3500-4000TL Sistem Toplama

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar, 3500-4000TL arasında bir sistem toplayacağım. Bu sistemde ;
Monitör, kasa, anakart, işlemci, ram, ekran kartı, güç kaynağı olacak.
Biraz araştırmalarım doğrultusunda bazı şeyler çıkartabildim.

Diğer aparatlara sahibim, aslına bakarsanız fiyatı biraz aştım; bu doların birazda yüksek oluşundan kaynaklanıyor. Ama aşağı yukarı düşündüğüm sistem böyle, bunun üzerinden sizin fikirleriniz, tecrübeleriniz ve ara indirimleri yakalamam doğrultusunda Allah'ın izniyle yeni sistemim olacak. :) Bu arada sistem oyun amaçlı olup, film izleme, müzik dinleme, internette sörf gibi genel amaçlarda kullanılacaktır.

Zalman Z11 neo modelini nette satan çok fazla yer yok, acaba sorunlu bir serimi yoksa rağbet mi fazla? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinizin çarpan kilidi kapalı Z97 anakart almanıza gerek yok zaten overclock yapamayacaksınız ya işlemciyi 4690K yapın yada anakartı H97 tercih edin ekran kartını EVGA olarak tercih etmenizi öneririm. Ben olsam biraz daha beklerdim dolar ciddi şekilde düşmeye başladı devam edebilir düşmeye yaza kadar şu an 2.62 seviyesine kadar düştü 20-25 gün daha bekleyin dolar biraz daha düşebilir hemde vatanda karne indirimi oluyor OEM'e ne kadar olur, olurmu olmaz mı bilemem. Onun dışında sistem iyi 1080P de gayet akıcı oyun deneyimi sunacaktır.

Overclocksuz bir sistem alsam,

İşlemci :İ5 4590, 645TL
Anakart :MSI H97 GAMING 3 Intel H97 1600MHz DDR3 LGA1150 ATX 384TL
Ram :CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram 265TL
Monitör :AOC 24" G2460Pqu GENİŞ EKRAN GAMİNG MONİTÖR 1099TL
Ekran Kartı :GIGABYTE GV-N970G1 GAMING 1303TL
Kasa : Zalman Z11 NEO 2xUSB3.0 + 2x USB2.0 Mid Tower Kasa 255TL
Güç Kaynağı : High Power 750W 80+ Bronze 56A@12V Power Supply 255TL

Toplam:4196 TL
Aşağı yukarı böyle geliyor şimdi,tabi doların biraz düşmesini bekleyeceğim ama o zamana kadarda sistemi oluşturmalıyım.Bütçem (3500-4000TL)
Sizce overclocklu bir sistem gerekli mi sadece oyun amaçlı bir sistem için? Zaten zamanı gelince parçayı elden çıkartıp üsüne ekleme yapıp yükseltebiliriz.

Batuhan T

Anakart tamam gibi, hem overclock özelliğini kaldırdım hemde diğer msı anakartlardaki özelliklere sahip oldum. Ekran kartını Evga seçecektim ama bütçeyi aşıyor. :( Sistemde monitör ve ekran kartı elimizi kolumuzu bağlıyor. Hani ekran kartı tamamda monitörden 1ms tepki süresi, 144hzlik yenileme süresini almalıyım diye düşünüyorum.Sistem 4 sene gitse, monitör bozuluncaya kadar benimle. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı