35,000 TL monitör dahil RTX 5060 Ti sistem önerisi

Hocam sipariş verdim 32 GB RAM ekledim ASUS B650 anakart yaptım Kingston 1B SSD kasayı da FSP CMT391M yaptım 650W yeter umarım 40k oldu sistem bu şekilde attığınız soğutucuyuda aldım 2K monitör ile kullanacağım sistemi oynadığınız oyunlarda kaç FPS alıyorsunuz ortalama ve kargo kaç günde elinize ulaştı
Hocam selamlar,

Ben sipariş verdiğimde ekran kartı yeni çıkmıştı, o an stoklarda olmadığı için biraz geç geldi. Ekran kartı stoklara girdikten iki gün sonra elime ulaşmıştı.
FPS için örnek vermem gerekirse BF V'te en yüksek ayarlarda ortalama 180-200 FPS. (İşlemci stok fan ile 95C'ye çıkıyor dediğim oyun da buydu.)

Hocam selamlar,

Ben sipariş verdiğimde ekran kartı yeni çıkmıştı, o an stoklarda olmadığı için biraz geç geldi. Ekran kartı stoklara girdikten iki gün sonra elime ulaşmıştı.
FPS için örnek vermem gerekirse BF V'te en yüksek ayarlarda ortalama 180-200 FPS. (İşlemci stok fan ile 95C'ye çıkıyor dediğim oyun da buydu.)

Hocam kasa bugün eliime ulaştı dedğiniz stok fanı taktım ancak RAM yuvasının tam üstüne geldi bir kısmı arka çıkışa verdim bir tane fanı bende şu an bir problem yok MSI Afterburner kurdum ama değerleri göremedim ayarları yapmama rağmen işlemci sıcaklığını başka nasıl görebilirim?

Hocam kasa bugün eliime ulaştı dedğiniz stok fanı taktım ancak RAM yuvasının tam üstüne geldi bir kısmı arka çıkışa verdim bir tane fanı bende şu an bir problem yok MSI Afterburner kurdum ama değerleri göremedim ayarları yapmama rağmen işlemci sıcaklığını başka nasıl görebilirim?

Core Temp kullanabilirsin.

Hocam RAM'in yüksekliğini kurtaracak şekilde ön taraftaki o fanın yüksekliğini ayarlayın, ortaya takacağınız fanı da aynı yüksekliğe göre ayarlayın.

Hocam selamlar,

FPS için örnek vermem gerekirse BF V'te en yüksek ayarlarda ortalama 180-200 FPS. (işlemci stok fan ile 95C'ye çıkıyor dediğim oyun da buydu.)

Hocam MFG'yi test etme şansınız oldu mu? Olduysa yorumunuz nedir?

Hocam RAM'in yüksekliğini kurtaracak şekilde ön taraftaki o fanın yüksekliğini ayarlayın, ortaya takacağınız fanı da aynı yüksekliğe göre ayarlayın.

Hocam o şekilde yaparsam kasanın camı kapanmıyor şu an 1 fan bloğun ortasında diğeri arkasında egzoz fan çıkışına bakıyor Spider-Man 2 oyununda 68dereceyi geçmedi henüz normal mi bilmiyorum

Hocam MFG'yi test etme şansınız oldu mu? Olduysa yorumunuz nedir?

Hocam onu henüz tet etmedim Spider-Man 2'e DLSS kalite modunda iyi bir FPS artışı gördüm 2K Ultra ayarlarda DLSS kapalıyken 70-80 arası alırken DLSS kaliteye geçince 150-160 civarı alıyorum

Hocam o şekilde yaparsam kasanın camı kapanmıyor şu an 1 fan bloğun ortasında diğeri arkasında egzoz fan çıkışına bakıyor Spider-Man 2 oyununda 68dereceyi geçmedi henüz normal mi bilmiyorum.

Hocam onu henüz tet etmedim Spider-Man 2'e DLSS kalite modunda iyi bir FPS artışı gördüm 2K Ultra ayarlarda DLSS kapalıyken 70-80 arası alırken DLSS kaliteye geçince 150-160 civarı alıyorum.

Hocam FPS pek sorun olmaz zaten önemli olan görüntü kalitesini bozmaması ki zaten DLSS kabul edilebilir ama MFG'yi merak ediyorum.

Merhaba,

Sistem için 35,000 TL civarında bütçem var, hazır sistem almayı düşünüyorum. Bir iki kasa buldum ancak sizlerin de fikirlerini almak isterim.

1) Pollux 7A - RTX5060Ti - Game Garaj

Bu kasada RAM'i 32 GB olarak özelleştirip alma niyetim var. Olumlu/olumsuz görüşleriniz neler olur? İlave olarak soğutucu özelleştirmeye gerek var mı?

Bir diğer seçenek de 3,500 TL fark ile ekran kartının 16 GB versiyonu bulunuyor;

2) Sergeant 7A - RTX5060Ti - Game Garaj

Sizce ekran kartının 16 GB versiyonu için aradaki fark değer mi? Kasa olarak da fark olduğunu görüyorum, hangisi daha iyi bir fikrim yok.

İlave olarak, monitör de alacağım. Ayrı bir konu açmak istemedim. Monitörlerden hiç anlamıyorum. Genelde FPS oyunları oynayacağım, bütçem de yine 5-6 bin civarlarında.

Görüşlerinizi ve yorumlarınızı rica ederim.

Not: Konu başlığı hatalı düzenlenmiş, sadece kasa için bütçem 35,000 TL.

Hocam acaba bu zamanda sergean 7'a kasasının başlangıç fiyatı neydi hatırlıyor musunuz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı