3500 TL AMD sistem önerisi

Dostum bu tarz ortada kalmış bütçeler için hazır sistemler faydalı. Fakat tercih edeceğin hazır sistemde merdiven altı diye tabir ettiğimiz markalar olmamasına özen göster. Özellikle kasanın hava akışının iyi olmasına, SSD'nin kronik arızalı olmamasına, güç kaynağının C4 misali olmamasına özen göster :) .

Ryzen 1600 B2 almak varken 2600 almak saçma olur ileride Ryzen 3600 ve üstü bir işlemciye upgrade edilebilir Amd Ryzen 5 1600 Am4 Soket 3.4ghz - 3.6ghz 16mb 65w - n11.com

B450 ekran kartı alınabilir Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol

8 GB RAM alıp ileride 16 GB yapılabilir Corsaır Ddr4 8gb 3000mhz Vengeance Lpx Cmk8gx4m1d3000c16 Pc Ram - n11.com

Ekran kartı olarak RX 590 Nitro+ öneririm Sapphire Rx 590 8g D5 Nıtro+radeon Oc 11289-02-20g - n11.com

Kasa olarak uygun geldiği için Spec 05 koydum Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol

SSD olarak Crucial BX500 alınabilir hafıza size kalmış Crucial BX500 480GB 540MB-500MB/s 2.5" 3D Nand Sata SSD Fiyatı

Emin değilim ama bütçeyi biraz aşmış olabilir.

Birde Gtx 1660 Super RX 590 modlelinden daha güçlü eklemek isterim.
Şimdi baktığım zaman SSD değiştirip hariç P1 Killer almak çok daha iyi olur.
Bu sistem güzel, ancak bilgisayarda Microsoft Word kullanacak, CS GO oynayacak maksimum sanırım, onun için ben RX 570'de yeter diye düşünüyorum. Bence 800 liraya Pulse RX 570 bence bulunursa kaçırılmaz, hem gayet yeterli bir kart, hem de arkadaş boşuna bütçesini zorlamaz.
SSD almaya gerek yok gibi, varsa da 240/120 GB yeter.
Anakart arkadaş tercih ederse X470 bakabilir 3. Nesil ve (soket değişmeyecek sanıyorum ancak emin değilim) 4. Nesilleri sıkıntısızca beslemesi adına. Ancak şart değil.

Dostum bu tarz ortada kalmış bütçeler için hazır sistemler faydalı. Fakat tercih edeceğin hazır sistemde merdiven altı diye tabir ettiğimiz markalar olmamasına özen göster. Özellikle kasanın hava akışının iyi olmasına, SSD'nin kronik arızalı olmamasına, güç kaynağının C4 misali olmamasına özen göster :) .

Haklısın, hazır sistem alınca indirim yapıyorlar sanırım fakat benim kasam ve PSU buradakinden çok çok daha iyi :) Nzxt H440'a kuracağım alacağım sistemi. Aslında bütçe kısıtım yok fakat bu tutarı geçmek istemiyorum çünkü bir geçiş sistemi olacak gidip dizüstü almak istemiyorum. Derdim kardeşim üniversiteyi bitirene kadar orada onu idare etsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı