3500 TL PC Toplama

kimdiore

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Network manager
Merhaba arkadaşlar : 3500 Tl'ye bir oyuncu bilgisayarı toplayacağım. Sitelere baktım ve tavsiyeler üzerine bir bilgisayar topladım. 3600 Tl'de olabilir, sorun yok. Topladığım sistem bu. Görüşleriniz söylerseniz çok sevinirim. ( Harddisk ve SSD karta gerek yok onlar ben de var.)
Screenshot_11.png
Screenshot_12.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ara Toplam2.888,19 TL
Toplam KDV519,87 TL
Sepet Toplam Fiyatı3.408,06 TL
[TBODY] [/TBODY]

Yardımın için çok teşekkür ederim dostum. Ben bilgisayarı şubat ayında toplayacağım ve uzun bir süre güncellemek istemiyorum. Bu sebepten paramı en doğru birleşenlere yatırmak istiyorum.Senin söylediğin yerden bir tane bilgisayar topladım. Birleşenler birbiriyle iş yapar mı? Senin görüşün nelerdir? 450W yeterli midir?
Screenshot_3.png

Yardımın için çok teşekkür ederim dostum. Ben bilgisayarı şubat ayında toplayacağım ve uzun bir süre güncellemek istemiyorum. Bu sebepten paramı en doğru birleşenlere yatırmak istiyorum.Senin söylediğin yerden bir tane bilgisayar topladım. Birleşenler birbiriyle iş yapar mı? Senin görüşün nelerdir? 450W yeterli midir?Eki Görüntüle 208342
Anakartı b veya h serisi seçerseniz gayet güzel. Psu ise 550 veya 600 olsa daha iyi olur.

Merhaba arkadaşlar : 3500 Tl'ye bir oyuncu bilgisayarı toplayacağım. Sitelere baktım ve tavsiyeler üzerine bir bilgisayar topladım. 3600 Tl'de olabilir, sorun yok. Topladığım sistem bu. Görüşleriniz söylerseniz çok sevinirim. ( Harddisk ve SSD karta gerek yok onlar ben de var.)Eki Görüntüle 208047 Eki Görüntüle 208048
Anakartın bu sisteme çok fazla olmuş H170 veya B150m anakartalar yeterli olacaktır.

Anakartın bu sisteme çok fazla olmuş H170 veya B150m anakartalar yeterli olacaktır.

Z170-A ''H-170 , B150m '' göre uzun ömürlü ve performans konusunda daha başarılı değil mi ? Araların da dağlar kadar fark yoksa bütçem hiç sarsılmaz.

İşlemci: INTEL i5 7500 3.4 GHz, Socket 1151, 6MB, 14nm, 65W, Fiyat: 854 TL (Henüz stokta yok görünüyor, yakın zaman içinde gelecektir. Bu işlemci daha yeni çıktı.)
Sistemin kalanını sinerji'den topladım. Herşey dahil 3400 Lira tutuyor.
Eki Görüntüle 208348

Zamanını bana ayırdığın için çok teşekkür ederim dostum ''çok sağ ol'' :) Z170 ve diğer chipsetler arasında ''Performans,ömür,dayanıklılık'' gibi farklar nelerdir ? '' kasayı çok beğendim :) ''

Anakartı b veya h serisi seçerseniz gayet güzel. Psu ise 550 veya 600 olsa daha iyi olur.

Dostum zamanını ayırdığın için teşekkür ederim. Ben de güç kaynağının yetmeyeceğini düşünüyorum ama '' overclock düşünmüyorum'' yeni teknolojilere baktığımda hep daha az güç tüketimi sağlıyorlar. Bu sebepten 450 yeter gibi düşündüm. Çok teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Z170 çipsetli anakartlar genellikle işlemcilerini overclock etmek isteyen kullanıcılar içindir.Desteklediği RAM hızları yüksektir, render yapanlar, yayıncılar kullanır. Aralarında 200 TL civarı fark bulunur tamamen bütçe meselesi paranız varsa tabiki alın ancak ona para verileceğine bütçe varsa GTX 1070 alınması daha faydanıza olacaktır.

B150 ile bir sistem topladığımda fiyatı 3572 iken z170-a ise 3626 tl oluyor '' başka bir siteden toplayınca rakamı 200 tl daha arttırınca +3 yıl kasaya harcama yapmadan gider diye düşünüyorum'' . İleri dönük düşünüldüğünde z170 almak biraz daha mantıklı geldi. Peki bu üç sisteme bakıldığında oyunlarda uzun süre fps sıkıntısı (+60 fps) olmadan oynayabilir miyim? Fikirleriniz neyler ? ( Gücü 600W çıkarttım. ) '' Kaby Lake işlemcileri araştırdığımda 2 tip işlemcisi var. (laptop ve pc) Pc olanını bulursam,işlemci olarak onu alırım. '' Screenshot_4.png Screenshot_5.png Screenshot_6.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı