3500 TL ile sistem toplama

RamsesJX

Kilopat
Arkadaşlar iyi günler, bu sistem toplama olayını çok abartmış olabilir lakin AMD yerine İntel denemek istedim bir kez ve tamamen değişti sistemim. Ayrıca klavye, mouse ve mouse pad işe karışınca biraz bütçeyi aştık. Bende toparlayıp tekrardan paylaşmak istedim.

Anakart: VATAN COMPUTER - MSI - Z77A-GD55 Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2667MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Anakart

Ram: VATAN COMPUTER - GSKILL - 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Ram

İşlemci: VATAN COMPUTER - INTEL - Core i5 3570K Soket 1155 3,4GHz 6MB Cache 22nm

Kasa: VATAN COMPUTER - CORSAIR - CARBIDE SER

Ekran kartı: VATAN COMPUTER - ASUS - HD7970 DirectCU II TOP GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kart

Klavye: RAZER - RAZER LYCOSA Gaming Klavye Blue Q TÜRKÇE - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş

Mouse: THERMALTAKE - Thermaltake Tt eSPORTS Black Element Gaming Mouse TTS-MO-BLE001DT - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş

Mouse Pad: SANALMARKETİM - SANALMARKETİM QCK Pro Gaming MousePad - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş

İşlemci Soğutucusu: NOCTUA - Noctua NH-D14 Çift Fanlı Sessiz Cpu Soğutucu Intel Lga1366 Lga1156 Lga1155 Lga775 ; AMD AM2 AM2+ AM3 FM1 - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş

Hard disk: VATAN COMPUTER - WD - 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk

SSD: VATAN COMPUTER - CORSAIR - 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma) - Solid State Disk

Dvd Yazıcı: VATAN COMPUTER - ASUS - DRW-24B5ST 24X

Monitör: VATAN COMPUTER - SAMSUNG - 23" S23B350H GEN

Tam olarak hesaplayamadım, lakin 3500 TL geçse bile en fazla 100 TL fark oynayacak gibi, Vatan'ın hafta sonu yaptığı yalan indirim ile.

Oğuzhan arkadaşım, ben eğer sistem almayacak olsam bu kadar konu açmam. Defalarca açmış olabilirim lakin hepsi birbirinden farklı konular aynı konular değil, bir konumda mouse ve klavye diğer konumda işlemci soğutucusu bir diğerinde ise ekran kartı gibi konular açtım bunlardan fikirlerle topluyorum. Arama kısmına 3000 yazıp çıkan konulardan ilk sıralardakine tıkladığımda yine mevsres arkadaşın bir konusu var 3000 TL sistem ile kendisine sistem toplanılmasını istemiş benim bütçen 3500 TL idi ve orada paylaşılan i5 3570K işlemci bulunan sistem benim kafama yattı ve üstüne bir kaç parça ekleyip böyle bir sistem çıkartım. Artık son aşamalardayım eğer hatırlarsan sanada bir konunun altında istekte bulunmuştum, topladığın sistemin birde monitör dahil olanını toplar mısın diyerek, sende toplamıştım teşekkür ederim lakin inanmaman beni çok şaşırttı, El Nino gibi kişileri bende tanıdım orada ona tavsiye veripte asıl olayının çıktığında pişman olan arkadaşlarında olduğunu biliyorum, ben böyle bir şey asla istemem. Param zaten hazır benim aklımda ki tek sorun bileşenler ve onları da bu forumda gidermek istiyorum. Seni nasıl ikna edebilirim bilmiyorum lakin bunun tek çözümü sistemi aldığında ismimi bir kağıda yazarak ve bileşenlerin yanına koyarak fotoğraf çekmem olacaktır. İyi geceler.

Aslında Ömer Arkadaşım gerçekten soğutucu fazla olabilir banada öyle geliyor, Thermaltake Frio gayet güzel ve GTX680 DirectII alsam sence HD7970'nın TOP edition ile fazla fark olur mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…