3500 TL İleri Dönük Sistem Toplama

emre türkmen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sizlerin fikirlerinizi ve desteğinizi bekliyorum. Sadece ekran kartını 1050 Yi almayı düşünüyorum. Ekran kartından kısıp geri kalan parçaları yüksek almayı planlıyorum. Bütçe olmadığı için ileride ekran kartını yükselteceğim. Şimdilik işimi görün. İşlemci R5 1600 düşünüyorum. İleri dönük olduğu için oynadığım oyunlar LOL PUGB CS:GO önerebileceğiniz bir sistem var mı?

Kullandığım Monitör:
  • VIEWSONIC 23.6" VX2457-mhd AMD FreeSync™ 75 Hz 1MS

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sizlerin fikirlerinizi ve desteğinizi bekliyorum. Sadece ekran kartını 1050 Yi almayı düşünüyorum. Ekran kartından kısıp geri kalan parçaları yüksek almayı planlıyorum. Bütçe olmadığı için ileride ekran kartını yükselteceğim. Şimdilik işimi görün. İşlemci R5 1600 düşünüyorum. İleri dönük olduğu için oynadığım oyunlar LOL PUGB CS:GO önerebileceğiniz bir sistem var mı?

Kullandığım Monitör:
  • VIEWSONIC 23.6" VX2457-mhd AMD FreeSync™ 75 Hz 1MS
Oyun için Intel olduğundan şöyle :
i5 8400
Eğer acele yoksa Ocak ayından sonra alınabilecek bir B serisi anakart
8GB RAM
Cooler Master Masterbox 500W PSU’lu kasa
Sadece oyun amaçlı ise HDD’ye gerek yok. Samsung 850 Evo 250GB
Artan parayla ekran kartı. Model olarak 1050 Ti ya da RX470 veya biraz paranızı artırabilirseniz RX480.

Oyun için Intel olduğundan şöyle :
i5 8400
Eğer acele yoksa Ocak ayından sonra alınabilecek bir B serisi anakart
8GB RAM
Cooler Master Masterbox 500W PSU’lu kasa
Sadece oyun amaçlı ise HDD’ye gerek yok. Samsung 850 Evo 250GB
Artan parayla ekran kartı. Model olarak 1050 Ti ya da RX470 veya biraz paranızı artırabilirseniz RX480.
Bence 1600 almalısın.
Oyun için Intel lazım diyenlere aldırma sen.

@Mr. Krabs Neye dayanarak söylediniz bunu bilmiyorum, ne kadar bilgi sahibisiniz bu konu hakkında onuda bilmiyorum. İntel tekli çekirdek performanslarında Ryzen serisine göre daha üstün olduğu için oyun alanında Ryzenden bir adım önde oluyor. Ancak bu sadece 1080P çözünürlülükte geçerli. İş 2K ve 4K oyun oynamaya geldiğinde İntel ve Ryzen performansları aynı. Arkadaşın bütçesi kısıtlı 2K ve 4K çözünürlülükte oyun oynaması için iyi bir ekran kartı gerekecek hadi onu temin etti diyelim güzel bir monitöre ihtiyacı olacak oyunları 2K ve 4K çözünürlülükte bu oyunları oynayabilmesi için ve alacağı ekran kartından tam performans alıp oyun oynayabilmesi için. Ki şuan öyle bir durum söz konusu değil. Arkadaşımız büyük ihtimalle 1050Ti veyahut monitörle uyumlu çalışması için AMD grafik kartıyla giriş yapacak. Şuan 1080P çözünürlülükte İntel işlemci Ryzen'e göre daha iyi performans verdiği için arkadaşın işlemci tercihini intel işlemciden yana kullanması daha iyi. Şöyle bir gerçeğe de gelelim ki İntel 8. Nesil işlemcileri çıkarmışken şuan 7.Nesil ve daha eski nesil bir işlemci kullanarak sistem kurmak hata olur. İleriye dönük bir sistem isteniliyorsa kesinlikle 8. nesil kullanılmalı.

"İleriye dönük." denilince aklıma ilk AM4 platformu geliyor. Intel'in bu konularda sağı solu belli olmaz. Ama yeni çıkacak olan Ryzen işlemcileri, aynı anakart üzerinde güncelleyebileceksin. Zaten bütçe 3500 TL. Bu fiyat civarlarında Ryzen bir sistem öneriyorum. Intel tarafında uygun fiyatlı anakartlar çıktığında, o zaman tekrar gözden geçirilebilir.

Ryzen 2020 yılına kadar soket değiştirmeyeceğini sözünü verdi, @Oreki dostumunda dediği gibi, 2020 yılına kadar çıkacak tüm platformlardaki işlemcileri şuan mevcut olan anakart üzerinde kullanabileceksin. Bizim konuştuklarımızın hepsi şuanlık teknoloji bu biranda işler değişebiliyor. İntel dediği gibi sağı solu belli olmuyor fakat belli bir dönem bu soket tipini değiştireceklerini sanmıyorum. Ama onların sağı soluda belli olmaz yarın çıkarlar biz bunu bunu çıkardık bunu alın derler.

@Mr. Krabs Neye dayanarak söylediniz bunu bilmiyorum, ne kadar bilgi sahibisiniz bu konu hakkında onuda bilmiyorum. İntel tekli çekirdek performanslarında Ryzen serisine göre daha üstün olduğu için oyun alanında Ryzenden bir adım önde oluyor. Ancak bu sadece 1080P çözünürlülükte geçerli. İş 2K ve 4K oyun oynamaya geldiğinde İntel ve Ryzen performansları aynı. Arkadaşın bütçesi kısıtlı 2K ve 4K çözünürlülükte oyun oynaması için iyi bir ekran kartı gerekecek hadi onu temin etti diyelim güzel bir monitöre ihtiyacı olacak oyunları 2K ve 4K çözünürlülükte bu oyunları oynayabilmesi için ve alacağı ekran kartından tam performans alıp oyun oynayabilmesi için. Ki şuan öyle bir durum söz konusu değil. Arkadaşımız büyük ihtimalle 1050Ti veyahut monitörle uyumlu çalışması için AMD grafik kartıyla giriş yapacak. Şuan 1080P çözünürlülükte İntel işlemci Ryzen'e göre daha iyi performans verdiği için arkadaşın işlemci tercihini intel işlemciden yana kullanması daha iyi. Şöyle bir gerçeğe de gelelim ki İntel 8. Nesil işlemcileri çıkarmışken şuan 7.Nesil ve daha eski nesil bir işlemci kullanarak sistem kurmak hata olur. İleriye dönük bir sistem isteniliyorsa kesinlikle 8. nesil kullanılmalı.
İleri dönük bir sistem istiyorsa Ryzen almalı.
8. nesil kullanmasını neye dayanarak söylediğinizi bilmiyorum.
Daha anakartları bile tam çıkmamış sistem önerilmez bence.
Bu arada daha fazla performans dediğiniz şey 2-3 en fazla 5 FPS fark eder.

İleri dönük bir sistem istiyorsa Ryzen almalı.
8. nesil kullanmasını neye dayanarak söylediğinizi bilmiyorum.
Daha anakartları bile tam çıkmamış sistem önerilmez bence.
Bu arada daha fazla performans dediğiniz şey 2-3 en fazla 5 FPS fark eder.

1080p performansı çok daha fazla Intel'in. %15 daha fazla performans verebiliyor. Aradaki fark küçümsenmeyecek kadar az. Ancak ileriye dönüklük konusunda güvenilemiyor pek.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı