesinden ISO dosyalarini indirip rufus ile kullanilmayan bir USB'ye yazdirin ve bilgisayari USB'den boot edip kurulum talimatlarini izleyin. Disk bolumlendirme kisminda Windows'un yanina kur secenegini kullanin.

• Ryzen 5 3400G.
  • 16 GB RAM.
  • B450M-K
Linux Mint İSO indirip Rufus ile USB ye yazdırın. Windows u ayarlamak size kalmış ama yerinizde olsam SIfırdan temiz bir Windows kurulumuda yaparım. Yaptıktan sonra boot ekranından Linux Mint kurulu USB yi seçip kurulum ekranında 'Windows Boot Manager işletim sisteminin yanın kur' seçeneğini seçin ve o la la! dual boot bi sisteminiz var. Açılışta size hangi işletim sistemini boot etmek istediğinizi soracaktır. Önemli verilerinizi hesaplarınızı vs Linux Mint e aktarın ve yarlamalarınızı kişiselleştirmelerinizi yapın. Windowsta ise LoL vs indirip oynayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı