35 kg dumbell seti ile ne kadar gelişilebilir?

24KKaizen

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Evim spor salonuna uzak olduğu için ehliyeti de kaptırdık spor salonuna gidip gelemiyorum. Evde çalışmak istiyorum. 190 boy 80 kiloyum. 17 yaşındayım. Alacağım set Hepsiburada'dan Aydın Sport mağazası (link koyamadım). İşimi görür mü? Görmezse ne yapabilirim (bütçe kısıtlı)?

Son düzenleyen: Moderatör:
15 kiloluk 2 tane dumbell al düzenli günlük 15x3 zor gelirse 10x3 yap ileride hafif geldikçe 20x3 30x3 gibi yaparsın hayvan gibi kol yaparsın. İnternetten dumbell ile yapılabilecek hareketlere bak isimlerini hatırlamıyorum ama önceden çok yapardım bayağı etkili oluyordu.

Şu takılıp çıkartılan setleri diyorsan onları takmak ağırlık kaldırmaktan daha zor.
58 kg set ile çalışıyorum 2 haftadır evde, bir zorluğunu görmedim.

9 ay aradan sonra tekrar başladım, evime yakın bir salona gidiyordum rahat edemediğim için eve aldım. Z bar, 120 cm düz bar iki tane de dambıl ile 50 kg ağırlık almıştım. GPT ile çalışıyorum, programı o yazıyor, şimdilik iyi gidiyor.

Burada önemli olan hareket. Hareketi de biraz kasları zorlayarak-yakarak yapmak. Ağırlık kaldırmada küçükten büyüğe doğru gitmemizin sebebi budur. Yoksa 35 kilo şu kadar geliştirir gibi bir şey diyemeyiz. Bu senin fizik yapınla alakalı.

Sadece kollarda ve omuzda iş görür dostum, göğüs sırt bacak bunlar yüksek kilo ister (başlangıç 50) ki her ay yükselmesi lazım ağırlıkların. Yani dengesiz vucüdün olabilir.

Bak kanka sen şimdi diyorsun ki spor salonuna gidemiyorum, ehliyeti kaptırdık, evde çalışmak zorundayım, 190 boy 80 kilo 17 yaşındayım, fiziğin zaten düzgün, tek ihtiyacın disiplin ve ekipman, Hepsiburada’daki Aydın Sport setleri fena değil ama dikkat et: eğer aldığın set çimento dolgulu plastikse birkaç aya seni üzer, ağırlık yetmez, bir de zamanla kırılır dökülür, ama set demir plaka ve sağlam barla geldiyse al geç, çünkü 40-50 kiloluk ayarlanabilir dambıllarla evde göğüs, kol, omuz, sırt, bacak her şeyi çalışırsın rahatça, bütçen kısıtlıysa ekstra para harcama, setin toplam ağırlığı en az 30-40 kiloysa işini görür, yanında mat varsa bonus, ama yoksa bile olur, bar kilitleri sağlam olsun gevşekse sinir krizi geçirirsin antrenmanda, ha bir de evde çalışacaksan split program yap kendine, mesela pazartesi göğüs-ön kol, çarşamba sırt-arka kol, cuma omuz-bacak, aralara da mekik plank sıkıştır, YouTube’da Bar Brothers, BullyJuice falan izlersin, motivasyon da gelir, yani özetle kanka, setin demir plakalıysa al geç işini görür, değilse para biriktir biraz daha kaliteliye yönel ama asla “ekipmanım yok” diye yatma, çünkü senin gibi 190 boyunda 80 kilo biri, düzgün beslenip 3 ay çalışsa şekli almaya başlar zaten, yeter ki o ilk adımı at.

Evde en son düşünmen gereken ekipman dumbelldır.

İşini görecektir. Lakin bir süre sonra ki bu en az 1 yıl yapacaktır. Yetersiz geleceği için ağırlık ile yaptığın sporun yanına vücut ağırlığıyla yapılan squat hareketi, şınav çekme, barfiks ve dips ekleyip ayrıca bir dövüş stili öğrenirsen, gelişimini kendin fark edersin zaten.

Evde dumbell olmaz set halinde olmadığı sürece bir anlamı yok. Kocaman alanın olacak bir ton para harcayacaksın sehpaların vs olacak komşuların olmayacak

Evde spor yapmak istiyorsan en basit en az yer kaplayan ve en sessiz ucuz alternatifin pararlel bar almak olur. 2 binden başlıyor fiyatları.

Ya paralel bar yada barfix artı gimnastik halkaları al. Bunlarla full body çalışırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…