3500-3600TL ekran kartsız sistem toplama

Bütçe
3600tl

Deep_White007

Hectopat
Öncelikle merhaba hazırda ASUS ROG STRIX GTX 1660 Super'im olduğu için ekran kartım var. Arkadaşlar şunu belirteyim benim aldığım parçalara bir bakın. Herhangi bir uyumsuzluk varsa ya da ya "kardeşim şöyle yaparsan daha iyi olur, sebebi de şu" şeklinde konuşmalarımız gerçekleşirse sevinirim.

Ben kendim bir sistem topladım parçalar uyumlu mudur?

Bu fiyata daha performanslı bir sistem güvenilir sitelerden toplanabilir mi?

Corsair'in Power Supply'ını kullandığım için ve de gerek birçok bilgisayar toplama videosunda tercih edildiği için, uzun süredir güvendiğim bir marka. O yüzden kasa + 650 Watt güç kaynağı tercihimi Corsair'den yana yaptım.

Almayı düşündüğüm parçalar ve linkleri.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X.
Hepsiburada'da 1430 TL.

Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 DDR 4 soket anakart.
Hepsiburada'da 580 TL.

Kasa(Power Supply'lı):Corsair CC-901152-EU SPEC-05 VS650 Watt 80 Plus PSU ATX mid.
Hepsiburada'da 980 TL.

RAM: Adata XPG Gammix D30 8 GB 3200MHz DDR4.
Bundan iki adet alacağım 16 GB olması için.
Hepsiburada'da 299TL.

Hepsi toplam: 3588.

Evet bir depolama birimi yok onu 1TB 7200RPM düşünüyorum 350 TL'den fazla olmasın, öneriniz varsa yazabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba hazırda ASUS ROG STRIX GTX 1660 Super'im olduğu için ekran kartım var. Arkadaşlar şunu belirteyim benim aldığım parçalara bir bakın. Herhangi bir uyumsuzluk varsa ya da ya "kardeşim şöyle yaparsan daha iyi olur, sebebi de şu" şeklinde konuşmalarımız gerçekleşirse sevinirim.

Corsair'in Power Supply'ını kullandığım için ve de gerek birçok bilgisayar toplama videosunda tercih edildiği için, uzun süredir güvendiğim bir marka. O yüzden kasa + 650 Watt güç kaynağı tercihimi Corsair'den yana yaptım.

Hepsiburada'da 1430 TL.

Hepsiburada'da 580 TL.

Kasa(Power Supply'lı):Corsair CC-901152-EU SPEC-05 VS650 Watt 80 Plus PSU ATX mid.
Hepsiburada'da 980 TL.

Hepsiburada'da 299TL.

Evet bir depolama birimi yok onu 1TB 7200RPM düşünüyorum 350 TL'den fazla olmasın, öneriniz varsa yazabilirsiniz.
Seçtiğiniz kasanın ön tarafı kapalı olduğu için sıcaklık konusunda sıkıntı çıkarabilir. 50-100 tl daha vererek Corsair Spec-Delta RGB 550w ya da 650w almanız daha iyi olur.

SSD olmazsa olmaz.

Kasa ile güç kaynağını bu ikiliyle değiştirin.

3500X yerine 10100F + Asus Prime B460M-A bakabilirsiniz.

Hepsiburada'da 1430 TL.

Hepsiburada'da 580 TL.

Hepsiburada'da 980 TL.

Hepsiburada'da 299TL.

1 TB HDD yerine 500 GB M.2 SSD daha iyi olur. Kasa hava almıyor ısınacaktır. Şöyle bir önerme yapayım ben size,
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anakart : https://www.hepsiburada.com/gigabyt...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.72.5
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İşlemci : https://www.hepsiburada.com/amd-ryz...ce=pc&utm_term=k&v=1.43.9&wt_pc=akakce.c.k.pc
Ram : https://www.hepsiburada.com/hp-v6-8...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.70.8
Depolama : https://www.hepsiburada.com/sandisk...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.12.3
Kasa : Ranker Virgo RGB Temperli Cam 4x12 cm Fanlı Gaming Kasa(Psu Yok) Fiyatları ve Özellikleri
Güç Kaynağı : Cougar CGR-ST-600 XTC 600W 80+ Power Supply - incehesap.com
6 core 6 thread bir işlemciden ziyade, 4 core 8 thread bir işlemci almak bana daha mantıklı geliyor. Yine de siz bilirsiniz.

1 TB HDD yerine 500 GB M.2 SSD daha iyi olur. Kasa hava almıyor ısınacaktır. Şöyle bir önerme yapayım ben size,
Anakart : https://www.hepsiburada.com/gigabyt...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.72.5
İşlemci : https://www.hepsiburada.com/amd-ryz...ce=pc&utm_term=k&v=1.43.9&wt_pc=akakce.c.k.pc
Ram : https://www.hepsiburada.com/hp-v6-8gb-3200mhz-ddr4-ram-7eh67aa-p-HBV00000QCM3D?magaza=Tempo Bilgisayar&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.70.8
Depolama : https://www.hepsiburada.com/sandisk...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.12.3
Kasa : Ranker Virgo RGB Temperli Cam 4x12 cm Fanlı Gaming Kasa(Psu Yok) Fiyatları ve Özellikleri
Güç Kaynağı : Cougar CGR-ST-600 XTC 600W 80+ Power Supply - incehesap.com
6 core 6 thread bir işlemciden ziyade, 4 core 8 thread bir işlemci almak bana daha mantıklı geliyor. Yine de siz bilirsiniz.
No-Name markalardan ziyade hava akışı ve fanlarının CFM değeri daha yüksek, kaliteli kasalar seçmek daha iyi olmaz mı? Sadece soruyorum. Zira kasa, sıcaklığı oldukça etkiliyor. Fanlar da kaliteli olmaz ise kasa içi türbülans gibi durumlara sebebiyet verip kasa içi doğru akımı engelleyebiliyor.

No-Name markalardan ziyade hava akışı ve fanlarının CFM değeri daha yüksek, kaliteli kasalar seçmek daha iyi olmaz mı? Sadece soruyorum. Zira kasa, sıcaklığı oldukça etkiliyor. Fanlar da kaliteli olmaz ise kasa içi türbülans gibi durumlara sebebiyet verip kasa içi doğru akımı engelleyebiliyor.
Aynı kasayı kullanıyorum, soğutmasından oldukça memnunum.

Bu sistemi öneririm:
- Intel Core i5 10400F 6C/12T işlemci (1500TL-Hepsiburada)
- ASUS Prime B460M-A anakart (680TL-Hepsiburada)
- XPG Gammix D30 8GB 3000MHz CL16 bellek (300TL-Hepsiburada)
- Pioneer APS-SL3N 480GB SSD (450TL-Hepsiburada)
- Lunatic Albatros ARGB kasa (320TL-Hepsiburada)
- Zalman GigaMax 650W 80+ Bronze güç kaynağı (560TL-Ucuzbudur)
Kısa sürede mutlaka RAM takviyesi yapın.

Kasamı Corsair Carbide Spec Delta RGB CC-9020124-EU temperli dahili 650W PSU'lu midi-Tower Gaming (oyuncu) kasa olarak değiştiriyorum.anlamadığım şey ise niye Ryzen 5 3500X yerine Ryzen 3 ya da Intel i5 önerilmiş.SSD almayı pek düşünmüyorum.Zaten iki üç oyun yükleyince 500gb hemen doluyor.Sırf SSD için daha düşük bir işlemci modelini tercih etmeyi de düşünmüyorum. Asıl kafama takılan nokta Intel Core i5 10400F 6C/12T işlemci mi almak daha mantıklı Ryzen 5 3500X mi almak arada pek bir fark var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı