3500₺ İle GTX 1070+Monitör+SSD Önerisi

Dostum önerin için teşekkürler. Fakat dediğim gibi GTX 1070 de kararlıyım. Aksini önermez iseniz memnun olurum :) 1070'li sistem üstüne öneride bulunursanız daha makbule geçecektir :)

Edit: Arkadaşlar bu SSD işimi görür mü? Fiyatı bir hayli uygun da? :mutlu:
Corsair 120GB Force LE200 550/500 (CSSD-F120GBLE200B)

Bütçeyi aşabilirseniz o kadar, alın. İşinizi görür.

Kingston Fury 8x2GB DDR3 1600MHz
Gigabyte Windforce Nvidia GeForce GTX 1070 OC 8GB
BenQ XL2411 24" 1ms (Analog+DVI-D+HDMI) 144hz Full HD Oyuncu Monitör
Corsair 120GB Force LE200 550/500 (CSSD-F120GBLE200B

Eski RAM'lerinizi de satmaya çalışın.

Son düzenleme:

Dostum ekran kartını verdiğin linkteki site güvenilir mi? Daha önce hiç duymadım ve alışveriş yapmadım da oradan. Yapan varsa aydınlatırsa memnun olurum. Bu arada dostum önerideki monitör pahalı geldi bana. Ben şöyle bir güncel liste hazırladım ;
300W PSU var elimde fakat 500W lazımmış 1070'e. O yüzden bir de bu PSU'yu eklemek zorunda kaldım. Ekran kartı stokta yok stok yenilenecektir ben alana kadar diye umuyorum :)

Dostum ekran kartını verdiğin linkteki site güvenilir mi? Daha önce hiç duymadım ve alışveriş yapmadım da oradan. Yapan varsa aydınlatırsa memnun olurum. Bu arada dostum önerideki monitör pahalı geldi bana. Ben şöyle bir güncel liste hazırladım ;
300W PSU var elimde fakat 500W lazımmış 1070'e. O yüzden bir de bu PSU'yu eklemek zorunda kaldım. Ekran kartı stokta yok stok yenilenecektir ben alana kadar diye umuyorum :)

Ben de duymadım @Toprak Aga 'ya sormak lazım :) Ayrıca o güç kaynağı ve monitör hiç olmamış. Gelen tavsiye monitörlere bakın, sizin seçtiğiniz monitöre bakın GTX 1070 için :) Kartın vereceği performansı gözlerinizle göremedikten sonra az bir şey daha uzun ömürlü olsun diye satın almak bana kalırsa mantıksız. O güç kaynağını da almayın. Technopat Sosyal'de 1 kişinin tavsiyesinde o PSU'yu göremezsiniz. Kesinlikle tavsiye edilmiyor ve etmiyorum. Bütün bunlar için 3500TL bütçeniz var ise benim tavsiyem bütçeyi aşmadan şu yönde olacak, çünkü bütçeniz buna uygun:

RX 580 8GB
High Power 500W 80+ 37.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı
Samsung LC24F390FHMXUF 23.5" (freesync uyumlu, 72Hz)
Samsung 850 EVO 250GB
Kingston Fury 8x2GB DDR3 1600MHz (kit olarak alın çünkü aynı bile olsa bazen RAM'ler denk çalışmayabiliyor. Kit RAM en sağlıklısı.)

Son düzenleme:
Ben de duymadım @Toprak Aga 'ya sormak lazım :) Ayrıca o güç kaynağı ve monitör hiç olmamış. Gelen tavsiye monitörlere bakın, sizin seçtiğiniz monitöre bakın GTX 1070 için :) Kartın vereceği performansı gözlerinizle göremedikten sonra az bir şey daha uzun ömürlü olsun diye satın almak bana kalırsa mantıksız. O güç kaynağını da almayın. Technopat Sosyal'de 1 kişinin tavsiyesinde o PSU'yu göremezsiniz. Kesinlikle tavsiye edilmiyor ve etmiyorum. Bütün bunlar için 3500TL bütçeniz var ise benim tavsiyem bütçeyi aşmadan şu yönde olacak, çünkü bütçeniz buna uygun:

RX 580 8GB
High Power 500W 80+ 37.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı
Samsung LC24F390FHMXUF 23.5" (freesync uyumlu, 72Hz)
Samsung 850 EVO 250GB
Kingston Fury 8x2GB DDR3 1600MHz (kit olarak alın çünkü aynı bile olsa bazen RAM'ler denk çalışmayabiliyor. Kit RAM en sağlıklısı.)
Hmm anladım hocam. Şimdi şöyle söyleyeyim. Benim attığım monitör full hd. Nvidia'nın bir özelliği varmış. 2k vs. görüntü almamızı sağlıyormuş. O özelliği aktifleştireceğim için bu monitörü listeye koydum. Dediğim özellikle kullanacağım monitör'ü. Hala kurtarmaz mı bu monitör? RAM konusundaki uyarın çok iyi oldu bilmiyordum onu. Kit olarak alacağım. Şu ekran kartı meselesinde 1070 hocam illada 1070 [emoji28] Oyle ise size şöyle bir fikir sunsam sizce nasıl olur yorumlar mısınız? SSD almasam. Sadece 1070,PSU,monitör ve RAM alsam? SSD'yi en kısa zamanda alıp eklesem hız haricinde ne gibi bir kaybım olur?

Edit:
Bahsettiğim özellik DSR özelliği imiş :)

Bir de attığınız PSU ile bu linktekinin bir farkı var mıdır acaba?

Son düzenleme:
Hmm anladım hocam. Şimdi şöyle söyleyeyim. Benim attığım monitör full hd. Nvidia'nın bir özelliği varmış. 2k vs. görüntü almamızı sağlıyormuş. O özelliği aktifleştireceğim için bu monitörü listeye koydum. Dediğim özellikle kullanacağım monitör'ü. Hala kurtarmaz mı bu monitör? RAM konusundaki uyarın çok iyi oldu bilmiyordum onu. Kit olarak alacağım. Şu ekran kartı meselesinde 1070 hocam illada 1070 [emoji28] Oyle ise size şöyle bir fikir sunsam sizce nasıl olur yorumlar mısınız? SSD almasam. Sadece 1070,PSU,monitör ve RAM alsam? SSD'yi en kısa zamanda alıp eklesem hız haricinde ne gibi bir kaybım olur?

Edit:
Bahsettiğim özellik DSR özelliği imiş :)

Bir de attığınız PSU ile bu linktekinin bir farkı var mıdır acaba?
DSR özelliği görüntüyü bozuyor. Çok heveslenmeyin bu konuda. GTX 1070 2k veya 1080p 144Hz icin uygun guclu bir ekran karti. Ille de 1070 derseniz ya 2k 60hz ya da 1080p 144hz monitor tercih etmeniz kartin performansindan daha iyi faydalanmanizi saglar. Iyi bir sistemde her sey dengeli olmali. Butceye gore tercih yapilmali. SSD almamak sizin tercihiniz. 1070'i tabi ki ekstra butce olusturarak alabilirsiniz ama, mumkunse girin ustadlarin hazirladigi Technopat Masaustu Sistem Tavsiyeleri bolumunde 1070'li sistemlete bakin. Fikir almaniza yardimci olsun. SSD icermeyen, 60hz 1080p monitorlu bir tavsiye gorurseniz beni de bilgilendirin bu konuda :) RX580 de gayet guclu bir kart. Ust seviye sistrmler icin tavsiye ediliyor hala. 1080P ultra ayarlarda akici bir sekilde oynatamadigi oyun yok.

Evet o guc kaynagi farkli. Attigimi tercih edin.

DSR özelliği görüntüyü bozuyor. Çok heveslenmeyin bu konuda. GTX 1070 2k veya 1080p 144Hz icin uygun guclu bir ekran karti. Ille de 1070 derseniz ya 2k 60hz ya da 1080p 144hz monitor tercih etmeniz kartin performansindan daha iyi faydalanmanizi saglar. Iyi bir sistemde her sey dengeli olmali. Butceye gore tercih yapilmali. SSD almamak sizin tercihiniz. 1070'i tabi ki ekstra butce olusturarak alabilirsiniz ama, mumkunse girin ustadlarin hazirladigi Technopat Masaustu Sistem Tavsiyeleri bolumunde 1070'li sistemlete bakin. Fikir almaniza yardimci olsun. SSD icermeyen, 60hz 1080p monitorlu bir tavsiye gorurseniz beni de bilgilendirin bu konuda :) RX580 de gayet guclu bir kart. Ust seviye sistrmler icin tavsiye ediliyor hala. 1080P ultra ayarlarda akici bir sekilde oynatamadigi oyun yok.

Evet o guc kaynagi farkli. Attigimi tercih edin.

Anladım hocam. Biraz araştırdım da monitör hakkında bilgi edindim. Bütçemi de fazlasıyla zorladım ve biraz daha yükselttim. Sanırım SSD dahil tüm parçaları alacağım. Yeni bir liste hazırladım. Bu listeyi de yorumlar mısınız size zahmet olmaz ise? :)

Hocam yeni liste bu. Bu parçaları alsam bir sıkıntı olmaz sanırım? Sizce nasıl?

Edit: Sizin önerdiğiniz monitör 60Hz ve 4ms olduğu için monitörü de mecbur değiştirmek zorunda kaldım. Ms değeri ne kadar düşükse o kadar iyiymiş araştırmalarım sonucu buna vardım. Ve Hz değeri ne kadar yüksek o kadar iyiymiş. Çünkü FPS'yi sınırlıyor gibi bir şey. Max. FPS alabilme aralığı gibi sanırım. Öyle anladım ben videodan :D

Anladım hocam. Biraz araştırdım da monitör hakkında bilgi edindim. Bütçemi de fazlasıyla zorladım ve biraz daha yükselttim. Sanırım SSD dahil tüm parçaları alacağım. Yeni bir liste hazırladım. Bu listeyi de yorumlar mısınız size zahmet olmaz ise? :)

Hocam yeni liste bu. Bu parçaları alsam bir sıkıntı olmaz sanırım? Sizce nasıl?

SSD olarak şunu tercih edin:
Adata SU800 128GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD
Monitör de stokta yok attığınız linkte:
BENQ 24'' XL2411 LED 1MS FULLHD 144 Hz DVI/HDMI PIVOT Gaming Monitör

Edit: Sizin önerdiğiniz monitör 60Hz ve 4ms olduğu için monitörü de mecbur değiştirmek zorunda kaldım. Ms değeri ne kadar düşükse o kadar iyiymiş araştırmalarım sonucu buna vardım. Ve Hz değeri ne kadar yüksek o kadar iyiymiş. Çünkü FPS'yi sınırlıyor gibi bir şey. Max. FPS alabilme aralığı gibi sanırım. Öyle anladım ben videodan :D

Panelle alakalı bir durum o. Attığım Samsung monitör VA panel, 72Hz. Renkler ve kontrast olarak üstün. Freesync özelliği var. Kullanması keyifli. RX580 ile güzel bir ikili. Fark ettiyseniz GTX 1070 ile birlikte tavsiye etmedim.

SSD olarak şunu tercih edin:
Adata SU800 128GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD
Monitör de stokta yok attığınız linkte:
BENQ 24'' XL2411 LED 1MS FULLHD 144 Hz DVI/HDMI PIVOT Gaming Monitör

Panelle alakalı bir durum o. Attığım Samsung monitör VA panel, 72Hz. Renkler ve kontrast olarak üstün. Görüş açısı yüksek. Kullanması keyifli. RX580 ile güzel bir ikili. Fark ettiyseniz GTX 1070 ile birlikte tavsiye etmedim.

Teşekkürler. SSD'yi attığınız linkte ki site güvenilir mi acaba? Bir bilginiz var mı?

Teşekkürler. SSD'yi attığınız linkte ki site güvenilir mi acaba? Bir bilginiz var mı?
İyidir.

Bu arada işlemcinin Haswell mimarili olduğunu tamamen unutmuşum. PSU'da bir düzeltme yapalım:
High Power 600W 80+ Bronze Element Bronze II Güç Kaynağı

PSU'ya verdiğiniz ekstra ücret sisteminizin garantisidir. PSU'ya verdiğiniz paradan şüphe etmeyin. Sonuçta bütün sistem PSU'dan geçen elektrikle çalışıyor.

Ayrıyeten, ekran kartını verdiğiniz linkteki satıcıyı tanımıyorum. Güvenilir mi güvenilmez mi herhangi bir bilgim yok.
Asus GeForce GTX1070 Dual 8GB 256Bit

Son düzenleme:
Bütçeyi 300 TL daha aşıp bunu al.

Ekran Kartı: » Gigabyte Windforce Nvidia GeForce GTX 1070 OC 8GB 256Bit GV-N1070WF2OC-8GD Ekran Kartı Sıfır Ürünler, Notebook, Cep Telefonu, Projeksiyon, Macbook, Mixer, Yazıcı, www.sifirurunler.com

SSD: Samsung 250GB 960 Evo NVMe M.2 SSD (MZ-V6E250BW) SSD

Monitör: BenQ XL2411 24" 1ms (Analog+DVI-D+HDMI) 144hz Full HD Oyuncu Fiyatı

Toplam Fiyat: 3.828 TL

Monitörü aldıktan sonra DSR özelliğini açmayı unutma. Eğer ki Anakartında M.2 desteği varsa bu SSD'yi al, yoksa EVO 850 tercih et. :)
H81 anakartlarda M.2 desteği yok. Z97 anakartların bazılarında var. Arkadaşa Z97 anakart olur ama işlemci K işlemci olmadığı için gerek yok. Bence DDR3 sisteme çok masraf etme. RAM alacaksan 4 GB daha al, fazla alma. Çünkü elindeki işlemci GTX 1070 kartı ile şu andaki bazı oyunlarda, bazı sahnelerde çok sık olmasada darboğaza girmeye başladı. GTX 1070 uzun ömürlü diyorsun fakat, elindeki işlemci hızlı gelilen oyun dünyasında ileriki zamanda ve işlemci kullanımının giderek arttığı oyunların daha öne çıkmasıyla o kart ile sıkıntı yaratacak gibi görünüyor. O sisteme ekran kartı ve SSD dışında fazla masraf etme. Oyunları 1080P oyanayacaksan 4 GB daha RAM al, 12 GB yeter.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı