3500 TL RX 480 Sistem

Abdullah Cengiz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun zamandır üye olmadan takipteyim. Artık düşünceleri pratiğe dökme ve tecrübeleri paylaşma zamanı.

RX 480 piyasaya çıktı fakat modifiye versiyonları çıkınca alacağım. Sistemi sıfırdan kuruyorum. Monitör, mouse klavye filan ayrıca alacağım.

Sistemi kesinlikle inventusa kurdurup almaya karar verdim. O yüzden öneriler inventus üzerinden olursa iyi olur.

Sistemim bu: Toplamı 3710 TL yapıyor.

sistem.jpg

Kendimce uyumlara dikkat edip uzun ömürlü olması için uğraşıyorum. Yalnız bu OC işi kafamı kurcalıyor. Bu konuda tecrübem yok. İşlemci dışındakiler OC ye uygun. İşlemciye bir 100 tl daha kasıp i5 6600K mı alayım? Yoksa OC yapmaya değmez mi? Açıkçası OC çok da lazım mı bilmiyorum. İleride çıkacak oyunlarda problem yaşamamayı sağlıyorsa olması lazım diye düşündüm. Görüş ve önerileriniz benim için önemli.

Anakartı MSİ Z170-A PRO ile değiştirin. Kasayı bilmem fakat o PSU biraz abartı olmuş. 600W 80+ bir PSU Crossfire için yeterli olur bana kalırsa çünki RX 480 çok fazla güç harcamayan bir ekran kartı. Onun dışında sisteminiz güzel hayırlı olsun.

O.C yapmaya gerek yok diye düşünüyorum. Sisteminiz güzel fakat bellekleri 2133 Mhz yapmalısınız onun dışında i5 6500'de işinizi görecektir. Kalan parayla SSD'yi 250 gb yapabilirsiniz

Anakartı MSİ Z170-A PRO ile değiştirin. Kasayı bilmem fakat o PSU biraz abartı olmuş. 600W 80+ bir PSU Crossfire için yeterli olur bana kalırsa çünki RX 480 çok fazla güç harcamayan bir ekran kartı. Onun dışında sisteminiz güzel hayırlı olsun.
O.C yapmayacak birine Z modüllü anakart öneriyorsunuz farkındasınızdır umarım.

O.C yapmaya gerek yok diye düşünüyorum. Sisteminiz güzel fakat bellekleri 2133 Mhz yapmalısınız onun dışında i5 6500'de işinizi görecektir. Kalan parayla SSD'yi 250 gb yapabilirsiniz

Anakartlar hemen hemen aynı fiyata? Ve üstelik eğer ilerde işlemcisini K serisi bir işlemciyle değiştirmek isterse anakart bu bakımdan avantajlı olur ve RAM'leri 2666 MHZ'de kullanabilir bu anakart sayesinde. Umarım sende dediklerinin farkındasındır. :)

Anakart konusunu OC ye karar verince belirleyeceğim. Kasa ve PSU önceden sizin dediğiniz gibi ayrıydı. Fakat ikisinin beraber olduğu ve fiyat farkının olmadığını görünce daha sonraki yükseltmelerde işe yarar diye 700W olanla değiştirdim. Teşekkür ederim

Anakartlar hemen hemen aynı fiyata? Ve üstelik eğer ilerde işlemcisini K serisi bir işlemciyle değiştirmek isterse anakart bu bakımdan avantajlı olur ve RAM'leri 2666 MHZ'de kullanabilir bu anakart sayesinde. Umarım sende dediklerinin farkındasındır. :)
Evet farkındayım fakat arkadaş gördüğün gibi O.C konusunda pek emin değil ve kurduğu sistemin O.C üzerine olmadığını aslında sende biliyorsun. O yüzden dediklerimi yapması daha mantıklı ama O.C düşünürse tabii ki senin dediğini yapmalı.

Pardon geri kalmışlığıma verin bellekleri niye 2133 Mhz ile değiştireyim?

Evet farkındayım fakat arkadaş gördüğün gibi O.C konusunda pek emin değil ve kurduğu sistemin O.C üzerine olmadığını aslında sende biliyorsun. O yüzden dediklerimi yapması daha mantıklı ama O.C düşünürse tabii ki senin dediğini yapmalı.
Yahu illa O.C yapmak zorunda değil ki. RAM'leri 2666 MHZ'de kullanmak istiyorsa Z170-A PRO'yu tercih etmesi işine yarayacaktır, H170 M3'ten daha iyi bir anakart, çok fiyat farkıda yok aralarında. O anakartı tercih etmemesi için hiçbir sebep yok fakat yinede tercih arkadaşın.

Yahu illa O.C yapmak zorunda değil ki. RAM'leri 2666 MHZ'de kullanmak istiyorsa Z170-A PRO'yu tercih etmesi işine yarayacaktır, H170 M3'ten daha iyi bir anakart, çok fiyat farkıda yok aralarında. O anakartı tercih etmemesi için hiçbir sebep yok fakat yinede tercih arkadaşın.

Çünkü anakartınız en fazla 2133 Mhz frekansını destekliyor. Siz 2666 Mhz alsanız bile 2133 Mhz'de çalışacaktır.

Arkadaşlar bunlar çok açıklayıcı oldu. Laptoptan masaüstüne ilk geçişim ve 2010 dan kalma laptopla o tarihten beri sistem filan takip etmiyorum. Son 3 aydır, çok şey öğrendim. Ama gözden kaçan şeyler oluyor elbet. Sağolasınız.

Yalnız dikkatimi çeken MSI Z170 -A PRO da HDMI yok. DVI var.

Z170A PC MATE de ise HDMI ve DVI var.

Bunların böyle olmasındaki fark veya varsa sorun nedir?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı