3500TL GTX1060 - i3-6100 Sistem Toplama

Baran Özerakın

Hectopat
Daha fazla  
Oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum fakat bütçe düşüklüğü, dolar kuru, sürücü güncellemeleri ve DX12 ile şahlanan farklı ekran kartları aklımı çok fazla karıştırmaya başladı.

Donanımdan iyi anlayan birisi değilim, ve Technopat'ın zamanında 2500TL'ye topladığı sistemin üzerinden gittim ama hala kafamda bazı soru işaretleri var.

Topladığım sistem resimdeki gibidir fakat GTX1060'ın 3GB'lik versiyonu GPU'dan kırpılmış ve daha az performans veriyor gibi bir bilgi duydum ve 6GB'liğe yükseltecek param da çıkışmıyor. 1060 yerine RX480 DX12'de yeni sürücüler ile performans artışı sağlamış hangisini seçeceğimi bilemedim.

16GB RAM çok fazla dediler ama Technopat'ın bir videosunda artık asgari 16GB RAM kullanılması gerektiği söylenmişti. İşlemci darboğaz yapar dediler bir kaç video izledim fakat öyle gözükmüyor.

Stok fan çok sesli ve iyi soğutmuyor da dediler, ses benim için önemli değil fakat iyi ısıtmazsa bütçemi daha da zorlayacak bir fan almak zorunda kalacağım ve şu anda da bütçeyi çok fazla aşıyorum.
Screenshot_1.png

Resimdekinin doğruluğu var mıdır? Gördüğünüz gibi içinden çıkılamaz bir duruma geldim ve şimdiye kadar da çok kötü bir bilgisayar kullandığım için beni 5 sene kadar idare edebilecek bir sistem toplamak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı