3500X 90° derece oluyor

berkcan74

Decapat
Arkadaşlar, işlemcim boşta 75° oyun oynarken 90° derece oluyor. League of Legends oynuyorum ve sürekli drop yiyorum stok fan kullanmaktayım. Drop yeme sebebim bu yüzden mi? İşlemcim çok ısındığı için bugün termal macun ve bu soğutucuyu sipariş ettim. Değişiklik olacak mıdır?

İşlemcim: AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz

Cooler Master Ic Essentıal E1 Termal Macun (rg-ıce1-tg15-r1) Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

https://www.hepsiburada.com/snowman-t6-ultra-6-bakir-kanalli-rainbow-cooler-fan-pm-HB00000UVGM7

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerin için teşekkür ederim coolmaster bildiğim marka oldugu için onu sipariş ettim peki drop sebebi ısınma oldugu için mi bir bilgin varmı acaba ?
@NooffLe
Drop sebebi yüksek ihitmalle ısı kaynaklıdır. Termal macun hiç değişmiş miydi? Fan temizliği vs de yaptıktan ya da yeni fanı taktıktan sonra bile drop yiyorsanız, güncellemeleri denetleyin. Daha sonrasında LoL içindeki ayarları kurcalayın. Fps değerini kısıtlamayın. Havalar şu sıralar sıcak, kasanın önünü açıp bile kullanabilirsiniz. Ben yine de macun ve fan değişiminden sonra bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

sıcaklık çok oldugu için kasanın yanını açtım zaten belki biraz hava girer soğur diye ama gerçekten sıcaklık dereceleri korkutuyor en son 1 sene önce termal macun sürmüştüm işlemciyi ilk aldığım zaman ondan beri hiç sürmedim ama fanlarım ve stok fan hepsi temiz toz yok umarım çözülür sorunum siparişlerim geldiğinde bu arada diğer termal macunu iptal edip dediğiniz termal macunu sipariş ettim umarım daha iyidir :)
@NooffLe

Hocam sizin ilk baktiginiz 4.5 W/m-k isi iletkenligine sahipken benim onerdigim 8.3 W/m-k iletkenlige sahip. Daha performansli bir macun genelde overclock icin kullanilir. Oyun ici ayarlarda dedigim gibi performansi kisitlamayin, guc yonetimi seceneklerinden nihai performansi secin ki islemci tam manasiyla performans verebilsin.

Pek anlamadığım için marka olduğu için direk sipariş verdim doğrudur tabi dediğiniz soğutucu ve termal macun gelene kadar oyuna girmeyi düşünmüyorum taktıktan sonra ayarları tekrar yapıcam bu arada çok teşekkür ederim yardımınız için.
@NooffLe

Rica ederim hocam ne demek. Eger cozume ulasamazsaniz yine de elimden geldigince yardimci olmaya calisirim tekrardan

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı