35 bin TL'ye AMD sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
35.000

Veli0000

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Victus 16
Ryzen 7 7840HS, RTX 4060, DDR5 16GB 5600Mhz, 1TB 7000mb-6000mb
Victus 16 S0011-NT laptopum var (7Z584EA), ikinci elden satıp RX 7700XT öncelikli bir sistem düşünüyorum ama darboğazdır parçaların uyumu yakışımı vs bu bütçede zor oluyor. İşlemciyi iyi seçersem anakarttan kısmam gerekiyor, anakarttan kısmasam RAM'lerden kısmam gerekiyor vs, problemler oluyor. Şu anki laptopumda da ekran kartı dışında çoğu şey 35 bin TL'lik toplama bir bilgisayardan az da olsa daha iyi. Bilindik İtopya Sinerji gibi markalardan hazır sistem önerebilir misiniz?
Mümkünse:
DDR5.
RX 7700 XT veya 6800..
A620 ve üzeri anakart.
2x16 = 32 GB RAM.
Stok dışında soğutucu.(hava-sıvı)
R5 7500F üstünde bir işlemci, Intel de ise 14400F veya üzeri.
En kötü 5 5600 ya da 13400F.
Isıdan ve fan sesinden masaüstüne geçmeyi düşünüyorum. Satıp geçmek mi yoksa bu cihazdan devam etmek mi daha mantıklı?

Hocam hazır sistemi bilen arkadaşlar yardımcı olur ama fiyatınız hakkında, bence RAM-SSD-sıvı soğutucu üçlüsünden şimdilik kısabilir ve diğer ekran kartı, anakart, işlemci gibi daha önemli parçaları alabilirsiniz, soğutma için 1000 lira civarında çift fanlı bir kule tipi sizi kurtarabilir gelecekte RAM-SSD ikilisini yükseltebilirsiniz bunu karşılığında belki bir tık daha iyi bir işlemci almanız mümkün olabilir toplamda harcayacağınız para artar ama zamanla olacağı için ve sisteminiz daha iyi olacağı için bence değebilir. Bir adet M.2 SSD'yi şimdi almak yerine SATA SSD alıp sonradan M.2 SSD'ye geçebilirsiniz arada neredeyse 800-1000 lira falan fiyat farkı oluşur bence düşünebilirsiniz.

Örnek veriyorum mesela Ryzen 5 5600 yerine 5 7600 gibi nesil farkı olabilir tabii fiyat farkına bakmanız gerekebilir ama bence düşünebileceğiniz bir şey olur.

Hocam hazır sistemi bilen arkadaşlar yardımcı olur ama fiyatınız hakkında, bence RAM-SSD-sıvı soğutucu üçlüsünden şimdilik kısabilir ve diğer ekran kartı, anakart, işlemci gibi daha önemli parçaları alabilirsiniz, soğutma için 1000 lira civarında çift fanlı bir kule tipi sizi kurtarabilir gelecekte RAM-SSD ikilisini yükseltebilirsiniz bunu karşılığında belki bir tık daha iyi bir işlemci almanız mümkün olabilir toplamda harcayacağınız para artar ama zamanla olacağı için ve sisteminiz daha iyi olacağı için bence değebilir. Bir adet M.2 SSD'yi şimdi almak yerine SATA SSD alıp sonradan M.2 SSD'ye geçebilirsiniz arada neredeyse 800-1000 lira falan fiyat farkı oluşur bence düşünebilirsiniz.

Örnek veriyorum mesela Ryzen 5 5600 yerine 5 7600 gibi nesil farkı olabilir tabii fiyat farkına bakmanız gerekebilir ama bence düşünebileceğiniz bir şey olur.

Dediğim gibi hocam zamanla çok bir şey yapmak da istemiyorum, bu yüzden ısı ve fan sesini göz ardı edip, satmayıp kullanmak mı yoksa satmak mı mantıklı olur diye. Bilgisayarı aktif kullanıyorum hani BMW'den inip tofaşa binmiş işte sonradan tekrar BMW'ye binmiş gibi bir şey oluyor. Teşekkür ederim cevabınız için.

Hocam şimdi asıl parçaları CPU-GPU-anakart gibi güzel alıp zamanla RAM, SSD, soğutucu gibi demirbaş olmayacak parçaları sonradan alabilirsiniz. Diyorsan laptoptan memnunum ama sesi var sadece gidip bakımını yaptırın ısıları düşeceği için fan sesi azalır burada ben veya bir başkası size emir verip "elindeki laptopu sat!" diyemez burada yapabilecekleri Max şey size yapabileceğiniz A, B, C yollarını avantajları ve dezavantajları ile anlatmak olur.

Bütçen 40 bin civarlarına çıkarsa benim konumu inceleyebilirsin.

5060 Tİ 16GB 7700XT'den biraz daha performanslı diye biliyorum. Konunun uzmanı arkadaşların daha iyi önerileri olabilir.

Victus 16 S0011-NT laptopum var (7Z584EA)

Güzel bir cihaza benziyor, soğutma ürünlerinde en kaliteli bileşenlere yönelmek iş görebilir.
Anlamadığım bir bilgisayar türü olsa da Noctua veya be quiet! Fan, termal macun ve ekran kartı için termal ped tarzı çözümler uygulanabiliyorsa içerisi buz gibi soğuk olacaktır.

Ayrıca dizüstü zorunlu değilse ve donanım gerektiren bir sistem ihtiyacınız varsa ileride masaüstü sistem ve potansiyel bütçeye ek tavsiye ederim. Böylece hem güç hem de güncellenebilirlik kazancınız olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı