35 40 bin TL sistem önerisi

Kutay Esmez

Hectopat
Daha fazla  
Metin2 tarzı oyunlarda farm yapılmak amacıyla ve arada ağır oyun oyunlar oynanacaktır. 16 GB RAM yeterli olmayacağını düşünüyorum birden fazla Metin2 gibi oyunlar açılacağı için o yüzden RAM 32 GB olsa daha iyi olur. Bütçe 35 40 bin olacak. Sistem önerilerinizi bekliyorum.

Sistem önerisi yapmayacağım ama RAM konusunda NVMe SSD alırsanız arama kısmına
"Gelişmiş sistem ayarları" yazıp oradan "gelişmiş" sekmesini seçip "performans" sekmesinden "ayarlar" derseniz performans seçenekleri açılacaktır orada otomatik "görsel efektler" açılı üstten "gelişmiş" deyip 2 seçenekten en alttaki "sanal bellek" seçeneğini seçin ve SSD'den 5-10 GB RAM ayarlayabilirsiniz. Normal RAM'den 10 ila 100 kat yavaş olur ancak farkı hissedeceğinizi sanmıyorum SSD ile ben kendim farkı hissetmiyorum ancak SSD'nin ömrünü tahmini %10-15 azaltabilir.

Sağolun hocam benim laptopta da 16gb ram olduğu için darboğa girdiğini hissediyordum bunu deneyince farkına bakacağım teşekkür ederim.

Sağolun hocam benim laptopta da 16gb ram olduğu için darboğa girdiğini hissediyordum bunu deneyince farkına bakacağım teşekkür ederim.
hdd kullanıyorsanız 2-4 gb kullanın fazlası sistemi kitler, 10 saniyelik işi 20 dakikada yaparsınız.

1746392310304.png

hocam yanlış anlamıyorsam kendisi yapmış zaten şuanda.

Eki Görüntüle 2484370
Hocam yanlış anlamıyorsam kendisi yapmış zaten şu anda.

Evet her zaman "sistem yönetimli" olarak otomatik gelir ancak ilk kez 22 GB gibi büyük bir sistem seçimi görüyorum genelde 2 GB'dan fazla verdiğini görmedim, HDD varsa onu "sistem dosyası yok" olarak işaretleyin sadece SSD'ye verin ama dediğim gibi SSD'lerin bir TBW yaşam değeri var örneğin 500 GB'lık ortalama bir SSD 160TBW'ye sahip olabilir yani 160 TB veri yazıldıktan sonra daha yazma yapamaz

Metin2 tarzı oyunlarda farm yapılmak amacıyla ve arada ağır oyun oyunlar oynanacaktır. 16 GB RAM yeterli olmayacağını düşünüyorum birden fazla Metin2 gibi oyunlar açılacağı için o yüzden RAM 32 GB olsa daha iyi olur. Bütçe 35 40 bin olacak. Sistem önerilerinizi bekliyorum.
41k bütçemiz 32 gb ram istediği için böyle yoksa anakartı colorful b650m plus yapardım ama düşünün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı