35 bin TL'ye sistem tavsiyesi

picl zhmey

Hectopat
Makaleler
5
İyi günler dostlar. Monitör hariç 35.000 lira bütçem var bu bütçeye hangi sistemi önerirsiniz?

B650M-K olduğu için daha cazip geldi bu. Galiba bunu alacağım.

Atılan diğer sistemlere baktım da, anakartların A620 olması biraz üzücü. Bugün bir sorun yaratmaz ama zen 5 ve zen6'nın da AM5 geleceğini düşünürsek B650 almak daha mantıklı olabilir. Performans olarak 7800XT 4070'ten %8 daha güçlü ancak FSR kötü bir durumda olduğu için açılmasını tavsiye etmem. Aksine DLSS 1440p ve ötesinde güzel sonuçlar veriyor o yüzden her oyunda açar oradan %20-25 performans artışını alırdım. Yani performans olarak benim gözümde 4070 > 7800XT. İki sistem de güzel ama, size kalmış tercih meselesi artık.

4070>7800XT işine katılmıyorum onu belirteyim. Ama evet diğer sistemler A620 oldukları için çok içime sinmemişti o yüzden yeni atılan bu sistemi alacağım. Tabii daha iyi bir şeyler atılmazsa.

4070>7800XT işine katılmıyorum onu belirteyim. Ama evet diğer sistemler A620 oldukları için çok içime sinmemişti o yüzden yeni atılan bu sistemi alacağım. Tabii daha iyi bir şeyler atılmazsa.
Bu fiyatta toplama yapılırsa daha pahalıya gelir. 3 tane sistem paylaşılmış konuda. Bu sistemlerin fiyatı çok uygun. Tam F/P sistemler.
Biri AMD ekran kartı, diğeri Nvidia ekran kartlı. İkisinin de farklı teknolojileri var. Biri FSR, diğeri DLSS. Performans olarak bakarsak ikiside çok güçlü ekran kartıdır. Açamayacağı oyun yoktur neredeyse. Yüksek grafiklerde akıcı oynatır çoğu oyunu.
Ama dediğiniz gibi 4070, 7800 XT'den güçlü diye bir şey yoktur. Test videolarını izleyin YouTube'dan, bazı oyunlarda aralarında çok fark olmasada 4070, bazılarında da 7800 XT daha fazla FPS veriyor. Yani kafa kafaya yarışan kartlar bunlar.
Fakat AMD, wattman hatasını 7000 serisinde baya bir azaltmış olsada tam bitmiş durumda değil maalesef. Bu durumu göz önünde bulundurun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoyu izlemenizi öneririm.
7800 XT'de güzel bir karttır, sırf A serisi anakartı var diye 4070'den vazgeçip diğer sisteme yönelmek ne kadar doğru bilemedim. Tercih sizin yine de. Şimdiden hayırlı olsun yeni sisteminiz

Son düzenleme:
Canım zaten zamanında izledik bu videoların tümünü. 7800XT'nin performansı beni hiç de üzecek değil. 4070'e kıyasla da gayet iyi.
Hem wattman sorunu yaşayan görmedim 7000 serisinde.
7600 ve 4060 ne alaka dostum?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…