3500 TL yol bisikleti önerisi

Kaeun

Femtopat
Katılım
6 Nisan 2021
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam.
3500-4000 TL civarı param var. Yol bisikleti almayı düşünüyorum. 1. 2. el fark etmez.
Ne önerirsiniz?
 
Btwin triban 520

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
2.el Bisan all trail Eco buldum sizce nasıl

O bisiklet hakkında Ön inceleme yazısı buldum sizinle paylaşıyorum.

Canyon Ultimate kullanıcısı olarak uzun zamandır onun yanına gravelda, kışın kötü hava koşullarında ve trainer üzerinde kullanabileceğim ucuz, sokma milli bir "adventure" bisikleti bakınıyordum. Canyon'da sokma milli kadro olduğundan jantlarım iki bisiklete uyumlu olsun istemiştim. Bisan'da tam böyle bir bisiklet çıkarınca ve fiyatı da uygun olunca pek düşünmeden almaya karar verdim. Gerçekten de hem borusu dahil Full karbon maşa ve sokma milli bir kadroyu bu fiyata satmak akıl karı değil. Yurt dışı muadili en uygun bisiklet bile neredeyse 2 kat daha pahalıydı.

Küçük bir Belgrad Ormanı turu yaptım. Bu yazı da o sürüş tecrübeleri ekseninde şekillenecek.

Donanım:
  • Bisiklet Full sora R3000 setle geliyor. Bisikletin mekanik olan bütün parçaları ve sokma miller Shimano kullanılmış. Burada ucuza kaçmamaları çok memnun edici.
  • Jantların göbeği 32 telli GRX ve çok akıcı. Bunları 19mm genişliğinde alexrims jant çemberleriyle örmüşler. Jantlar ağır ama gravel için uygun. Bu arada jantlarda no-name, kötü bir jant bandı kullanılmış. Bunları değiştirmenizi öneririm.
  • Vader marka 300 gram ağırlığında bir selesi var. Çok uzun yol yapmadım ama hiç rahatsızlık vermedi. En azından yanlış yerlere baskı yapmadı.
  • CST Pika 700CX38mm kullanılmış. Ortalama bir lastik olduğunu gravelci arkadaşlar söylüyor. Katlanır ve tanesi 400gram.
  • Bisikletin jantsız ağırlığı pedalsız olarak tam 7kg.

Kadro: Kadrosunu çok beğendim. Çok amaçlı, modern ve rahat bir kadro.
  • Bisikleti yüklemek isterseniz üst boru üzerinde Direct Mount tip denilen çantaları takmanız için iki adet yuva, karbon maşada birer adet yuva, Seat stay üzerinde üçer adet yuva var.
  • Ön maşada ve arkada tam 60 mm boşluk var. Bu da kadroya büyük bir gravel potansiyeli sağlıyor. Eğer gravel ağırlıklı kullanacaksanız size tavsiyem 650b jant alıp 47Mm'lik lastik kullanmanızdır. Böylece 700C jantla aynı çapa denk geleceğinden bisikletin geometrisini bozmadan gravelin hakkını verebilirsiniz.
  • Full karbon maşası yoldaki titreşimleri sönümlerden bisiklete de bir paha katıyor. Bu fiyat aralığındaki bisikletlerde genelde karbon maşa da olsa aluminyum steerer kullanılır.
  • Kadro stabil ve yoldan çıkmak istemiyor. Etli alt borunun da yardımıyla rijit bir kadro ama bunun yanında Canyon Ultimate ve muadilleri gibi "twitchy" değil. Daha çok uzun yolda seyretmeyi seven bir kadro.
  • Kablolar içerinden geçirilip saklanmış. BB altına kabloları tozdan, pislikten korumak için sactan bir plaka kaynatılmış. Bu detay da çok hoşuma gitti.
Kullanılan boya yumuşak, çok kolay çiziliyor, buna rağmen koruma bantları da kullanmamışlar. Bisikleti aldığınız gibi bunları alıp yapıştırmanızı öneririm.

Sürüş: Asfaltta stabil, kıvrak olmayan bir sürüş tarzı var. Eğer tek bisiklet olarak kullanmayı düşünüyorsanız yol jantları ve ince lastiklerle karakteri değişip hızlanacaktır fakat safkan bir yol bisikleti olmadığını daha ilk oturduğunuzda aldığınız dik pozisyondan hissettiriyor. Gravelde ise ne kadar hızlansam, çukurlardan zıplasam da hiç istifini bozmadı, hatta daha hızlı gitmeme teşvik etti. Bu yönüyle etkilendim diyebilirim.
50-34 compact aynakol ve 11-32 ruble asfaltta yeterli olsa da gravelde daha küçük aynakolum olsun istedim. Tümseklerden geçerken kadansı korumak iyice zorlaştığından GRX 46-30 aynakol gerçekten de iyi olurdu.
Yine mekanik frenler asfaltta 38'lik lastiklerin de yardımıyla tutsa da gravel yaparken elinize aldığınız titreşimlerle beraber kola yeterince baskı uygulayamayayınca çok ürkütücü oluyor. Özellikle ben HD frene alışık olduğumdan bisikleti yokuş aşağı durdurmaya çalışırken kollarımın boydan boya uyuştuğunu hissettim, hatta bir ara fren yapmayı bırakıp serbest inişe geçmek zorunda kaldım. Tabi bu benim tecrübem, sizin kollarınız muhtemelen daha güçlüdür 😄
Asfaltta yuvarlanma direnci beklenileceği gibi çok yüksek olsa da CST Pika 38Mm'lik kalınlığıyla bozuk yollarda tutuş konusunda beni çok memnun etti ama konfor konusunda yetersiz kaldı. Eğer uzun gravel turlar yapacaksanız daha kalın lastiklerle konforu arttırabilirsiniz.
Eğer bütçeniz yeterliyse ve ciddi anlamda gravel yapacaksanız kesinlikle ECO olmayan GRX setli modeli öneririm. HD fren ve GRX setin teknolojileri parasının hakkını verip çok daha iyi bir gravel tecrübesi vaadecektir.
Benim gibi yol bisikletinizin yanına ucuz, her yola gelecek ikinci bir bisiklet arıyorsanız ECO modelini kesinlikle öneririm. Fakat ciddi gravelciler ECO olmayan modele ya da GRX setli veya en azından HD frenli diğer bisikletlere yönelmeliler.
 

Geri
Yukarı