3500TL'ye sistem önerisi

Merhaba, 3.500 TL oyun sistemi için gayet iyi bir fiyat. Bir sistem oluşturdum ancak içinde SSD (Solid State Disk) yok çünkü genel olarak oyun sistemlerinde SSD pek ön plana çıkmaz. SSD'i kısaca özetlemek gerekirse;

Bildiğimiz HDD'nin (Harddisk) daha ince, ufak ve içinde disk olmayan, katı halde olan bir veri depolama alanıdır. Disk olmaması, katı halde bir depolama alanı olmasından dolayı da neredeyse 10 kata kadar daha hızlı veriye erişebilmektedir yani HDD'den 10 kat daha hızlı işlem yapabilmektedir. Bunun günlük ve oyuncu kullanıcıya katkısı bilgisayarın açılma/kapanma hızı ve SSD içine kurulu oyunların açılma hızı ciddi derecede düşer.

SSD'ler HDD'e göre daha pahalı olmasından dolayı genel olarak tercih edilen depolama miktarı 120 GB ve 240 GB olabiliyor. 2 TB'lık bir HDD 230 TL olabiliyorken 2 adet 1 TB'lık SSD (Direkt olarak 2 TB'lık SSD piyasada pek yok bildiğim kadarıyla) 2.700 TL civarına denk gelebiliyor.

Kısacası bilgisayarın hızlı açılıp kapanması ve oyunların 20 saniyede değil de 7-8 saniyede yüklenmesi için bütçeden kısıp performanstan ödün vermemek adına oyuncu bilgisayarlarında SSD pek ön plana koyulmaz. Ancak ben SSD'siz yapamam diyorsan bunu belirt ona göre tekrar ben veya o sırada aktif olan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır.

Sistem;
Toplam: 1.550 TL (Ekran kartsız fiyat)

Gelelim ekran kartına. Yukarıdaki listede farkettiğin üzere ekran kartı yok, sistem bu şekilde 1.550 TL'e denk gelmektedir. Ekran kartında iki adet önerim var, ilki Asus markasından ikincisi ise Zotac markasından. Asus'un malzeme ve servis kalitesi belli olduğu için benim tercihim Asus'tan yana olur açıkçası. Ancak Asus'un ekran kartı ile fiyat 3.560 TL oluyor, yani bütçeni 60 TL aşıyor. Bütçeni aşmaması içinde aynı güçte olan Zotac'ın ürününü önerebiliyorum, o ürünle de 3.483 TL oluyor. Ürünler;
Dediğim gibi benim önerim Asus'tan yana, ancak bütçeyi aşamam diyorsan Zotac'da alabilirsin. AMP! soğutma da gayet güzel bir soğutmadır.

Sistemi alırsan fotoğrafları görmek isteriz, iyi forumlar.
 
[TBODY][TR][TH][/TH][/TR][/TBODY]

Ara Toplam2.969,02 TL
KDV534,40 TL
Tutar3.503,42 TL
[TBODY] [/TBODY]



[TBODY] [/TBODY]

Oyun bilgisayarında en önemli bileşen Ekran Kartı'dır. İsterseniz benim önerdiğim sistemden kısıp SSD ekleyebilirsin...
 
Asus GTX780 almayıp Asus Gtx760 alsam ve İntel Core İ5 yerinede İntel Core 7
Ara Toplam2.969,02 TL
KDV534,40 TL
Tutar3.503,42 TL
[TBODY] [/TBODY]

[TBODY] [/TBODY]
Oyun bilgisayarında en önemli bileşen Ekran Kartı'dır. İsterseniz benim önerdiğim sistemden kısıp SSD ekleyebilirsin...


Bütçeyi biraz daha aşıp intel i5 yerine intel i7 kullansam bir faydası olur mu ?
 
İ5 4670K oyun için yeterlidir. Gtx760'a düşürmeni hiç tavsiye etmem. Birazcık daha beklersen yeni nesil Broadwell işlemciler çıkacak ve Broadwell işlemciler, emin ol şimdiki Haswell işlemcilerden daha yüksek performans verecek...
 
Şimdi şöylede birşey var ben her zaman bunu savunurum. Uzun vadeli bir ürün alırken iyi birşey almak önemlidir bence. 300 500 tl fark olabilir ama sen bu ürünü 5-10 yıl gibi bir süre kullanmayı düşünüyorsun :)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı