3500 TL'ye teleskop önerisi

Rik Sançez

Hectopat
Daha fazla  
Max 3.5k olacak şekilde teleskop önerisi yapabilir misiniz? Bir de şimdi biz bunu hediye olarak almak istiyoruz ve teleskoplar hakkında bilgimiz yok. Nasıl bir görüntü sunar böyle bir teleskop, yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teleskop eğer yıldızlara bakacaksanız küçük noktalardan başka bir şey sunmaz maalesef. Yani öyle rengarenk bir uzay görseli ile pazarlanmalarına bakmayın.
Eğer hediye alacağınız kişi uzay gözlemi yapmayı bilmiyorsa, teleskop da pek bir işine yaramaz. Biliyorsa da alacağınız teleskopa çok ihtiyacı yoktur.
Bence uzay gözlemi yapmaya yeni başlayacaksa dürbün alabilirsiniz öncelikle. Neyin nerede olduğunu tespit etmek için dürbün şart gibi bir şey.

Teleskop eğer yıldızlara bakacaksanız küçük noktalardan başka bir şey sunmaz maalesef. Yani öyle rengarenk bir uzay görseli ile pazarlanmalarına bakmayın.
Eğer hediye alacağınız kişi uzay gözlemi yapmayı bilmiyorsa, teleskop da pek bir işine yaramaz. Biliyorsa da alacağınız teleskopa çok ihtiyacı yoktur.
Bence uzay gözlemi yapmaya yeni başlayacaksa dürbün alabilirsiniz öncelikle. Neyin nerede olduğunu tespit etmek için dürbün şart gibi bir şey.
Zaten öyle gerçek dışı hayallerle almayı düşünmüyorum. Yani nasıl bir şey göreceğimizi az çok çok biliyorum ama dürbünler hakkında hiçbir bilgim yok. Ne gibi farkları var?

Hocam dürbün 20 kat büyütme yapar, teleskop atıyorum 50-100 kat büyütme yapar. Doğal olarak dürbünle baktığınızda daha büyük bir alanı görürsünüz ve aradığınız şeyi bulmanız kolaylaşır. Teleskop ile tam olarak nişan almanız lazım yoksa çok dar bir alanı göreceğiniz için aradığınız şeyi bulmanız zorlaşıyor.
Öyle ki teleskopla gözlem yaparken dahi dürbün bulundurmanız gerekiyor.

Hocam dürbün 20 kat büyütme yapar, teleskop atıyorum 50-100 kat büyütme yapar. Doğal olarak dürbünle baktığınızda daha büyük bir alanı görürsünüz ve aradığınız şeyi bulmanız kolaylaşır. Teleskop ile tam olarak nişan almanız lazım yoksa çok dar bir alanı göreceğiniz için aradığınız şeyi bulmanız zorlaşıyor.
Öyle ki teleskopla gözlem yaparken dahi dürbün bulundurmanız gerekiyor.

Yani hediye alacağımız kişi en fazla Ay'a bakar dürbün bunun için daha mı uygun olacaktır?

Navigasyonsuz teleskopla ayı bile bulmanız yarım saatinizi alabilir. Arkadaşın dediği gibi eğer yeni başlıyorsa gözlem merakı kişinin dürbünle başlaması daha iyidir.

Bu dürbün 20x80 büyütme yapar kullanımı rahattır bütçe biraz artarsa tavsiye ederim. 1 tane de görsel bırakıyorum ayı çekmiştim.

Jupiter gözleminde bu dürbün 4 büyük uydusunun ışıklarını gösterir.

Saturn gözleminde satürnün halkasını fark edebilirsiniz.

Venüs ün döngülerini görürsünüz.

Orion bulutsusunu fark edebilirsiniz.

Andromeda galaksisini görebilirsiniz.

Aldebaran ı kıpkırmızı görebilirsiniz.

Tabii bunları yaparken muhakkak tripot kullanmanız gerek.

Dosya Ekleri

• IMG_2970.jpeg
    IMG_2970.jpeg
    61,2 KB · Görüntüleme: 37
Navigasyonsuz teleskopla ayı bile bulmanız yarım saatinizi alabilir. Arkadaşın dediği gibi eğer yeni başlıyorsa gözlem merakı kişinin dürbünle başlaması daha iyidir.

Bu dürbün 20x80 büyütme yapar kullanımı rahattır bütçe biraz artarsa tavsiye ederim. 1 tane de görsel bırakıyorum ayı çekmiştim.

Jupiter gözleminde bu dürbün 4 büyük uydusunun ışıklarını gösterir.

Saturn gözleminde satürnün halkasını fark edebilirsiniz.

Venüs ün döngülerini görürsünüz.

Orion bulutsusunu fark edebilirsiniz.

Andromeda galaksisini görebilirsiniz.

Aldebaran ı kıpkırmızı görebilirsiniz.

Tabii bunları yaparken muhakkak tripot kullanmanız gerek.

Bu dürbünü alacağım sanırım hoşuma gitti fakat tripod lazım demişsiniz nasıl bir şey yeterli olur bunun için?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı