35-40 bin TL 3D yazıcı önerisi

Figur vs de olacak ama bazı yaptığım elektronik cihazlar için kutular özel kutu olacak daha çok ama daha çok figur ve o tarz şeyler için kullanacağım gibi.

Hocam o zaman sla yazıcı alın. FDM ile yapacağınız figür, pek tatmin etmez kalite olarak.

Önerebileceğiniz bir marka model var mıdır? Çok anlamıyorum da.

Hocam öncelikle FDM ile sla yazıcı arasındaki farkı anlatayım:

FDM (fused deposition modeling) yazıcı:​

-Eritilmiş plastik (genellikle PLA, ABS vs.) Katman katman üst üste dizilerek model oluşturulur.
-İplik gibi filament kullanılır.
-Yaygın, ucuz, kullanımı kolaydır.
-Dayanıklı ama yüzey kalitesi orta düzeydedir (katman çizgileri görünür).

Yani figür basacaksanız kullanmanızı önermem.

sla (stereolithography) yazıcı:​

-Sıvı reçine lazer veya UV ışıkla katılaştırılarak model oluşturulur.
-Çok yüksek çözünürlük ve pürüzsüz yüzey sunar.
-Daha detaylı ve hassas çıktılar verir.
-Temizleme ve kürleme gibi ek işlemler gerektirir.

Sla yazıcılar, FDM yazıcılara göre daha zahmetli ve "kirli"dir. Çünkü sla yazıcılarda sıvı reçine kullanılır. Bu reçine, ciltle temas ettiğinde tahrişe neden olabilir ve buharı sağlığa zararlıdır. Bu yüzden sla yazıcı kullanırken mutlaka maske, eldiven takmak ve iyi havalandırılmış bir ortamda çalışmanız gerekir. Reçinenin toksik buharı yüzünden ortam iyi havalandırılmış olması şart. Aşağıdada kalite farkı bulunuyor.

1748459584333.png

Soldaki FDM sağdaki sla.

Sla yazıcı olarak önerebileceğim modelde: ELEGOO Saturn 4 Ultra -28.000TL civarında.

Yıkama ve kürleme işlemi içinde: Anycubic wash and cure - 9000TL civarında.
Veya
Elegoo mercury plus 3.0 (daha büyük) - 10.000TL civarında

Hocam öncelikle FDM ile sla yazıcı arasındaki farkı anlatayım:

FDM (fused deposition modeling) yazıcı:​

-Eritilmiş plastik (genellikle PLA, ABS vs.) Katman katman üst üste dizilerek model oluşturulur.
-İplik gibi filament kullanılır.
-Yaygın, ucuz, kullanımı kolaydır.
-Dayanıklı ama yüzey kalitesi orta düzeydedir (katman çizgileri görünür).

Yani figür basacaksanız kullanmanızı önermem.

sla (stereolithography) yazıcı:​

-Sıvı reçine lazer veya UV ışıkla katılaştırılarak model oluşturulur.
-Çok yüksek çözünürlük ve pürüzsüz yüzey sunar.
-Daha detaylı ve hassas çıktılar verir.
-Temizleme ve kürleme gibi ek işlemler gerektirir.

Sla yazıcılar, FDM yazıcılara göre daha zahmetli ve "kirli"dir. Çünkü sla yazıcılarda sıvı reçine kullanılır. Bu reçine, ciltle temas ettiğinde tahrişe neden olabilir ve buharı sağlığa zararlıdır. Bu yüzden sla yazıcı kullanırken mutlaka maske, eldiven takmak ve iyi havalandırılmış bir ortamda çalışmanız gerekir. Reçinenin toksik buharı yüzünden ortam iyi havalandırılmış olması şart. Aşağıdada kalite farkı bulunuyor.

Eki Görüntüle 2500878

Soldaki FDM sağdaki sla.

Sla yazıcı olarak önerebileceğim modelde: ELEGOO Saturn 4 Ultra -28.000TL civarında.

Yıkama ve kürleme işlemi içinde: Anycubic wash and cure - 9000TL civarında.
Veya
Elegoo mercury plus 3.0 (daha büyük) - 10.000TL civarında
Hocam yazınız için teşekkürler FMD vs SLA olduğunun farkında bile değildim açıkçası :D önerdiğinizi alacağım büyük ihtimalle biraz yükseldim :D

Hocam yazınız için teşekkürler FMD vs SLA olduğunun farkında bile değildim açıkçası :D önerdiğinizi alacağım büyük ihtimalle biraz yükseldim :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu videoyuda izleyebilirsiniz hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı