3500 TL Ryzen 5 2600X ve RX 570 Sistem Toplama

Neden X işlemci alma gereksinimi duyuyorsun anlamıyorum önüme gelen herkes X te X diye tutturuyor aralarında sanki uçurum fark var aralarındaki tek fark biri OC işlemcisi.
Bilinenin aksine X ibareli işlemciler OC işlemcisi değildir. Gerekli gördüğü yerde kendini boostlayabilen bir işlemci sınıfıdır. AMD işlemciler çarpan kilitleri açık olarak gelmektedir ve hepsi OC işlemine hazırdır. 2600 ve 2600x arasındaki fark ise oyunlarda taş çatlasa 5-7 fps değerlerinde olacaktır. Eğer standart kullanıcıysanız veya, - ben bilgisayardan anlıyorum bilgisayarı yorarım- diyecek bi insansanız 2600 alın. Eğer vaktiniz değerli ise 2600X alın. Vakitten kastım render işlemleri.

Anakartı en azından B450m s2h değiştirmeni öneririm. Ryzen 5 2600x yerine 2600 tercih edilip Rx 580 yapmak daha mantıklı geliyor bana. Hi-Level işlemciden uzak dur, Daha önce kullandım önermem. V3.5 Killer almanız daha sağlıklı olur bütçeniz açısından, Aynı fiyata V3.5 Killer alıp RAM 16 GB e yükseltilebilir.

Bilinenin aksine X ibareli işlemciler OC işlemcisi değildir. Gerekli gördüğü yerde kendini boostlayabilen bir işlemci sınıfıdır. AMD işlemciler çarpan kilitleri açık olarak gelmektedir ve hepsi OC işlemine hazırdır. 2600 ve 2600x arasındaki fark ise oyunlarda taş çatlasa 5-7 fps değerlerinde olacaktır. Eğer standart kullanıcıysanız veya, - ben bilgisayardan anlıyorum bilgisayarı yorarım- diyecek bi insansanız 2600 alın. Eğer vaktiniz değerli ise 2600X alın. Vakitten kastım render işlemleri.
Onu bende biliyorum ama OC ye biraz daha yatkın olduğu için dedim, aralarındaki fiyata değecek hiçbir şey yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı