3500TL i5-6400 ve RX480 Sistem Toplama

Peki kalana dokunmadan ekran kartını GTX 1060 3gb yaparsam ?

GTX 1060 3GB ile 6GB arasında dağlar var. Fark sadece VRAM degil. Bence mantikli bi hareket olmaz. 4500TL butceye kadar GTX1060 secilmemeli diye dusunuyorum ben. 3500 TL butce ile RX470 4GB tam sistem toplanabilir aslinda ama DX12 performansi icin RX480li toplayip sonradan ram yukseltmesi ve ssd takviyesi daha mantikli olabilir.

1060'ı hangi arkadaş kafana soktu acaba :)

İlk topladığın sistem iyi. Ancak Ryzen'in eli kulağında bir hafta on gün sonra ciddi testler gelirse uygun bütçeli sistemin için ilaç olur. SSD'yi hemen alıp win kurmanı tavsiye ederim. Strix mühendislik açısından sorunlu Saphire de biraz sesli çalışır. Bildiğim kadarıyla MSI Gaming X ile XFX GTR 480'de daha iyiler.

TÜRMODELFİYAT
ANAKARTMSI Z170A TOMAHAWK INTEL Z170A SOKET 1151 DDR4 3600MHZ(O.C)HDMI&DVI ANAKART663
İŞLEMCİIntel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci972
EKRAN KARTIMSI GEFORCE GTX1050 Tİ 4GB OC GDDR5 128BİT NVİDİA DX12 EKRAN KARTI800
RAMCRUCİAL 16GB (4X4GB) BALLİSTİX ELİTE DDR4 2666MHZ CL16 1.2V PC RAM496
SSDSAMSUNG 250GB 750 EVO SATA 3.0 (OKUMA 540MB / YAZMA 520MB) SSD389
KASACOOLER MASTER ELITE RC-431 500W MİDT ATX PENCERELİ SİYAH KASA371
TOPLAM3691
[TBODY] [/TBODY]

GTX 1060 3GB ile 6GB arasında dağlar var. Fark sadece VRAM degil. Bence mantikli bi hareket olmaz. 4500TL butceye kadar GTX1060 secilmemeli diye dusunuyorum ben. 3500 TL butce ile RX470 4GB tam sistem toplanabilir aslinda ama DX12 performansi icin RX480li toplayip sonradan ram yukseltmesi ve ssd takviyesi daha mantikli olabilir.

Forumda biraz araştırdım da sizin ekran kartında ısınma ve yanık kokusu çıkmış. Tam olarak ne yaptınız çözüldü mü ? Eğer hal böleyse MSI alıcağım sanırım.

MSI 1050 Tİ Rx480'e göre düşük değil mi ?

Forumda biraz araştırdım da sizin ekran kartında ısınma ve yanık kokusu çıkmış. Tam olarak ne yaptınız çözüldü mü ? Eğer hal böleyse MSI alıcağım sanırım.

MSI 1050 Tİ Rx480'e göre düşük değil mi ?

Yanık kokusu kasadaki plastik bi parçadan kaynaklandı sanıyorum. Şu an problemsiz kullanıyorum kartı. Sıcaklığı kontrol edebiliyorsunuz fan devrini arttırarak. MSI'ın soğutması daha iyiymiş kendi kendine bile 60-65 celcius un üstüne çıkmıyormuş.

-Tabi daha düşük. RX480 yerine onu seçmenizi tavsiye etmiyorum.

Bu hafta içerisinde toplıyacağım PC'nin son durumu şu şekilde :
Anakart : MSI B150M Mortar Arctic.
İşlemci : İntel İ5 Skylake 6600.
Ekran Kartı : MSI RX 480.
Ram : 8 GB Kinsgton.
SSD : 120 GB Sandisk SSD Plus.
HDD : 1 TB.
Kasa : Deep Cool Dukase Beyaz.
Psu : 600 Watt ama yeter mi ?

Normal şartlarda sapphire alıcaktım. Hepsiburada.com'da Kdv indirimi var. 4 gün kdv yok ürünlerde.
Sapphire bitmiş. MSI alıyorum bende. Şuan 1093 TL MSI.
İndirim olunca SSD yi de ekledim. 3511 TL toplam fiyat.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Almadan önereceğiniz bir şey varsa buradayım.

Sistemin montajını bir tandığıa yaptırdım. Bilgisayar hazır elimde duruyor. Kablo uyuşmazlığı yüzünden monitöre bağlıyamıyorum ama Cpu debug ışığı yanıyor anakartın.Kablo elime geçine bakıcam BİOS'a da şuan ne yapabilirim ?

Bu hafta içerisinde toplıyacağım PC'nin son durumu şu şekilde :
Anakart : MSI B150M Mortar Arctic.
İşlemci : İntel İ5 Skylake 6600.
Ekran Kartı : MSI RX 480.
Ram : 8 GB Kinsgton.
SSD : 120 GB Sandisk SSD Plus.
HDD : 1 TB.
Kasa : Deep Cool Dukase Beyaz.
Psu : 600 Watt ama yeter mi ?

Normal şartlarda sapphire alıcaktım. Hepsiburada.com'da Kdv indirimi var. 4 gün kdv yok ürünlerde.
Sapphire bitmiş. MSI alıyorum bende. Şuan 1093 TL MSI.
İndirim olunca SSD yi de ekledim. 3511 TL toplam fiyat.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Almadan önereceğiniz bir şey varsa buradayım.

Sistemin montajını bir tandığıa yaptırdım. Bilgisayar hazır elimde duruyor. Kablo uyuşmazlığı yüzünden monitöre bağlıyamıyorum ama Cpu debug ışığı yanıyor anakartın.Kablo elime geçine bakıcam BİOS'a da şuan ne yapabilirim ?
Debug isigi yazili mi? Isik mi yaniyor sadece? Yaziliysa yazan seyi internette arayarak problemi cozebilirsiniz monitoru baglayinca. Yazili degilse de belki BIOS menude oldugu icin yaniyordur emin degilim ama.

Ayni RAMden bir tane daha eklemeyi ihmal etmeyin bu arada. Hayirli olsun setupınız, gule gule kullanin. :melek:

Teşekkür ederim. Cpu yazıyordu da. Toplattırdığım kişi Cpu kablosunu takmayı unutmuş sorun çözüldü birazdan gidip DVI kablosu alıcağım. Yardım eden herkese tekrar teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı