35 Km yol için taşıt önerisi

• Konuyu başlatan Gurei
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 2.652

Gurei

Hectopat
Her gün işe gidiş ve dönüş için 35 km civarı yol yapmaktayım. Yolun tamamı asfalt, az bir kısmı çok yokuş, yarıya yakını eğimli, yarısı ise düz.

Elektrikli bisiklet, b sınıf ehliyet ile sürülebilecek bir motor, scooter vb. bir taşıt bakmaktayım. Bütçe hususunda araştırmalarım sonucunda bisiklet için 10.000 civarı yeterli olur diye düşünüyorum. Ama tabii motor için fiyatlar epey artıyor. Başlangıç seviyesi, bana çok sorun çıkarmayacak, uygun fiyatlı bir taşıt tercihimdir. Kendi araştırmamı yaptım ancak acemiyim. Bilenlerden tavsiye almak adına bu konuyu açtım. Ne almamı önerirsiniz? Eğer varsa önerileriniz için şimdiden sağ olun.

En rahatı 50cc motosiklet olur ama o bütçe ile ne alınabilir bilemiyorum. Ben de birkaç yıl önce 25 km kadar yolu 50cc motosiklet ile gidip geliyordum. Çok ekonomik ve keyifli oluyordu. Elektrikli bisiklet işine ben sıcak bakmıyorum. Şarj süresi ve şarj etmenin zorluğu var. Bataryada sorun çıkması halinde gereksiz bir masraf çıkıyor ve gücü genelde yetersiz o taşıtların. Bisiklet ise aralarında en sağlıklı ama en yorucu olanı. Bir dönem bahsettiğim yolu 1.50" yol lastiği taktığım bisikletim ile yapıyordum. Kadrosu segmentine göre hafif olsa bile o kadar yol yapmak yoruyordu. Özellikle de dönüşte biraz pişman ediyordu. Bence bu taşıtı sadece keyfi kullanmanız en mantıklısı olur. Gündelik kullanıma gelmez bu mesafelerde.

En rahatı 50CC motosiklet olur ama o bütçe ile ne alınabilir bilemiyorum. Ben de birkaç yıl önce 25 km kadar yolu 50CC motosiklet ile gidip gelmiştim. Çok ekonomik ve keyifli oluyordu.

Bisiklet için 10.000 TL civarı bütçe ayırmıştım ama 50 CC için bütçemi artırabilirim. Rica etsem bir öneride bulunabilir misiniz?

@Gurei Fiyatlar yine şişik döneme girmiş. 2-3 hafta öncesine göre doğru orantılı olarak 2-3000 TL fazla şu an fiyatları. İşe gidip gelecekseniz bence scooter bakın. Sabah sersemliği ile Çin'li şanzımanına odaklanıp da yoldan kopmazsınız. Gaza basarsınız ve kendi kendine hızlanır. Kuba ve Mondial gibi yerli firmaların bayilerini bir gezin derim. Motorlar zaten neredeyse hep birbirinin aynısı teknik olarak. Plastik aksamları farklı oluyor genelde ve ufak tefek lüks sayılabilecek detaylar değişiyor. Bayileri gezip kampanya var mı diye bakın en iyisi. Servis ve hizmetine güvenebileceğiniz firma hangisi ise oradan bir motor tercih edersiniz.

@FurkannC Sigorta zorunluluğu yok ve biraz boşlukta kalıyor. Bisiklet gibi düşünmek gerekiyor. Başka bir taşıta zarar verirseniz ve suçluysanız zararı karşılamanız gerekir.

Reklam gibi olmasın ama 50cc bakıyorsan 2 gün sonra bim raflarında 😃
c2bb8bec-0d02-4b09-93d8-6508910f8a7d.jpg
😃

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı