Evet hocam daha iyi bir ekran kartı alabilirsiniz 1 ay kadar sonra. Ben işlemci için ileride değişiklik yapmak isterseniz diye Z170 yongalı bir anakart önerdim hocam şu an için değil. Çünkü hız aşırtma yapılan işlemcilerin ömrü diğerlerine oranla daha uzun oluyor. OC içinde Z170 anakart lazım dolayısıyla ilerde işlemci değişikliğine gitmek isterseniz anakart derdiniz ortadan kalksın diye böyle bir alternatif önerdim. Bunun dışında ekran kartı büyük ihtimalle 1500 bandında olur ancak bu fiyat farkına değecek performans farkı olacağı da aşikar. 3500 değilde 3700-50 civarı bir harcama yapmış olacaksınız hocam finalde.Yani biraz beklersem çok daha iyi bir ekran kartı alabilirim diyorsunuz.Bu arada hız aşırtma yapmayı hiç düşünmedim emin değilim biraz düşüneyim.Toplam ne kadara patlar sizin dediklerinizle beraber?
Neden i5 6600k alıyorsunuz ki hocam? Şu an size önerdiğim işlemci zaten yeterli. İlerde bütçeniz olduğunda daha uzun ömürlü bir işlemci için değişiklik yapmak isterseniz alırsınız 6600k yada 6700k. Dediğim gibi bu sadece bir alternatif. 6500 ve H170 Gaming 3 yada B150 Gaming 3 de alabilirsiniz.Z170 yongalı bir anakart alırsam büyük ihtimal i5 6600k alırım bu da bana birde soğutucu sorunu yaratır bildiğiniz ucuz soğutucu var mı?
Ben anlatamıyorum sanırım6500 de hız aşırtma yapılmıyor diye hatırlıyorum? Alırsam öyle yaparım diye düşünmüştüm
Ben ondan bahsetmiyorum ama senin bu sefer açıklaman yattı kafama.Ben direk 6600k alıp parama kıyacaktım teşekkürler.Ben anlatamıyorum sanırım6500 ile olmuyor evet ama benim size anakartı önerme amacım 6500 ile OC yapın diye değil zaten hocam. Mesela i5 2500k gibi bir işlemci günümüzde OC edilip hala rahatlıkla kullanılabiliyor. Sizde ilerde bütçeniz olduğunda atıyorum 6500'ü 2. elden satıp yerine 6600k yada 6700k gibi işlemciler alırsanız anakart değişikliğine gitmeniz gerekmez çünkü elinizde Z170 yongalı bir anakart olacak ve rahatlıkla alacağınız bu işlemcilere OC yapabileceksiniz ve sistemi daha uzun ömürlü kullanabileceksiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.