35 bin TL OLED monitör önerisi

Bütçe
35.000 Altı

egeyiite

Centipat
Hayırlı forumlar. OLED monitör almak istiyorum ama YouTube'da ne inceleme var ne öneri videosu var. Sizden ricam sadece bilgi sahibi olanlar yazsın. Samsung Odyssey G6 OLED çok cazip duruyor ama bir ton kötü yorum yapılmış. Woled yerine qd-OLED tercihimdir panel olarak. Teşekkür ederim şimdiden.

Hayırlı forumlar. OLED monitör almak istiyorum ama YouTube'da ne inceleme var ne öneri videosu var. Sizden ricam sadece bilgi sahibi olanlar yazsın. Samsung Odyssey G6 OLED çok cazip duruyor ama bir ton kötü yorum yapılmış. Woled yerine qd-OLED tercihimdir panel olarak. Teşekkür ederim şimdiden.
Samsung OLED G60SD (360Hz olan) kullanıyorum. Monitörü diğer aynı cihazlardan ayıran iki fark mat kaplama (ki benim için zorunluluktu) ve fabrika kalibrasyonu olmaması. Biraz ayar yaptıktan sonra çoook güzel oluyor, inanılmaz memnunum.

Samsung OLED G60SD (360Hz olan) kullanıyorum. Monitörü diğer aynı cihazlardan ayıran iki fark mat kaplama (ki benim için zorunluluktu) ve fabrika kalibrasyonu olmaması. Biraz ayar yaptıktan sonra çok güzel oluyor, inanılmaz memnunum.

OLED'lerde fabrika kalibasyon olmaması imkansız gibi bir şey. Premium ürünler oldukları için tamamında fabrika kalibrasyon var. G6 360Hz de renk doğruluğu çok iyi çıkan monitörlerden birisi. Mükemmel değil renkleri biraz fazla doyuruyor ama, kalibrasyonsuz gibi de değil. Rtings incelemesinde Delta'e değeri 1.06 çıkıyor. Bu çok iyi bir değer. Bu monitörün woled tarafında muadili ASUS ROG STRIX XG27AQDMg bile 2.57 Delta'e çıkıyor. Ki ASUS Delta e<2 diye yazmış sitesinde.

AW2725DF ise 0.70 çıkmış. Hepside fabrikadan kalibrasyonlu olarak geliyor.

Samsung OLED G60SD (360Hz olan) kullanıyorum. Monitörü diğer aynı cihazlardan ayıran iki fark mat kaplama (ki benim için zorunluluktu) ve fabrika kalibrasyonu olmaması. Biraz ayar yaptıktan sonra çoook güzel oluyor, inanılmaz memnunum.
Peki zorunluluk olmasa mat yerine glossy daha iyi değil mi?

Kullanım amacına göre değişir. Kullandığınız ortam çok fazla ışık alıyorsa mat daha iyi bir tercihtir çünkü koyu siyahların mor gözükmesi sorunu minimumdur, eğer fazla ışık alan bir yerde kullanmıyorsanız glossy daha iyidir çünkü daha doygun renkler gösterir. Ayrıca glossy daha nettir.

Rtings yorumu da şu şekilde;
Dell Alienware AW2725DF ve Samsung Odyssey OLED G6/G60SD S27DG60, her ikisi de 27 inç 360Hz qd-OLED oyun monitörleridir. Her iki monitör de mükemmeldir ve sizin için en iyisi tercihlerinize bağlıdır. Çok fazla ortam ışığınız varsa Samsung daha iyi bir seçimdir, çünkü çok fazla ışığın olduğu bir odada koyu siyahların daha az mor görünmesini sağlayan mat bir kaplamaya sahiptir. Ancak, parlak bir ekranın netliğini tercih ediyorsanız veya karanlık bir odada oyun oynuyorsanız ve mat kaplamadan faydalanmayacaksanız Dell daha iyi bir seçimdir.

Dell ve Samsung'un görüntü kalitesi karşılaştırmasını yapmıştık. Şu konuya bakarsan örnek birkaç resim görebilirsin.

Son düzenleme:
Kullanım amacına göre değişir. Kullandığınız ortam çok fazla ışık alıyorsa mat daha iyi bir tercihtir çünkü koyu siyahların mor gözükmesi sorunu minimumdur, eğer fazla ışık alan bir yerde kullanmıyorsanız glossy daha iyidir çünkü daha doygun renkler gösterir. Ayrıca glossy daha nettir.

Rtings yorumu da şu şekilde;
Dell Alienware AW2725DF ve Samsung Odyssey OLED G6/G60SD S27DG60, her ikisi de 27 inç 360Hz QD-OLED oyun monitörleridir. Her iki monitör de mükemmeldir ve sizin için en iyisi tercihlerinize bağlıdır. Çok fazla ortam ışığınız varsa Samsung daha iyi bir seçimdir, çünkü çok fazla ışığın olduğu bir odada koyu siyahların daha az mor görünmesini sağlayan mat bir kaplamaya sahiptir. Ancak, parlak bir ekranın netliğini tercih ediyorsanız veya karanlık bir odada oyun oynuyorsanız ve mat kaplamadan faydalanmayacaksanız Dell daha iyi bir seçimdir.
Teşekkürler. Bir sorum daha var. Dell ve Samsungda burn-in garantisi var mı?

Teşekkürler. Bir sorumluluk daha var. Dell ve Samsung'da yanma garantisi var mı?

Dell TR de 3 yıl garanti veriyor. Samsung ise TR de 2 yıl garanti vermesinin yanı sıra sıra kullanım, yanlış kullanım ve ticari kullanımda garantiye girmediğini söylüyor. Ben bu yüzden Dell tercih etmiştim.

Karanlık bir odada glossy sorun çıkartmaz, ancak benim kullandığım odada bir yarım duvar, bir tam duvar cam var. Bu odada gündüzleri kesinlikle çok zorlardı beni glossy panel, Samsung ise çok rahat. Diğer taraftan Samsung modeldeki mat kaplama LCDlerdeki gibi değil, çok zor farkedilen, renklere zarar vermeyen bir kaplaması var.

Ayrıca glossy panelleri temizlemek çok zor, telefon tablet ekranı gibi koruyucu katman içermedikleri için çok kolay çiziliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı