2K 60Hz konusunda katılıyorum. Başından beri onu yazıyoruz zaten 2K 60Hz veya FHD 144Hz.
Sabit 144 FPS amaç değil ki zaten GTX 1070 FHD Ultrada BF1, DOOM vb oyunlarda 110+ FPS verebiliyor. Amaç verdiği bu FPS'i ekrana yansıtabilmek 144Hz monitör seçimindeki. FHD 60Hz alırsan verdiği 120 karenin 60'ını göreceksin. Anlatmak istediğim bu. 2K 60Hz alırsan göz zevkine hitap eder. FHD 144Hz akıcılık sağlar.

akıcılık istiyorsan: (önerdiğimiz BENQ 144Hz monitör için)

detay istiyorsan:

Bu arada ben RX480 kullandım 9 aylığına FHD 75Hz monitör ile ve bir kere pişmanlığını yaşamadım. Bahsettiğimiz yüksek bütçeli monitörler ile bile kullanılabilecek kartlar 1060 ve RX580. Kimsenin de pişman olduğunu görmedim. Ayar düşürür 2K'da bile kullanırsınız. Amaç ultra açmak veya yüksek FPS almak değil ise GTX 1050Ti bile satın alabilirsiniz. 750TL'den 2 yılda bir dengini alırsınız 6 yıl bu şekilde idare edebilirsiniz 
aynı paraya. 

GTX 1070 ultra açmak için veya yüksek FPS almak için var. Alacağınız yüksek bütçeli monitör de bu yüksek FPS'i veya yüksek detayları sizin gözlerinize aktarabilmek için var. Yoksa ömürleri RX580 ile aynı. VRAM diye bir kısıt mevcut.
VSync kapatınca aynı FPS'i malesef ekranda göremiyoruz. Tabi ki fark ediyor ama aynı akıcılığı sağlamıyor.
Bu konuyu çok defa tartıştık forumda. Ben de kullanıcıyım ben de tecrübeledim bu dediklerinizi. Yorumları da diğer arkadaşlara bırakıyorum. İyi geceler.