3500 TL sistem önerisi

Ramazan Ö

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
3.470
Çözümler
5
Bu yıl laptop almaktan vazgeçtim. 3-3.5 bine 2 yıl falan idare etmesi için APU sistem toplayasım var ama masaüstü bilgim çok az. Araştırmaya pek fırsatım da olmadı çünkü sonradan karar verdik buna. Sonradan yükseltme yapılmayacak büyük ihtimalle. Duruma göre değişebilir tabii ama laptop almayı düşünüyorum.
Oynayacağım oyunlar:
  • CS:GO
  • Belki Valorant
  • Warband
  • Age of Empires 2 DE
  • L4D2
  • Kaldıracaksa Dying Light
  • 520MX'in kaldırmadığı Transformers oyunları
  • Sistemin kaldıracağı CoD oyunları
Bunlar ve benzerleri diyebiliriz.

APU mu daha iyi olur? 1030, RX 550 2GB, RX 560 gibi kartların olacağı sistemler falan mı, bunlar daha iyi olacaksa bu bütçeye bulunur mu?

Dediğim gibi, masaüstünde iyi değilim, bu yüzden hazır sistem olması daha iyi olur. Eğer toplama daha iyi olacaksa pek etkili olacağını sanmıyorum ama işlemci fanı sökmüşlüğüm var. 😃 Video izleyerek toplarım ya da en kötü bilgisayarcıda falan toplanır diye düşünüyoum.
Gözüme çarpanlar:
Bu Gaming Gecesinde bütçeye uyarsa tercih edilir mi?
İtopya hakkında hoş şeyler duymadığım için oradan pek alışveriş yapasım yok. Siz ne düşünüyorsunuz?

AMD ekran kartları çok sıkıntı oluşturur mu?

@294144, @theYagi, @BerkayZ87, @krejwd, @VİPER34, sizler bildiğim kadarıyla masaüstünde iyiydiniz, yanlışsam kusuruma bakmayın. :confused:
 
Piyasayı birkaç aydır takip etmiyorum ve maalesef ki artan fiyatlardan ötürü çok bir öneri yapıp da insanları yönlendirmek istemiyorum; bundan dolayı kusura bakma.

Güvenip etiketlemişsin, teşekkür ederim bunun için fakat çok da yardımcı olamayacağım ne yazık ki. :(
Tamamdır hocam, teşekkürler :)

Benim fikrim 1000 TL daha koyup Teknobiyotik a2.5 gibi bir sistem almanız.
Hocam:
Bu yıl laptop almaktan vazgeçtim. 3-3.5 bine 2 yıl falan idare etmesi için APU sistem toplayasım var.

2 yıl civarı kullanmak istiyorum, okul açıkken şehir dışında olduğum için bazı tatillerde falan kullanırım. Bunlardan dolayı ve fazla bi' beklentim olmadığı için buna pek bütçe ayırasım gelmedi. İleride laptop alınca bu sistemin akıbetinin ne olacağı belli değil. Daha monitörü, faresi ve klavyesi var. Yine de öneriniz için teşekkürler. :)
 
Son düzenleme:
Tamamdır hocam, teşekkürler :)

Hocam:

2 yıl civarı kullanmak istiyorum, okul açıkken şehir dışında olduğum için bazı tatillerde falan kullanırım. Bunlardan dolayı ve fazla bi' beklentim olmadığı için buna pek bütçe ayırasım gelmedi. İleride laptop alınca bu sistemin akıbetinin ne olacağı belli değil. Daha monitörü, faresi klavyesi var. Yine de öneriniz için teşekkürler. :)

Rica ederim haklısınız.
 
@theYagi hocam, sistemi inceledim. Hoşuma gitti, bütçeye de uyuyor ama anakart yok 😀 RAM, aynı fiyat civarına 2*8 yapılıyor sanırım. Anakartı ne yapalım?
 
Hocam attiginiz 1200 AF ve RX 560 bulunduran bilgisayar iclerinde en performansli sistem olur ama icinde kullanilan parcalar acikcasi pek ic acici degil. Siz zaten ileride Upgrade etmeyecegim beni bir sure idare etse yeter yazmissiniz ama o PSU ve kasayi tercih etmezdim en azindan. Eger Gaming Geceleri'nde indirime girerse en azindan PSU ve kasayi degistirip tercih edilebilir dediginiz gibi.

Onun disinda GameGaraj'daki APU sistemlerin performanslari hemen hemen ayni, sadece PSU-Kasa ve SSD gibi ufak farklar var. Bariz fark olan sistem ise RX 550 bulunduran sistem, RX 550 Vega 8'in GPU'suna gore biraz daha guclu. Ozellikle 2200G sistemde tek kanal 8 GB RAM kullanildiginda GT 1030 ile bariz fark olusuyor. Eger dediginiz gibi Upgrade yapmayacaksaniz ve gunu kurtarsin yeter diyorsaniz GT 1030 bulunduran sistemi tercih etmek daha mantikli gibi duruyor.

İtopya'daki sistemi direkt eleyin bence cunku hiçbir albenisi yok, ayni fiyata daha kaliteli bilesenlerle daha iyi bir sistem toplanabilir. Bos yere PB PSU ve ne oldugu belirsiz bir SSD kullanmaya gerek yok.

Tek-tek kendiginiz topladiginizda biraz zorlama ve indirim kovalamayla 3400G sigdirilabiliyor fakat burada onemli nokta cift kanal bellek kullanilmasi. Eger tek kanal bellek kullanacaksaniz GT 1030'dan biraz daha gucsuz kalıyor. Ha ileriye donuk olmasi yonunde 1200 AF'den cok daha ileriye donuk olur o konuda supheniz olmasin ama size gunu kurtaracak saf performans lazim. Yine de bu donemde 1200 AF almanin pek bir mantigi yok artik bence, en azindan kendime sistem alacak olsam ben bu sekilde bir sistem tercih ederdim. Toplama konusunda iciniz rahat olsun hiçbir zorlugu yok. YouTube'da tonlarca kaynak var zaten bu konu hakkinda, videolari izleyerek rahatlikla montajini yaparsiniz, zaten bu sistemde ekran karti veya kule tipi sogutucu vs. bulunmadigi için montaji cok kolay parcalarin. Onerdigim sistemi de soyle yazayim.






 

Yeni konular

Geri
Yukarı