3500 TL Ofis Bilgisayarı Toplama

gurselgunacar

Hectopat
Arkadaşlar selamlar,

Firma olarak inşaatlara 2D ve 3D proje tasarımı yapıyoruz. Render işlemi yapmıyoruz sadece plan çizimi yapıyoruz. Program olarak autocad, excel, word vs kullanıyoruz. Program geçişlerinde sıkıntı yaşatmayacak, özellikle autocad programını rahat çalıştırabilecek bir kasa toplamayı düşünüyoruz. Bütçemiz adet başına 3500 TL civarıdır. Amacımız uzun ömürlü stabil bir sistem toplamak. Daha önceki bilgisayarımızda SSD'nin çok faydasını görmüştük. Özellikle kasayı toplayıp paket halinde gönderebilecek bir site varsa onun üzerinden önerilerinizi rica eder şimdiden teşekkür ederim.

Kaç GB depolama alanı size yeterli gelecektir?

Dostum ben böyle bir sistem topladım. Şimdi 2D ve 3D sistemler çok grafik gücü istiyorsa ekran kartına yüklenen bir sistem kurmalıyız. Ancak Autocad, Word ve bunun gibi programlar için attığım sistem fazlasıyla gelecektir. İşlemcinin içindeki grafik birimi yetecektir. Render almıyoruz dedin işlemciye yüklenmedim. SSD önemli dedin babalar gibi SSD koydum. Optik sürücü hala kullanıyorsanız koyulabilir Bunun gibi bir sürü eklentiler var. Önü açık bir sistem oldu. Eğer yetersiz gördüğün bir şeyler varsa söyle değiştirelim çünkü bütçe artıyor. Teknobiyotik de toplayıp, kargolayan, güzel çalışan bir firma. Güvenebilirsiniz.
Ekran Alıntısı.4PNG.PNG

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.4PNG.PNG
    Ekran Alıntısı.4PNG.PNG
    74 KB · Görüntüleme: 55
Dostum ben böyle bir sistem topladım. Şimdi 2D ve 3D sistemler çok grafik gücü istiyorsa ekran kartına yüklenen bir sistem kurmalıyız. Ancak Autocad, Word ve bunun gibi programlar için attığım sistem fazlasıyla gelecektir. İşlemcinin içindeki grafik birimi yetecektir. Render almıyoruz dedin işlemciye yüklenmedim. SSD önemli dedin babalar gibi SSD koydum. Optik sürücü hala kullanıyorsanız koyulabilir Bunun gibi bir sürü eklentiler var. Önü açık bir sistem oldu. Eğer yetersiz gördüğün bir şeyler varsa söyle değiştirelim çünkü bütçe artıyor. Teknobiyotik de toplayıp, kargolayan, güzel çalışan bir firma. Güvenebilirsiniz.Eki Görüntüle 290373
eyvallah kardeşim önerin için. ekran kartı ile çok işimiz olmuyor dediğin gibi. 128 lik ssd de sisteme yeterli olur diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

selam kardeşim. sadece kasa olacak. monitör elimde mevcut.

@gurselgunacar O zaman 128 Gb. SSD alıp sistemin fiyatını daha da düşürüp alabilirsiniz. Üstüne yaklaşık 1000 TL. kalıyor. Ama benim tavsiyem bütçeniz varken iyi bir SSD almanız. Hem 250 GB. hemde okuma-yazma hızı çok yüksek bir SSD sistemdeki. Ve zaten sistemin SDD'nin dörtte birini işletim sistemi ve gerekli programlar kaplayacak. Yine de siz bilirsiniz. Umarım beğenmişsinizdir.

@gurselgunacar

Kendimde zamanında bir Autocad kullanıcısı olarak çok eski bilgisayarlarda ekran kartsız kullandığımı bilirim. O yüzden @Mehmet Ali Kaba adlı arkadaşın sistemi güzel olmuş.

İsterseniz şöyle biraz daha ucuza var. İşlemciyi sitede AMD 2200G olmasına rağmen sepete ekleyemedim. O yüzden sadece fiyatları aynı olduğu için AMD 1200 ekledim.

111.jpg

@Ulgoray teşekkürler kardeşim yorumların için. @Mehmet Ali Kaba 'nın da belirttiği gibi teknobiyotikden bir sistem topladım. 4000 TL oldu ama ileriye dönük olması adına 1050ti ekran kartıda ekledim. Ayrıca ryzen 5 işlemci seçtim. İlerleyen zamanda revit programını kullanma ihtimalimiz var. Birde elemanlardan bilgisayardan ötürü şikayet gelsin istemiyorum. Aşağıda linkte sistem hakkında öneri ve görüşlerinizi rica ederim.

Akıllı PC Toplama Sihirbazı

@Ulgoray teşekkürler kardeşim yorumların için. @Mehmet Ali Kaba 'nın da belirttiği gibi teknobiyotikden bir sistem topladım. 4000 TL oldu ama ileriye dönük olması adına 1050ti ekran kartıda ekledim. Ayrıca ryzen 5 işlemci seçtim. İlerleyen zamanda revit programını kullanma ihtimalimiz var. Birde elemanlardan bilgisayardan ötürü şikayet gelsin istemiyorum. Aşağıda linkte sistem hakkında öneri ve görüşlerinizi rica ederim.

Akıllı PC Toplama Sihirbazı
Güzel sistem olmuş. Ne demek her zaman. Sorununuz olursa buradayız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı