3500 TL Red Switch Mekanik Klavye Önerisi

Bütçe
3500
Zevkten renkten biraz anlayan kişi 500-1k bandında tasarım ürünleri olduğunu bariz görür zaten. Asus dışında hangi markanın bu kadar reklamı yapıldı bir ülkede? Yurtdışında diğer markalara nazaran daha az tercih ediliyor. Sonuç olarak banane arkadaş ben tavsiyemi yazarım isteyen yine istediğini yapar. Apex 7 de kullandım çok ta seviyordum fakat 1 sene sonunda sorun çıkarmaya başladı mesela. Kasası, OLED ekranı boyası vs kaliteydi ve görselliği tasarımı güzel olan üründü ama uzun ömürlü değildi switchleri. Yazdıklarımı sonuna kadar oku sırf kendi kullandığın marka kötüleniyor diye klavyene sarılma.

ASUS klavyelerin ustune kendi logosunu basip satis mi yapiyor? Corsair markasini yuceltmek icin ASUS'u kotulemeniz harbi tam haha atmalik durum
İşim gücüm yok Corsair markasını yüceltecem. Sensin

Son düzenleyen: Moderatör:

Senin sorunun ASUS markasini kotulemen adamlar kimseye ozenmiyor dostum. Asil ASUS'a ozenenler var. Sirf pahali diye ASUS markasini kucumseyemezsin klavyeleri gayet de saglam ve uzun omurlu bunu tartisma benimle. Tasarim konusunda zaten her klavye birbirine benzeyebilir asil soz konusu kalitedir. ASUS hiçbir zaman baska markadan ozenmedi ozenmez.

Ben nerede Asus şu markayı taklit ediyor yada özeniyor dedim? Yanlış kişiyemi yanıt veriyosunuz değerli dostum

@Valerys, dostum ASUS bir kere logo basmıyor yanlış bilgi veriyorsun bu bir. İki, Corsair kötü değil. Corsair K68 gayet güzel klavye.

Hocam kalitesi kişiye göre değişir de tasarımları kesinlikle 500 TL'lik ürünlerle yarışır. Logosunu ekleyip satış yapıyor bildiğin asus.
Bu konuda biraz acımasız bir yaklaşım olmamış mı sanki? Normalde bende Asus marka çevre donanımlarına biraz önyargılı yaklaşıyordum açıkçası ancak gerek yerli, gerekse yabancı kullanıcıların olumlu deneyimleri bu yargımı törpüledi doğrusu. Öte yandan kendi RX ve NX switchlerini üreterek pazardan pay almaktan ziyade, pazarda yer edinmek istemeleri durumu ciddiye aldıklarını gösteriyor diyebiliriz sanki. Daha iyi muadilleri olabilir fakat bu denli vasat olduğu düşündürecek bir emare göremedim henüz. Flare II almıştım ve kargo elime ulaştı. Kısa vadeli kullanıcı deneyimimi ayrıca paylaşırım burada. Umarım yanılan ben olmam. Görüş için teşekkürler.
  • Corsair K70 RGB Pro
  • Steelseries Apex Pro
Bu iki arkadaş.
Son 1-2 günde genel bir araştırma yaptım bu ürünlerle alakalı.

K70 RGB Pro'da gövde materyalininde etkisinden dolayı olduğunu düşündüğüm bir çınlama sesi mevcut. Özellikle akşam saatlerinde oyun oynayacağım için her ne kadar kulaklığımdan dolayı beni rahatsız etmeyeceğini düşünsemde, benimle aynı odada çalışan eşimi rahatsız edebilir. Özellikle bazen geç saatleri bulan çalışma günlerinde.

Steelseries Apex Pro ise OmniPoint switch ve oled ekranıyla öne çıkıyor ki yüksek fiyat farkına değmiyor benim için. Nitekim sürekli yazı yazmak ve oyun oynamak arasında geçiş yapan birisi olmayacağım. Bu bağlamda OmniPoint her ne kadar oldukça inovatif ve kaliteli bir switch olsada benim için kullanmayacağım bir özellik olarak kalacak, keza oled ekranda öyle.

Görüş bildiren herkese teşekkürler. Asus ücret iadesi kampanyası ile birlikte 2649 TL'ye almış olduğum Asus ROG Strix Flare II NX Red ürünü iade etmeyip kullanmaya karar verdim. Kısa vadede üzmeyeceğine eminim fakat uzun süreli kullanımda da doğru bir tercih yapmış olurum umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…