35 Mbps altyapı için ISS önerisi

Ben 35 Mbps VDSL Türk Telekom kullanıyorum. Kablolu olarak hiçbir ping derdim yok biraz şanslıyım altyapı olarak. Her oyunu ortalama 50ms de oynuyorum tabii sunucu yakınsa 30ms bile oluyor bazı oyunlarda.(TT upload hızlarını geçici bir süre artttırdı. Eskiden 6 Mbps'di.Ekstra download da 2-3 Mbps arttı bende )

Amsterdam sunucusuna yaptığım test
 
Hocam neden kendi noktalarına toplayıp oradan dağıtıyorlar? Netspeed de Denizli firması fakat Riot/Amazon ya da Valve'a ping attığımda Denizli değil Adana'dan sonra Telekom'un İstanbul Acıbadem ya da Ankara Ulus noktası üzerinden gidiyor.
 

Şehir'e göre o ping değişir fakat Türk Telekom ve Millenicom abonesi olarak TT'nin yurt dışı pingi iyi değil.

Edirnede toplama sebebi veri merkezi orda ve Bulgaristan'a fiber hat çekmek daha kolay. Yurtdışı daha hızlı internet cıkışı var.
 
Tamamen altyapı kalitesine bakıyor ve yoğunluğa. Bizim mahalle yoğun bir mahalle aslında fiber bile yok çoğu yerde. Eğer kaliteli altyapı varsa bile İstanbul dışı olsa da yüksek ping yaşayacağını düşünmüyorum. Turkcell Superonline 100Mbps kullanan arkadaşım ping sorunu yaşadı epeyce Türk Telekom varmış altyapıda VDSL geçti hiç pingi yok artık. Tabii Türk Telekom'u hiç sevmezdim zamanında çok çektirdiler. Taahhütler, fiyatlar, bağlantı sorunları vb. ama şu an sorun yaşamıyorum enteresan şekilde.
 
Ben de Fix geçmeye düşünüyorum ama Adana'da şu an bundan daha iyi bir ping alacağımı sanmıyorum. Bakalım 1-2 haftaya karar vereceğim.



Turkcell Rezalet ben de Turkcell Fiberden Telekom VDSL altyapı geçtim pingim 15-20 civarı azaldı. Fikrimce Netspeed ve Fixnet en iyi pingi verenler şu an.
 

Fixnet Valve ile direkt peeringi mevcut. Ondan bence düşük alırsınız.

Hepinize teşekkür ederim. Büyük ihtimal taahhütlüye geçeceğim. Geçmezsem ya fixnet ya da Netspeed'de kalmaya devam.

Rica ederim ne demek.
Şeffaflık testide var. Dahada yatırım yapmaya devam ediyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…