3500 TL i5 8400 içeren sistem toplama

muhiwolf

Decapat
Ekran kartsız (GT 1030 var) bir sistem toplamak istiyorum. 1 yıl sonra ekran kartı takviye yapmayı planlıyorum. Ama şimdi toplamak istediğim performans olarak yaklaşık 10 yıl götürmesini istiyorum. i5 8400'lü bir sistem toplamak istedim. Umarım siz yardımcı olursunuz. Butcem 3500 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartsız (GT 1030 var) bir sistem toplamak istiyorum. 1 yıl sonra ekran kartı takviye yapmayı planlıyorum. Ama şimdi toplamak istediğim performans olarak yaklaşık 10 yıl götürmesini istiyorum. i5 8400'lü bir sistem toplamak istedim. Umarım siz yardımcı olursunuz. Butcem 3500 TL.
10 yıl oyun açacak diyorsanız Intel çıkmaz bir seçenek. Hele ki 8400 10yil içinde fiyasko olur bence. 2600 bakın derim.

Teknobiyotik'de ekran kartsız oyuncu sistemleri diye bir kategori var. Ekran Kartsız Oyuncu Sistemleri - Oyuncu PC burdan bakabilirsin.
Hocam vatan bilgisayardan kredi ile almayi planlıyorum
10 yıl oyun açacak diyorsanız Intel çıkmaz bir seçenek. Hele ki 8400 10yil içinde fiyasko olur bence. 2600 bakın derim.
Affedersiniz bu konuların yabancısıyım. Neden 10 yıl içinde fiyasko olur? Neden 2600 fiyasko olmaz Açıklayabilir misiniz, öğrenmek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Affedersiniz bu konuların yabancısıyım. Neden 10 yıl içinde fiyasko olur? Neden 2600 fiyasko olmaz Açıklayabilir misiniz, öğrenmek isterim.
2600x daha iyi olur. Çünkü Ryzen işlemciler çoklu çekirdekte Intel'i performans olarak geçiyor.

Şu anda bile oyunlarda işlemci kullanımı 90 80 arası dolaşıyor. Mesela şu anda alınan 6/6 4/4 işlemcilerin ömürleri 2-3 yıllık ama 6/12 4/8 işlemcilerin önü en az 10 sene daha açık. Donanım haberde bayağı açıklama yapmışlar konularda. Araştırırsanız bulabilirsiniz.

Şu anda bile oyunlarda işlemci kullanımı 90 80 arası dolaşıyor. Mesela şu anda alınan 6/6 4/4 işlemcilerin ömürleri 2-3 yıllık ama 6/12 4/8 işlemcilerin önü en az 10 sene daha açık. Donanım haberde bayağı açıklama yapmışlar konularda. Araştırırsanız bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim, araştıracağım.
Arkadaşlar konuyu değiştirmek istiyorum. Ryzen 7 2700x almaya karar verdim. Bu işlemci GT 1030 ile darboğaz olur mu (1 yıl sonra üst seviye ekran kartı alicagim)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı