3500 TL HDD olmayan Monitörlü sistem tavsiyesi

Render işleriyle uğraşmayacaksan ne diye 2133MHz alıyorsun anlamadım ki. Sana bir yararı olmayacak. 1600MHz ve bütçene uygun olanı seç.
Corsair 400R 750W al kafan rahat etsin.

9 Sayfa olmuş bayağı kararsız kalmış arkadaş. Umarım sonunda bir şeye kara verebilmiştir. :)

Hocam sayfalar arttıkça hem ben bilgileniyorum hem de sistem içime siniyor.Biraz meşgul ediyorum lütfen kusura bakmayın. Ama içime sinmeden alırsam çok kötü oluyor daha önce yaşadım bir daha olmasın istiyorum.Ki bir daha alabilme şansım da yok. Az para değil sonuçta en azından benim için.:D

Render işleriyle uğraşmayacaksan ne diye 2133MHz alıyorsun anlamadım ki. Sana bir yararı olmayacak. 1600MHz ve bütçene uygun olanı seç.
Corsair 400R 750W al kafan rahat etsin.

Gerçekten nefret ediyorum CM'den.Hele haf 912 ayrı bir dünya sevemedim bir türlü herkes tavsiye ediyor fakat koparamıyorum Corsair'den kendimi bir de 500R olsa ekran kartından kısarım yine onu alırım. O kadarki güzel.

Kasa olarak sana kendi kullandığım Xigmatek Talon'u tavsiye ederim içi büyük 320 mm uzunluğunda olan R9 290X Tri-X rahatlıkla oldu ve extra 50 mm kadar boşluk bile kaldı. Hava akımı olarak az önce bahsettim buz gibi hava yayıyor, istersen resimlerinide paylaşabilirim.

Son hali şöyle belki ileride birde h100i tadından yenmez.
ZNJX7V.png

ve tabi birde Msi Z87 Mpower Max İntel Z87 Soket 1150 Ddr3 3000Mhz(O.C.)Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

Bu da benim aklımdaki naçizane sistemim. Benim aklımda SSD, Klavye, Fare, Güç Kaynağı da var ama senin istediklerin bunlar olduğu için bunları göstereyim dedim.

Bu arada arkadaşlar buna da bakarsa sevinirim. Bir kaç ay içinde bu parçaları yavaş yavaş toplayarak sistem oluşturmayı düşünüyorum. Dediğim gibi 120GB SSD ve 700W 80+ sertifikalı bir de PSU almayı düşünüyorum. Şuan ki güç kaynağım 500W. Benim tek ön yargım işlemcinin i-5 olması... Acaba i-7 olmalı mıdır?

Fiyat: 3137₺
sistem.png

OOOOO işte burda yanıldın usta:D

İşlemci yi CM X6 ile yakıyordum 80-85 derecelere çıktı. H110 taktım sende gördün, tam yükte taş çatlasın 40 derece olur (bak olur diyorum 35 dereceyi geçmedi daha).

Ekran kartı tam yükte 75 derecelerde seyrediyordu. Radyatör fanlarının ekran kartına bile faydası oldu diye düşünüyorum, çünkü tam yükte 45-50 derecelerde seyrediyor.

Neyse konu kaymasın. Dostum sorun yaşamanı istemem, sadece yaşanmış olaylardan yola çıkarak sana 750W Psu'dan aşağısını almanı tavsiye etmiyorum, başka söze gerek yok..
Bir de senin PSU kaliteli. 400R - Haf 912A kasalarında Bronze +80 750W varken senin Talon'da Silver +80 750W PSU var. Bu yüzden Haziran ayında alacağım kasa için kara kara düşünüyorum Haf 912A mı Xigmatek Talon mu seçsem diye, ancak Haf 912A'da tavana H100i sığdırabiliyorsun bu yüzden onu seçeceğim gibi.

Son düzenleme:
Hadi ya çok kötü oldu bu peki 500R+Güç kaynağı önerebilir misiniz kaliteli bir şey?

Vazgeçtim 400R+ CX750 alacağım.

Şimdi ben bu listeyi not alıp Vatan'a gidip,söyleyeceğim onlar tüm parçaları temin edecekler ondan sonra gidip parçaları satın alıp montajını mı yaptıracağım?

Ayrıca sistemi bu ay içinde almayı düşünüyorum. Alınca mutlaka yeni konuda resimleri paylaşacağım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı