3500 TL sistem anakart önerisi

godband

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.
Şuan toplamaya çalıştığım bir sistem var ama pc konusunda cok bilgili olduğum söylenemez. Araştırmalarıma ve istediğim bütçeye göre bazı seçimler yaptım. Fakat anarkartta neyi almak lazım pek bilmiyorum Tabi kasa da öyle. Anakarta çok para vermek istemiyorum. Bazı alacaklarım aşşağıda 3.500'i geçmek pek istemiyorum. Şimdiden teşekkürler :)
masa.png

Ayrıca ram hakkında da bilgi almak istiyorum bilen arkadaşlardan :) Hangisi almalıyım mhz yüksek olan mı tercih edilmeli açıkcası bilmiyorum.

Fena bir sistem deil ancak benim merak ettiğim şey bu sisteme 500 w yeticekmi

Ram hakkında ddr4 olması önemli mhz ne kadar yüksek olursa okadar hızlı olur kingston veya gskill seç marka olarak
Not:Ram i anakarta göre al (ddr4 veya ddr3 , mhz hızına göre) sana tavsiyem bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir :))

İşlemci ye oc yapıcaksan ankartında z ibares olsun işlemcide k ibaresi bunlar önemli

umarım güzel bir sistem olur bende gtx 970 almayı düşünüyorum lütfen bilgisayarı topladıkdan sonra bana değerleri atarmısın ve bütçen varsa ssd almayı unutma (samsung 850 evo lar çok hızlı diğer ssd lere göre samsung öneririm.

bütçene göre düşündüğün anakart fena deil
gayet güzel bir anakart .

ekran kartını sipariş ettin mi

3500 TL'lik bütçe için şöyle bir sistem çok daha iyi olacaktır.

Ara Toplam2.924,64 TL
Toplam KDV526,43 TL
Sepet Toplam Fiyatı3.451,07 TL
[TBODY] [/TBODY]

umarım güzel bir sistem olur bende gtx 970 almayı düşünüyorum lütfen bilgisayarı topladıkdan sonra bana değerleri atarmısın ve bütçen varsa ssd almayı unutma (samsung 850 evo lar çok hızlı diğer ssd lere göre samsung öneririm.

bütçene göre düşündüğün anakart fena deil
gayet güzel bir anakart .

ekran kartını sipariş ettin mi

Evet SSD'yi önümüzdeki ay maaştan sonra alırım kısmetse. Tabiki test değerlendirten sonra test değerlerini yazabilirim.

3500 TL'lik bütçe için şöyle bir sistem çok daha iyi olacaktır.

Neden bu şekilde değiştirmeliyim yada bir başkası alırken buna dikkat etmeli yazabilir misin ?

Neden bu şekilde değiştirmeliyim yada bir başkası alırken buna dikkat etmeli yazabilir misin ?

Tabii ki de yazarım. Bak dostum, senin topladığın sistemdeki ekran kartı benim topladığım sistemdeki ekran kartından düşük. Amacında oyun oynamak olduğu için daha yüksek ekran kartı daha yüksek FPS ve daha iyi oyun deneyimi demek. Bu ekran kartını sığdırabilmek için, işlemciden 1 tık kıstım fakat inan bu senin daha çok yararına oldu. Benim işlemciden kısmam sayesinde daha iyi bir ekran kartı elde etmiş oldun. Kafana takılan başka şeyler daha varsa sorabilirsin :)

Tabii ki de yazarım. Bak dostum, senin topladığın sistemdeki ekran kartı benim topladığım sistemdeki ekran kartından düşük. Amacında oyun oynamak olduğu için daha yüksek ekran kartı daha yüksek FPS ve daha iyi oyun deneyimi demek. Bu ekran kartını sığdırabilmek için, işlemciden 1 tık kıstım fakat inan bu senin daha çok yararına oldu. Benim işlemciden kısmam sayesinde daha iyi bir ekran kartı elde etmiş oldun. Kafana takılan başka şeyler daha varsa sorabilirsin :)
Açıkcası güzel bir öneri fakat şunu merak ediyorum sadece işlemciyi kıssam ekran kartı aynı ve farklı durumlarda ne kadar farkeder . Bir de anakartıma göre alacağım uygun bir kasa önerirmisin. Cevapların için şimdiden çok teşekkür ederim. Oturup emek vermişsin :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı