3500 TL Monitör Hariç Sistem Önerileri

Burak Gülşan

Kilopat
Yer
İzmit
Daha fazla  
Merhabalar genellikle oyun amaçlı ve gündelik işler için kullanacağım bir sistem toplamak istiyorum. Ekran ve çevre donanımlar hariç olacak şekilde önerileriniz nelerdir. Başlıkta 3500 TL dedim fakat 3900 TL'ye kadar zorlayabilirim (şu olmalı fakat fiyat artar dediğiniz parça varsa) ve kasa içide biraz göze hitap etsin istiyorum. Parçaları netten alacağım kampanya olan veya memnun kaldığınız uygun fiyatlı siteleri değerlendireceğim onlarıda paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden öneriler için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
3.008,86 TL
Alternatif bileşenler aşağıda! Aşağıdakilerden dilediğini yukarıdaki ile değiştir.

3.008,86 TL
Alternatif bileşenler aşağıda! Aşağıdakilerden dilediğini yukarıdaki ile değiştir.

Hocam cevap için çok teşekkür ederim kafam da aşağı yukarı bir sistem oluştu dün biraz daha düşüktü dolar kafamdaki sistemde 120 tl fiyat artmış şu saatten sonra parçaları oluşturup dolar biraz düştüğü anda alacağım.

MSI H170 GAMING M3 -yukarıdaki asrock modelleri-MSI B150M BAZOOKA
Bu anakartlardan hangisini önerirsiniz peki. İşlemcide i5 6500 , ramler de ise
Kingston DDR4 16GB(2x8) HyperX Fury Black 2133MHz olarak karar kıldım bu saydığım anakartlar max bu mhz i desteklemekte zaten. Ekran kartında da Sapphire RX480 NITRO+ O.C 8GB GDDR5 256Bit ve Evga gtx 1060 Superclocked 6gb arasında kaldım. Bütçeyi 4bin TL'ye kadar zorlayabilirim. Baktıkça konuları gezindikçe kafam karışıyor :S

@Skajii O işlemci bir önceki nesle ait, yani uyumlu değil LGA1150 anakartlar için. Güncel anakartların soket adı LGA1151 oluyor, uyumlu işlemcileri Intel'in sitesinden işlemcilerin soket uyumuna bakarak anlayabilirsin, bazılarında FCLGA1151 yazabilir oda aynıdır. O işlemcinin yeni nesildeki karşılığı i5 6600K oluyor, fakat almanı tavsiye etmem. Tavsiyem i5 işlemcilerde alacağın en yüksek işlemci i5 6600 olsun. i5 6600K alacağına i7 6700 al çok daha iyi.

@Burak Gülşan Anakart XMP desteklediği için, XMP destekli atıyorum 3400MHz belleği takıp kullanabilirsin. İlk taktığında bellek otomatik olarak 2133MHz olarak çalışır, fakat BIOS ayarlarından XMP profili devreye sokulduğunda bellek 3400MHz olarak çalışır.

Z170 anakartlarda 2800MHz O.C / 2400MHz O.C / 2133MHz yazar, bu şu anlama geliyor; 2400MHz belleği O.C edip 2800MHz yapabilirsin. Z170 anakartlarda K işlemciler O.C edildiğinde XMP profili devreye sokulamadığından bellek 2133MHz olarak çalışıyor, o yüzden manuel(elle) O.C yaparak belleğin frekansı yükseltiliyor. Mesela bellek 3000MHz ise belleğin frekansını "şansa bağlı olarak" 2666MHz frekansına kadar çıkartırsın sonra kesilir, bazende anakartın 4000MHz O.C desteği varsa 3000MHz'lik bellek hatta 2133MHz'lik bellek bile 4000MHz olabilir (teorik olarak). Bellek O.C ile XMP bambaşka şeylerdir.

Son düzenleme:
@Skajii Eski işlemci ile eski sistem toplanır, zaten fiyatlar aynı git yeni işlemci tercih et. Yeni işlemciler de hangileri oluyor diye soruyor musun? Cevap; i3 6100, i5 6400, i5 6500, i5 6600, i5 6600K, i7 6700 ve i7 6700K. Bu listedeki en alınması mantıksız işlemci i5 6600K'dır sakın alma.

Sıfır sistem toplayacaksın, o halde 6000 serisi Intel SkyLake sistem topla yada daha iyisini yap, Şubat-Mart aylarını bekle AMD RYZEN sistem topla. Çok daha iyisini daha ucuza toplarsın.

Soracağın soruya göre seni daha çok bilgilendiririm.

@GCN
Sağolun hocam, hiç alakam yok aslında bu tür şeylerle biraz komik olacak aslında ama ghz sayısı yüksekliğine bakarak karar verdim 6600k 'ya

iyi güzel demişsiniz de hocam 1100 dolar civarı bir fiyat olacakmış ryzen. Demiş olduğum fiyata toplama imkanım olabilirmi ki

Yardımcı olduğun için gerçekten çok teşekkür ederim.

Hocam çok özür dilerim şimdi fark ettim aslında Intel Skylake Core i5 6600K 3.5GHz 6MB Cache LGA 1151 İşlemcisi kararımdı uyku sersemi yanlış girmişim :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı