35-50 bin TL'ye fotoğraf stüdyosu için bilgisayar önerisi

salla155

Megapat
Merhaba,
Fotoğraf stüdyosu için bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Dükkanda laptop mevcut.
Acer Nitro AN16-41:
  • Ryzen 5 7535HS.
  • 32 GB DDR5 RAM 4800 MHz.
  • NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB.
Bu cihaz ile 1080p video render alırken sorun yaşamıyorum fakat artık 4K video render alacağım. Genellikle Adobe Premiere Pro ve CapCut'ta 4K render alacağım. Masaüstü bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. 35-50k bütçe var. Böyle bir kasa işimi görür mü? Önerebileceğiniz tüm sistemlere ve tavsiyelere açığım. Şimdiden zamanını ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim.

Merhaba,
Fotoğraf stüdyosu için bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Dükkanda laptop mevcut.
Acer Nitro AN16-41:
  • Ryzen 5 7535HS.
  • 32 GB DDR5 RAM 4800 MHz.
  • NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB.
Bu cihaz ile 1080p video render alırken sorun yaşamıyorum fakat artık 4K video render alacağım. Genellikle Adobe Premiere Pro ve CapCut'ta 4K render alacağım. Masaüstü bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. 35-50k bütçe var. Böyle bir kasa işimi görür mü? Önerebileceğiniz tüm sistemlere ve tavsiyelere açığım. Şimdiden zamanını ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim.

Kasa Vento yap. Attığın Trendyol sistem alınmaz DDR4 ve kazık.
Tek tek daha iyi toplanır hazır olarak bu iyidir.

Tek tek topladığımda 4K render alacağım bir sistemde önem vermem gereken parçalar hangisi? Ekran kartı AMD olursa bir problem yaşar mıyım?

Şimdi arz talep meselesi o bence şöyle ufaktan bir bakın örnek olarak topladığıma. (toplama hakkında çok bilgim yok deneyimliler daha iyi önerebilir.)

Toplam bu fiyatta tuttu.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (33).png
    Ekran Görüntüsü (33).png
    248,7 KB · Görüntüleme: 12
  • @Minker sistem fena değil. Oyun için işlemci Ryzen 5 7500F yapılabilir. Hem daha ucuz hem de 7600 ile arasında performans farkı yok gibi. Konu sahibi render odaklı bilgisayar istediği için işlemci daha üst, ekran kartı daha alt segmentte tercih edilebilir. Ryzen 7 9700X ve RTX 5060 Ti iyi olabilir mesela. Konundan ayrı olarak sitenin müşteri desteği kötü, mümkünse uzak durun.
  • RAM'i unutmuşsunuz :)
  • Kasa içerisindeki güç kaynağı marka olarak iyi olsa da model olarak tartışmalı. PSU tier list'e bakmakta fayda var. Alttaki kasanın güç kaynağı daha iyi direkt o alınabilir.
  • SSD güzel ancak çok ısınan bir model. Mutlaka bir soğutucu ile kullanmalı.

Bunları düzeltince alttaki PC ortaya çıkıyor:

Tek tek topladığımda 4k render alacağım bir sistemde önem vermem gereken parçalar hangisi? Ekran kartı AMD olursa bir problem yaşar mıyım?
Kısa bir araştırma sonucu Adobe Premiere Pro ve CapCut'ta 4K gibi programlarda işlemcinin ekran kartına oranla bir tık daha önemli olduğunu öğrendim. Dolayısıyla işlemciyi biraz daha üst seviyede tutup, ekran kartını orta seviyelerde tutabilirsiniz. Ryzen 7 9700X ve RTX 5060 Ti kombini iyi olur mesela. Ekran kartı konusunda öznel olarak hala Nvidia tarafının avantajlı olduğunu düşünüyorum sizin işinizi göze alacak olursak.

• @Minker sistem fena değil. Oyun için işlemci Ryzen 5 7500F yapılabilir. Hem daha ucuz hem de 7600 ile arasında performans farkı yok gibi. Konu sahibi render odaklı bilgisayar istediği için işlemci daha üst, ekran kartı daha alt segmentte tercih edilebilir. Ryzen 7 9700X ve RTX 5060 Ti iyi olabilir mesela. Konundan ayrı olarak sitenin müşteri desteği kötü, mümkünse uzak durun.
  • RAM'i unutmuşsunuz :)
  • Kasa içerisindeki güç kaynağı marka olarak iyi olsa da model olarak tartışmalı. PSU tier List'e bakmakta fayda var. Alttaki kasanın güç kaynağı daha iyi direkt o alınabilir.
  • SSD güzel ancak çok ısınan bir model. Mutlaka bir soğutucu ile kullanmalı.

Bunları düzeltince alttaki PC ortaya çıkıyor:

Kısa bir araştırma sonucu Adobe Premiere Pro ve CapCut'ta 4K gibi programlarda işlemcinin ekran kartına oranla bir tık daha önemli olduğunu öğrendim. Dolayısıyla işlemciyi biraz daha üst seviyede tutup, ekran kartını orta seviyelerde tutabilirsiniz. Ryzen 7 7700X ve RTX 5060 Ti kombini iyi olur mesela. Ekran kartı konusunda öznel olarak hala NVIDIA tarafının avantajlı olduğunu düşünüyorum sizin işinizi göze alacak olursak.

Toplama hakkında daha yeniyim gözden kaçmış katılıyorum size. Hocam attığı özelleştirme ile sistem daha iyi oluyor bakabilirsiniz @salla155

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı