Hocam selamlar @efebatiinSoğutucu olarak bütçen varsa bunu.
Yoksa bunu.Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Yedi saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fanlar.www.gaming.gen.tr
Thermalright Assassin King 120 MINI V2 TL-D12B 120mm 5 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili (bu soğutucu hakkında pek fikrim yok)
Hocam selamlar, önerileriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim. 16 GB 5060 Tİ ve 32 GB RAM versiyonu ile aldım. 3-4 günlük kullanımım sonucunda dediğiniz gibi işlemci için soğutucu gerekiyor gibi.Dostum ben de temmuz ayında pc almayı düşünüyorum, şuan direkt şekilde şunu al, bunu yap falan diyemem ama söyleyebileceğim iki şey var. Birincisi kesinlikle soğutucu gerekiyor 5060 ti seviyesi bir işlemcide sıvı soğutmaya gerek görmüyorum zaten bütçeni de gereksiz kullanmış olursun hava soğutma işini görür iyi kötü bir soğutma kesinlikle almalısın. İkincisi kesinlikle ekran kartını 8 gb almanı önermem, çünkü sanıyorum ki 5060 ti tercih etme sebebin oyunları en üst düzeyde rahatça oynamak fakat 8 gb vram seni bu konuda kesinlikle kısıtlayacaktır bilirsin yeni nesil oyunlar, optimizasyon ölüsü oyunlar her zaman vrami 10-11 gb derecesinde kullanıyor bu da sana ya darboğaz, takılma, çökme olarak geri dönecek çözüm olarak da grafik falan düşürmen gerekecek 5060 ti almanın bir mantığı kalmayacak. Ki bildiğim kadarıyla 8-16 gb arasında da iyi düzeyde bir performans farkı var. Donanım arşivinin 5060 ti almayın diye bir videosu var onu kesinlikle izlemeni öneririm orada da açıklıyordu bunu. Konuyu incelemedim ama 32 gb ram ibaresi gördüm 32 gb rame emin ol gerek yok eğer oyun oynamak için topluyorsan onun yerine ekran kartını 16 gb yap. Ki eğer oyun oynamiyorsan bile ekran kartını 16 yapmak yine daha mantıklı bir seçim çoğu senaryoda, 16 gb ram çok rahat işini görür şuan. Bilgisayarını alırken iyice araştır, nasıl olsa ekran kartı canım 8 gb oluversin tongasına düşme dostumŞimdiden bilgisayarın hayırlı olsun.
Hocam selamlar @efebatiin
Bu kasayı 32 GB RAM versiyonu ile aldım ve kullanıyorum ancak bazı oyunlarda işlemci stok fan ile 95C'ye çıkıyor. Uzun süreli kullanımda bu sıcaklıklar sakıncalı sanırım değil mi?
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Yedi saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120mm fanlar.www.gaming.gen.tr
Önerdiğiniz gibi bunu almayı düşünüyorum, 95C'yi gören oyunda bu soğutucu kaça kadar düşürebilir?
Hocam selamlar, önerileriniz ve dilekleriniz için teşekkür ederim. 16 GB 5060 Ti ve 32 GB RAM versiyonu ile aldım. 3-4 günlük kullanımım sonucunda dediğiniz gibi işlemci için soğutucu gerekiyor gibi.
Arkadaşlar merhaba,
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Bu soğutucunun montajını yaptım. 95C'ye çıkan işlemci aynı oyunda 55-60C arasına düştü. Tüm öneriler ve yardımlar için teşekkür ederim. Benzer sistem ve soğutucuyu düşünen arkadaşlar için güncel olsun.
Sevgiler,
Hocam merhaba, sistemden memnunum. Bir sıkıntı yaşamadım, ilave olarak soğutucu almanızı da öneririm.Hocam merhaba bende bu sistemden almayı düşünüyorum nasıl şu zamana kadar bir problem yaşadınız mı tavsiyeniz var mı?
Hocam merhaba, sistemden memnunum. Bir sıkıntı yaşamadım, ilave olarak soğutucu almanızı da öneririm.
650W yeterli geliyor.Birkaç sorum olacak hocam
1- 650watt PSU yeterli mi kasa olarak hangisini seçtiniz
2- monitör olarak 1080p mi 2K mı kullanıyorsunuz 1080p ise darboğaz olıyor mu
3- anakart ve işlemci yükselttinizmi yoksa hazır sistemdeki birebir mi kullanıyorsunuz parçalarınızı merak ediyorum yani
650W yeterli geliyor.
Bu sistemde sadece RAM'i 16x2 32 GB olarak özelleştirdim, gerisi buradaki gibi.
İlave olarak,
Bu soğutucuyu taktım. Soğutucuyu özellikle tavsiye ederim.
Monitör 1080p, darboğaz yaşamadım.
Aynı oyunda 95C’den 58-59C’ye kadar düştüHocam bu soğutucudan sonra sıcaklık kaç derece oldu.
Aynı oyunda 95C'den 58-59C'ye kadar düştü
Hocam sipariş verdim 32 GB RAM ekledim ASUS B650 anakart yaptım Kingston 1B SSD kasayı da FSP CMT391m yaptım 650W yeter umarım 40k oldu sistem bu şekilde attığınız soğutucuyuda aldım 2K monitör ile kullanacağım sistemi oynadığınız oyunlarda kaç FPS alıyorsunuz ortalama ve kargo kaç günde elinize ulaştı.