35 Mbps için 5 GHz repeater gerekli mi?

friedkin

Hectopat
Katılım
8 Aralık 2018
Mesajlar
189
ADSL internetten VDSL'e geçeceğiz, uzaktaki PC'ye internet dağıtımı için Everset marka bir repeater kullanıyoruz, malum bu cihaz 2,4 GHz ve 300 Mbps destekli olduğu yazıyor; bağlantıda PC Telekom 16 Mbps tarifede 10-12 Mbps hızlara çıkıyordu.

Kablosuz dağıtımda hız kaybı olmamasını istiyoruz, 35 Mbps'lik VDSL'e geçince hız sorunu yaşar mıyız yoksa 5GHz'lik bir repeater mi bakmalı?
 
Son düzenleme:
2,4 GHz yeterli olur. Keenetic'in modellerine bakabilirsiniz. Hepsi fiyat performans ürünü bir kaç tane ürün değiştirmiştim aralarından en iyisi bu marka diyebilirim.
 
VDSL bugün bağladık denedik ben kablolu bağlantıda normal değerler alıyorum 35Mbps DL ve 6 Mbps ul alıyorum ama direk kablosuz bağlantıda da, arada Everest repeater olunca karşıdaki PC kablosuzdan en fazla 18-19 DL ve 4 ul gibi görebiliyor, bunun sebebi nedir? Kablosuz modem ayarlarından birşeyler mi yapmak gerek? Modem ASUS DSL-AC750
Şimdi direk kablosuzdan 30 civarı dl alıyorum ama everest repeater bitik durumda çok düşük sonuçlar almaya balşadı, sinyal gücü 45 gibi gözüküyor acaba ondanmı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı