Arkadaşlar başlıkta belirtiğim gibi bütçem 3500tl. Bunun yerine monster notbook abra a7 mi alıyım yoksa toplama bilgisayar mı? Özelliklerine bakıyorum toplama her zaman daha iyi ama laptopta farklı bir özellik gibi özellikle Ali Güngör abi ve Recep Baltaş abi bilgisayar konusunda sizleri örnek alıyorum. Videolarını youtube'dan her zaman güncel bir şekilde izlerim. Çok başarılısınız. Allah utandırmasın. Özellikle kafa ayarındaki sohbetleriniz çok güzel bir de monitör dahil(3500) TL olacak:
Aldığınız kasanın içinde 500W'lık bir güç kaynağı var zaten. Bir tane fazladan almışsınız. Ayrıca 3500 TL'lik bir sisteme R9 285 çok düşük kalmış. Ben hemen size bir sistem topluyorum.
Ram'i tek modül aldım ileride sistemi güncellemek istersen bir tane daha alıp çift kanal yaparsın. SSD eklemedim görüldüğü üzre. SSD istersen bir başka arkadaş sistemi toplar çünkü 8 senelik bir bilgisayarda oturuyorum ve kullanması gerçekten zor, çok yavaş. Bu arada fiyat biraz arttı eğer 3500 TL'yi aşamıyorsan Ana Kartını bu yap; MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar
Bence işlemciyi biraz yüksek tutmuşsun. Intel Core i5 4690 yeterli olurdu. Zaten söylemişsin kusura bakma okudum ama anlayarak okumadığım için attığın yorumu hemen unutmuşum.
@Novelist'in sistemi gayet güzel olmuş I7 4790 alabiliyorsan almanı öneririm zaten ordan azaltacağın 200 TL ile hiçbirşeyi upgrade edemeyeceksin. Bütçen yetiyorsa al o sistemi yetmiyorsa işlemciyi düşür.