3500 TL İleri Dönük Sistem Toplama

Oyun için Intel olduğundan şöyle :
i5 8400
Eğer acele yoksa Ocak ayından sonra alınabilecek bir B serisi anakart
8GB RAM
Cooler Master Masterbox 500W PSU’lu kasa
Sadece oyun amaçlı ise HDD’ye gerek yok. Samsung 850 Evo 250GB
Artan parayla ekran kartı. Model olarak 1050 Ti ya da RX470 veya biraz paranızı artırabilirseniz RX480.
Coffee Lake işlemciler için B serisi anakartlar çıkacak mı?

Kusura bakmayın bir kaç gün giremedim anca yazabiliyorum. ekran kartını'da AMD alıcam monitörü desteklesin diye özelliğinden dolayı sonuç olarak ne diyorsunuz şimdi işlemci R5 1600 mü alayım yoksa intel mi ileri dönük düşündüğüm için sadece ekran kartını düşük alıcam şimdilik. Önerebiliceğiniz sistem varmı bu bütçeye göre acelem yok ocak sonrası bekle derseniz beklerim şimdiden hazırlayım alıcağım zaman net olmak için fikriniz ne olurdu.

Kardeşim sistemin oyun odaklıysa ekran kartını sağlam al işlemci daha kolay değiştirilir. İnsanlar 2.el işlemci alır fakat ekran kartları biraz zor alıcı bulur çok beklersin. Çünkü ekran kartları çok para ve insanlar aldıkları 2.el ürünün bozuk olma olasılığını düşünerek pek yanaşmazlar. Gaming sistemlerde bütçenin çoğu ekran kartına verilmelidir.

"İleriye dönük." denilince aklıma ilk AM4 platformu geliyor. Intel'in bu konularda sağı solu belli olmaz. Ama yeni çıkacak olan Ryzen işlemcileri, aynı anakart üzerinde güncelleyebileceksin. Zaten bütçe 3500 TL. Bu fiyat civarlarında Ryzen bir sistem öneriyorum. Intel tarafında uygun fiyatlı anakartlar çıktığında, o zaman tekrar gözden geçirilebilir.
Tamamıyla aynı fikirdeyim. Intel sadece bu yıl içerisinde LGA 1151(6. Nesil), LGA1151 v2(7. Nesil) , LGA 1151 v3(8. Nesil) ve LGA 2066(X serisi) soketlerini çıkarttı. AMD AM4 soketi 2020 yılına kadar kesin değişmeyecek.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için acelem yok zaten ocak sonrasını beklicem o zaman tekrardan bir konu açarım bununla ilgili biraz daha araştırayım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı